Стаматов: Очаква ни тежко бъдеще заради ужасния образователен локдаун

Задължително трябва да се върнем присъствено максимално бързо, каза директорът на 119 СУ
Обновена: 1 дек 2021 12:09 | 1 дек 2021 12:09, Елка Василева
259
Стаматов: Очаква ни тежко бъдеще заради ужасния образователен локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

„Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се случва в електронното обучение поради тоталната липса на интерес и от двете страни. Това ще се отразява дълго във времето и затова всички управляващи трябва да са наясно, че ни очаква тежко бъдеще на образователна основа“. Това каза пред bTV Диян Стаматов, директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в София.

„Задължително трябва да се върнем присъствено максимално бързо, всеки ден забавяне е катастрофално страшен за всички“, смята той.

Още по темата

„Връщането на училище от 1 септември е свързано с промяна на учебните планове, изчистване на излишната материална част в учебниците, със стабилна промяна на графика на учебното време“, отбеляза още Диян Стаматов.

Според него много малка част от училищата са готови да плащат сами за тестове на учениците. В бюджета няма средства за финансиране на такива тестове, а на финала на бюджетната година няма и откъде да има.  

По думите му друга възможност е това да се финансира от родителите, но не трябва да се забравя, че сме в криза и всякакви експерименти водят до опасности.

„Тестването трябва да стане със самоорганизиране на родителите, които обаче трябва да направят антигенни тестове само в лаборатория, в която те преценят, за да представят сертификат. Ако тяхното организиране е достатъчно ясно и планирано, тогава директорът би могъл да се обърне към лаборатория, за да намали цената на теста. Това обаче е едно договаряне съвсем на търговски принцип и отново средствата трябва да бъдат предоставени от самите родители“, обясни Диян Стаматов.

„От началото на тестването на малките ученици имаме само два положителни теста за коронавирус“, съобщи той.

„9% от учениците са ваксинирани, около 3-4% имат антитела, около 4-5% са преболедували и около 10-15% имат възможност да провеждат тестване със собствени средства. Това е един малък процент, но не трябва да се забравя, че тези проценти са променливи, а когато започва учебен процес, той не може да бъде лъкатушещ“, посочи Стаматов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
5
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Тоз за министър ли го гласят, че му отделят такова медийно внимание? Изобщо не го харесваме, уважаема коалиция /бъдеща/.
221
0
 
5
 
! Отговори
Стамат Каликов преди 2 години
Този на снимката дори няма нужда от карикатура сам по себе си е такъв. Мъжа калинка ухажвана от медии и радваща се калинка на незаслуженото внимание от хората. УВОЛНЕНИЕ на тази Стаматова Калинка.
220
0
 
6
 
! Отговори
Ами тоя Чучел преди 2 години
До кога ще го гледаме тоя на снимката Стаматов това медийно ***? Да го махат и да го уволнят от сладкото топличко местенце на директорска заплатка.
219
0
 
2
 
! Отговори
НЕ КАЛИНКИ, БРЪМБАРИ преди 2 години
НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ СА УНИКАЛНИ- ЗАПОЧВАТ ИЗРЕЧЕНИЕТО ТВЪРДЯЙКИ НЕЩО, А ГО ДОВЪРШВАТ ОТРИЧАЙКИ ТВЪРДЕНИЯТА СИ. ТВЪРДЯТ НЕЩО И СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА СЕ ОТРИЧАТ- ВИЖ ТВЪРДЕНИЯТА НА ВАЛЕРИ БЕЛЧЕВ ЗА МИН ПЕНСИИ И КОВИД ДОБАВКИ, ВИЖ ИЗКАЗВАНЕТО МУ ЗА ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ И "МИН ЗАПЛАТИ" ОТ 510ЛВ- А ТРЯБВАШЕ ДА КАЖЕ ДОХОД НА ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО ОТ 510ЛВ, ЗАЩОТО САМО ПРЕДИ СЕКУНДА ОБЯВИ ЧЕ ПРЕДЛАГАТ МИН ЗАПЛАТА ОТ 710ЛВ, А ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ СЕГАШНАТА Е 650ЛВ. ТЕ ТАКОВА Е НЯМАЛО- НЕ КАЛИНКИ НАПРАУ БРЪМБАРИ
218
0
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
ГЛУПОСТИ!Кризата е от ДЕСЕТИЛЕТИЯ!Функционално НЕГРАМОТНИТЕ са над 40 %!Айде не го изкарвайте и това на Ковида!Бацила ПОМОГНА да стане ясно,че 40 на 100 от лапетата НЕ МОГАТ да боравят и осмислят информация, да решават текущи проблеми!Ама и майките,и татковците на тия са за бой - не децата,те просто са резултат,те са СЛЕДСТВИЕ НА ПРОБЛЕМА!
217
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tова е държава на българите, нека те си изберат сами кой да управлява и да са доволни от избора си и щастливи с избора си! Не им контролирайте мозъците, нека си изберат нещо с което да са щастливи от избора си! Спрете да им контролирате мозъците, нека те се договорят и разберат сами кой искат да управлява и да са щастливи от избора си! Дайте им поне веднъж, те да решават сами съдбата си, нека българските политици и българите да решат съдбата си сами! Престанте с този майнд контрол!
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оранжевия цвят е красив и го харесвам, но белия цвят е още по-хубав и ми харесва повече!
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА КОНТРОЛИРАТЕ ХОРАТА КАКВО ДА МИСЛЯТ И ПРАВЯТ, УЛЯХТЕ СЕ!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕСТАНТЕ ДА КОНТРОЛИРАТЕ ХОРАТА КАКВО ДА МИСЛЯТ И ПРАВЯТ, УЛЯХТЕ СЕ!
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tова е държава на българите, нека те си изберат сами кой да управлява и да са доволни от избора си и щастливи с избора си! Не им контролирайте мозъците, нека си изберат нещо с което да са щастливи от избора си! Спрете да им контролирате мозъците, нека те се договорят и разберат сами кой искат да управлява и да са щастливи от избора си! Дайте им поне веднъж, те да решават сами съдбата си!
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека масоните в България и българите решат кой да управлява, без да им контролирате мозъка, нека те сами решат кой да ги управлява и са щастливи от избора си! Престанете да контролирате мозъка на хората и да ги превръщате в роботи! Нека си изкажат собствените си желания, предпочитания и решат сами какво искат и решат сами съдбата си, за да са щастливи от своя избор, оставете ги сами да решат! Не считам избора чрез контрол над мозъка или заплахи за валиден, той е НЕВАЛИДЕН ! Това не е избор!
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека масоните в България и българите решат кой да управлява, масоните и българите, без да им контролирате мозъка, нека те сами решат кой да ги управлява и са щастливи от избора си! Престанете да контролирате мозъка на хората и да ги превръщате в роботи! Нека си изкажат собствените си желания, предпочитания и решат сами какво искат и решат сами съдбата си, за да са щастливи от своя избор, оставете ги сами да решат! Не считам избора чрез контрол над мозъка или заплахиза валиден, той е НЕВАЛИДЕН
210
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е причината в онлайнобучението. Причината е в роздителите и в тези ДВА ДИРЕКТОРА- СТАМАТОВ И АЛЕКСАНДРОВ, които неспирно дрънкат простотии по телевизиите. Как ли се справят в провинцията директорите, които нямат достъп до публични изяви ... Неуважаеми господа Александрлов и Стаматов, спрете се, а е и крайно време да ви разкарат от тези постове. То ще стане като разкарат анази също тъй за нищо не ставаща Кастрева.
209
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В 4-ти клас им дават грамота за грамотност и до там.
208
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният що годе качествен набор беше 93. От там нататък всичко е дъно, с много малки изключения. А пък що пари вложиха в тези училища, какви ремонти, какви зали, какви техники... Като се сетя на какви чинове и счупени столове стояхме ние.... Когато човек има малко - дерзае за повече. Сега им дадоха повече и резултатите са видни!
207
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам в медиите по колко правописни и други грешки има на ден , мисля , че образователния локдаун е започнал още преди 10-20 години ...
206
4
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
При 2 положителни теста за месец и половина е срамно да говорим за отдалечено обучение!!! Кацаров, Радев и останалите да се стегнат и да махнат сертификати и глупости!!!
205
2
 
9
 
! Отговори
3 преди 2 години
До Той ли дава съвети?Този и голия директор -единия от трънските , а другия от айтошките трънаци ,са се пробутали в ГЕРБ ,вероятно подбирани поради това , че и двамата "будители"говорят с непреодоляни шопски и айтошки диалекти,които са много близко до натюрела на Баце!
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 207 - Фризьорството може да носи солидни доходи.
203
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 221 - Системата ни в последните години е направлявана от хора, които хич не са в час и живеят с някакви сеслки разбирания. Изключване от училище при 5 отсътстия, учебници за 11 годишни, писани в стил, дето аз с магистратура и три публикации в сферата на компютърните науки намирам за "предизвикателни", работа в екип след 4-ти клас- нулева, а целият период от 8 до 12 клас, може да се обобщи под "гледай да минеш матурата" и това е. А и "делегираните" бюджети - нека не започвам, че съм ядосан.