Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света

В САЩ обявиха извънредно положение
27 ное 2021 14:20, Петя Славова
133
Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Големият брой мутации на Омикрон буди сериозна тревога.Ранните тестове предполагат повишен риск от повторна инфекция, смята Световната здравна организация.

Още по темата

Високопоставен здравен служител на Обединеното кралство предупреди, че ваксините "почти сигурно" ще бъдат по-малко ефективни. Директорът на Института по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати д-р Антъни Фаучи обаче предположи, че е възможно ваксините все още да работят.

"Докато не бъде тестват както трябва, не знаем дали може да избягва антителата, които ви защитават срещу вируса", заяви Фаучи пред CNN, съобщи БНР.

Проф. Джеймс Нейсмит, структурен биолог от Оксфордския университет, заяви: Новините са лоши, но не говорим за края на света.

В същото време губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл обяви извънредно положение до 15 януари заради COVID-19, предадe БТА, позовавайки се на световните агенции.

В указа си тя изтъква като причина растящия брой случаи на заразяване и хоспитализации, но не споменава варианта Омикрон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: САЩОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Анти-ковидфашизъм преди 2 години
Новините за омикрон са,че лекарите не лекуват съсиреците които се образуват от вируса и ги убиват с тъпия протокол от СЗО.ЩЕ ИМА МНОГО ОСЪДЕНИ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ
105
0
 
0
 
! Отговори
George преди 2 години
За трайно сиропираните иглари и дозари няма почивен ден. Вземат им акъла с брутални атаки.
104
3
 
0
 
! Отговори
GaladriEl преди 2 години
Света е променен усеща се в водата по земята,може да се усети в въздуха Много вече е безвъзвратно изгубено Старият свят ще изчезне Това което някога е било ще бъде изличено забравено завинаги Малкото останали живи помнещи старото ще изчезнат Тъмните сили на Сатаната ще овладеят света с терор хаус и жестокости невиждани досега.Стойте на Страната на Светлите сили нищо не може да корумпира вашият Безсмъртен Дух Тези които последват Луцифер ще се превърнат в неживи-мъртви роби на Тъмнината завинаги.
103
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Хайде на пресните ваксини.Тез за делта мухлясаха.
102
0
 
0
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Омикрон звучи като име на френски политик.И цвета който са му измислили е интересен.Поне Добри новини делта е в историята .
101
0
 
4
 
! Отговори
fact преди 2 години
Задържат темата в новините по поръчка на биг харма.Браво,браво,браво. Накрая ше ви утрепат, учените, за да не мож да кажете колко сте лъгали. днес пари утре куршум?!
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируси, безполезни ваксини и маски създаващи фалшиво чувство за сигурност,зелени сертификати...Кого заблуждават не мога да разбера. Та това си стана цяла индустрия. Ми то не се издържа вече. До кога така.Това нещо има ли някакъв край? До кога ще се живее с безкрайни ограничения.
99
3
 
5
 
! Отговори
Мтого Того Мутва преди 2 години
Светът на Бялата цивилизация е достигнал повратна точка,която се нуждае от корекция. Бъдещето принадлежи на Еразийски хибриднинегроиди,и други,чието име тук се цензурира.Бялата цивилизация ще приключи безславно ,защото е болна,инфантилна и неспособна да защити дори децата си или да види врага си.Това е анихилация.
98
3
 
19
 
! Отговори
По-Учен, за Омикрон преди 2 години
Което се знае се със сигурност е, че първите пациенти в които е открит, са до един напълно ваксинирани. И че СЗО за да го кръсти, пропусна следващата буква от гръцката азбука "Xi" а направо прескочи на "Omicron"! За да не се раздразнят господарите им от ККП. Всичко останало са само платени слагачески спекулации и откровени лъжи, с цел да набодат още балами
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И утре ще има пунктове за факсинация, наредете се на опашки. ШЗО. *** Псих0патската усмивка и правителството мислят за вашето здраве. Все пак хората нямат нищо общо с онези 90% загинали тестови животни, нали така? Макар, че изпитанията за ефективност на РНК-ваксите ще продължат до края на 2024г. Познайте до три пъти, кои са тестовите обекти...
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли - вируса се развива много по-бързо от вас, вземете пример от него.
95
6
 
19
 
! Отговори
Kade e Kuntchev преди 2 години
да дойде да ни агитира за ваксините, че много ни липсва и без него ще го закършим.Кога и къде му връчиха наградата за доктор на годината? Явно тези с третите дози искат да му отидат на гости, да видят лично най-великият лекар на България.
94
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко антиваксъри, още 10000 от вас ще станат жертва на вируса. Вие обаче сте доста повече, ще има и за други мутации
93
4
 
27
 
! Отговори
Димитрье събуди сье преди 2 години
Искам Кунча да си е тук и да ни разказва с пяна на уста, за ужасния вирус и вълшебната течност която си е нахакал.
92
5
 
26
 
! Отговори
До 93, преди 2 години
"Кой ти каза че никой не иска да се ваксинират хората. Навсякъде в нормалните държави са ваксинирани между 60-80 %. Само в *** и влахия са под 30%. Или пишеш колкото да не заспиш" -- Те не са се инжектирали по желание повечето. Отка чалките са единици. Повечето са принудени да го направят, за да могат да работят и да живеят. Не знам кое ти е на теб "нормална държава", но цяла Европа се тресе от размирици, протести и дори въоръжени бунтове. Всеки ден.Това за инжектирания мозък е вероятно нормално
91
0
 
32
 
! Отговори
вървете по дяв...те преди 2 години
Не говорим за края на света, а говорим за още и още ваксини!
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34. Ами явно си доста невеж, щом нямаш поне елементарна представа от гръцката азбука. И за омега ли не си чувал?
89
3
 
32
 
! Отговори
Да преди 2 години
Надигнаха се народите срещу това и оп... нов по-страшен щам.
88
3
 
7
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Еми да овча мисъл, почти готови са понеже не е нешо ново. Просто променят структурата на протеина на ваксината и готово. По скоро. Би трябвало да коментираш как направиха толкова бързо първата ваксина преди 2 години.
87
3
 
30
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Има разбира се. Правят новини ваксини за новите щамове и бодат наново и правят пари. Не мога да повярвам колко елементарни хора има в тая наша българия