Над 8 млрд. дози от COVID ваксините са поставени по света

Най-много ваксинирани има в Китай, Индия и САЩ
2 дек 2021 11:04, Ния Христова
17
Над 8 млрд. дози от COVID ваксините са поставени по света
Снимка: БГНЕС
Броят на направените ваксинации срещу COVID-19 в света надхвърли 8 милиарда. Повече от половината от тях са в три държави - Китай, Индия и Съединените щати, сочат изчисления на руската агенция ТАСС въз основа на обобщени данни от официалната статистика, предадва БНР.
 
Наблюдава се и ускорение на ваксинацията - ако за първия милиард дози са били нужни 37 дни, за осмия - със седмица по-малко.
 
За момента не е възможно да се определи колко хора на планетата са напълно имунизирани, тъй като много страни отчитат само броя на поставените дози ваксини. Редица държави започнаха и реваксинация срещу коронавирус, отбелязва още агенцията.
 
Общо в света се използват най-малко 15 ваксини. В Обединените арабски емирства и на Малдивите са ваксинирани почти всички жители, които подлежат на имунизиране.
 
В Сингапур, Камбоджа и в Куба поне една доза имат 90 процента. В списъка с над 80 на сто дял на ваксинираните са Китай, Португалия, Испания, Малта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 милиарда ваксинации означава около 5, 5 милиарда ваксинирани хора. Защото има еднодозови и двудозови ваксини.
14
0
 
2
 
! Отговори
Не схващаш преди 2 години
Пише и "7 милиарда да се ваксинират..." . Т. Е всички хора по земята
13
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
А проваксърът е *** и функционално неграмотен. Ваксинациите са 8 млрд, не ваксинираните. В бройката ваксинации влизат 1, 2, 3 доза. Де да бяхте стигнали 8 млрд души и да оставят нормалните хора на мира...
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангиваксърът продължава да е страхлив и параноиден. И 7 милиарда да се ваксинират (всички) бг антиваксърът ще продължи да търси под коня теле.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 ваксарите много си повярвахте, че имате право да ни казвате какви права имаме и какви не! Я да те питам, нулевия пациент на омикрон защо е ваксиниран с 2 дози и бустер на Пфайзер? Нещо да кажеш за правата ни по въпроса? Защо този заразен човек е летял по света със зеления си сертификат и е ръсел здраво щам, който го хващаш и с една кихавица? Къде ми е правото да бъда защитена от такива зелени сертифицирани зомбита? Ние ли сме опасни или вие сертифицираните?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 Вярно? Като изключим нашето продънено здравеопазване, статистиките са обратни и показват, че броят заболели расте с пъти, а смъртността, да, намалява, но намалява и при неваксинираните държави. Просто явно е нов по-лек щам плюс научаване как да се лекува.
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 2 години
Всички виждаме, че смъртността в държавите с ваксинирано население е нищожна. Всички виждаме, че на ден у нас си заминават по един самолет хора.
8
13
 
2
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
До Лалала: разполагаме с най-добрите и най-безопасните ваксини. Същите, които се слагат в целия западен свят. Нямате право да се оплаквате, още повече, че за разлика от много държави на запад, в България дори имате право на избор между няколко ваксини (а не ви слагат каквато има в момента, както е в много западни държави). Можете да сложите избраната по което време искате (а не да чакате на опашка ред по година на раждане). Нямате право да се оплаквате.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда, че много са поставени, браво. То си личи, така да се каже. Всички виждаме как в страните с почти 90% и нагоре напълно ваксинирано възрастно населени, че и с немалко бустери, овладяха пандемията, свободни са вече. Браво, браво! Масово върви ваксинацията и има ефект. Само дето още не знаем какъв, щото очевидно не е "да ни върне към нормалното", каквато беше проглушителната реклама. Ама вирусът бил мутирал. Това всички го знаеха от самото начало! Но важни са милиардиите ваксини/пари !!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките хорица :(
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на света, първенци. Боцкайте си се нас не ни закачайте.
4
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 2 години
Първия със сметките в долари - смешна сума е това. Производителите на ваксини за ковид сигурно са вече над 50 фирми.
3
5
 
9
 
! Отговори
Лалала преди 2 години
A в Китай? А в Китай колко случая на ковид имат и колко починали?? Защо си правят експерименти и ни дават някакви ваксини които видимо не действат а не се получим от опита на Китай?? 4000 и нещо смъртни случая имат Китай. А положителни проби?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8x50+0
1
4
 
2
 
! Отговори
8x50 преди 2 години
4 000 000 000 $