Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани

И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани
3 дек 2021 14:28, Петя Славова
85
Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Огромният брой инфекции и претоварените болници създадоха натиск за още по-строги ограничения. Вече и в магазините, освен за стоки от първа необходимост, ще се допускат само ваксинирани и преболедували, предава "Дойче Веле".

Ограниченията, които важат в Германия за неваксинирани хора, ще бъдат сериозно разширени. Това решиха министър-председателите на провинциалните правителства на общото си заседания с централното правителство в Берлин.

Още по темата

Хората, които не са получили пълна имунизационна защита или не са преболедували Ковид-19, занапред няма да имат достъп до културни средища и мероприятия и до повечето места за прекарване на свободното време като кина, театри, ресторанти - независимо от ситуацията в отделната провинция или регион. Тези ограничения в Германия са известни под съкращението 2G.

Мерки и за търговската мрежа

Особено важно решение от днешната среща: същото ограничение важи и за всички търговски обекти, без магазините, които обслужват всекидневните нужди на хората. Сериозно ще бъде ограничен и броят на имунизираните или преболедували хора, които се допускат до масови прояви като футболни срещи, например – за останалите този достъп тъй или иначе е забранен.

Допълнителни ограничения се въвеждат и за ваксинираните с пълна имунизационна защита. В частните контакти трябва да бъдат спазвани стриктни изисквания, когато сред присъстващите има неваксинирано лице. При такава ситуация членовете на едно домакинство имат право да се събират заедно само с още двама души от друго домакинство, като децата под 14-годишна възраст не влизат в тази сметка. В училищата отново се въвежда задължителното носене на маски по време на учебни занятия и в цялата сграда на училището.

Когато броят на новите зарази в определен регион надвиши 350 на 100 000 в едноседмичен период, ще бъдат затваряни още клубовете и дискотеките на закрито. Меркел нарече мерките „акт на национална солидарност“, който има за цел да бъде снижен броят на новите зарази и да се отбременят здравните заведения. Тя добави, че въведените нови мерки са минимален стандарт, а отделните провинции имат право да налагат и допълнителни ограничения. "Четвъртата вълна още не е прекършена", каза канцлерката в оставка.

Най-спорният въпрос бе отложен

Редица политици в последно време се изказаха за въвеждането на задължителна имунизация срещу Ковид. Канцлерката Меркел също я подкрепя. По тази твърде оспорвана тема беше взето решение, че новият Бундестаг трябва да подложи въпроса на дискусии и да издаде съответното разпореждане. В момента пълна имунизационна защита в Германия имат 68,7% от хората. Специалистите смятат, че високият процент неимунизирани е главната причина за надигналата се в Германия четвърта пандемична вълна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглост и бсзочие!!! Кога ще се събуди целия свят!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Ангюлла Муркал преди 2 години
Отивам при талибаните! Всяка нощ сънувам Ердоган ефенди, но той не ми пуска!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е една манипулация на болни мозъци.
60
1
 
11
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 години
"Само луд повтаря едно и също действие в очакване на различен резултат!"
59
2
 
13
 
! Отговори
Свидетел преди 2 години
Така ги лъжат по тук, че направо не ми го събира главата! Тръбяха до преди 3 месеца как всичко щяло да бъде наред, само да стигнем тези 70%.. е стигнаха ги.Тръбяха и как ваксините давали години имунитет,е тук ги излъгаха също. Сега ги лъжат, че болниците са им пълни.. не не са ( данните го показват, за всеки, който си направи труда да ги прочете ). Последните 1,5г са намалени интензивните легла с 30% и сега ревът, че нямало. Легла има все още, персонал нямат за тях !
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2022 година. Ваксинирани са 90% от населението с по 5 дози. Ковида вилнее с пълна сила. Виновни според управляващите са 10-те процента от населението, които са ваксинирани само с 4 дози.
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следваща стъпка,газови камери за неваксинирани.Заложено им е в ДНК-то не могат да избягат колкото и да отричат германците.
56
1
 
17
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Дори и на децата е ясно, че това е някакъв театър, който ни разиграват. Да се каже каквото и да е повече е излишно.
55
1
 
20
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Е как така трета доза? Нали според производителите две дози даваха 98% защита от заразяване с две дози, а Янсен дори с една доза. Каква е тази трета доза изведнъж, която изобщо не беше предвидена от производителите? Ако излиза, че двете дози не вършат работа, каква е гаранцията, че третата доза ще свърши работа, когато изобщо няма изследвания за такава? Каква е тази псевдонаука? Изобщо наясно ли сте какво правите или стреляте напосоки ей така?
54
1
 
11
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Е как така? Нали ваксините щяха да ни донесат свобода? Аз за какво се набодох толкова пъти?
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германците го закъсаха. Сладкият им живот свърши.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 64В немския може и да има тук се казва канцлер за мъж и жена, както и професор за мъж и жена, а не професорка.
51
0
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Далеч си от истината,поне това е написала вярно.В немският език има строго разграничаване на родовете и при професиите-затова навсякъде пишат "Kanzlerin"(канцлерка),говорейки за Меркел.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограничения за ваксинираните и изречението гласи, при събирания, ако има неваксинирано лице ... Къде точно са ограниченията за ваксинирани, че не видях.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се страхувайте пред тиранията на ваксърите, бъдете смели и почтени за да заслужите божията любов, винаги казвайте истината за ваксините дори това да ви коства правата и животите, защитавайте човешките си права и не вършете зло.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя, няма понятие "канцлерка".
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я...и ваксинираните с мерки )що бря да не сте разбрали вече че ваксините са ментета )алу германците да не забравите милионите мигранти от кол и въже ,на тях ли пет ваксини за по сигурно )
46
0
 
28
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Тези съвсем изтрещяха ;)
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно, който не се подчини на фашистките мерки ще си има работа с вафенсс.
44
0
 
36
 
! Отговори
Добър ден преди 2 години
Философи на науката и многознайковци! Ще разберете,че не да си бодем е нужно,а да се борим за свободата си!