Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия

Демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу полицията
Обновена: 4 дек 2021 21:03 | 4 дек 2021 20:40, Анисия Иванова
98
Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Над 40 000 души излязоха днес на протести по улиците на Виена, несъгласни ограничителните мерки и със задължителната ваксинация срещу коронавирус, съобщи „ое24“. Редът в австрийската столица се осигурява от 1200 полицаи. Вече има арестувани няколко човека по подозрение, че са оказали съпротива на силите на реда.

Сред протестиращите имаше и много семейства с деца. Демонстрантите носеха трансперанти с надпис „Не на задължителната ваксинация“, „Не сме крепостни и поданици“ и други.

По време на протестите се стигна и до инциденти – демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу правоохранителните органи, в отговор на което бяха посрещнати с лютив спрей.

Австрия е първата страна в ЕС, която отново наложи пълно затваряне и направи ваксинациите задължителни от феврурари догодина, припомня БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха и в нидерландския град Утрехт на протест срещу Covid ограниченията. Демонстрантите преминаха през централните улици на града като скандираха "Медицинска свобода веднага!".
Протестът беше строго охраняван от полицията, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия завират хора с ОТРИЦАТЕЛЕН PCR тест в лагери за "карантиниране", където на хората е забранено да напускат помещения, за тяхно здраве, въпреки, че не са болни от НИЩО! Лагерите не са концентрационни лагери, а "Центрове за национална устойчивост". Идва полицията или армията и те карат в маркиран ван към място, където ти нареждат да седиш на сила или ще те осъдят на 5000 долара глоба и затвор, защото в последните 14 дни МОЖЕ БИ И ДА СИ БИЛ в контакт с някой който е с положителен тест.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво
72
0
 
19
 
! Отговори
Неваксан Джони преди 2 години
Ваксините се провалиха. Никой не може да отрече това, освен ако не му плащат.
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си основат партия като възраждане и тя да се бори против мерките в тези страни.
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те в Австрия имат надежда. Нали оня ден смениха канцлера с новия Нехамер, което означава "Не е чук". Дано им дойде акъла и да не боцкат стадото под строй по няколко пъти в годината.
69
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците си потрошиха държавите за едни ваксини.
68
1
 
37
 
! Отговори
MmAaHh преди 2 години
До АнонименВлез в нета и гледай Ruptly, Revolut, Alijalia, Sputnik Italia. Предават протестите от цял свят директно. Миналия уикенд предаваха 4-часови протести от Виена, Рим, Милано, Мелбърн и др. В Болоня беше излязъл целият град. У нас няма да чуеш нито дума.
67
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
до 82 В България има 2 частни телевизии. Не са мой и твой, а на олигараси които насочват общественото мнение в желаната от тях посока. Този сайт е на варненци, които също са олигарси, НО са класи над другите във всяко едно отношение.
66
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо никъде не го отразяват по новините,всичките ли са собственост на кукловодите,за ваксините всяка новина обстойно се отразява,а за тези дето са против,нищо няма
65
9
 
3
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА1 преди 2 години
Маските НЕ спират РАЗПРОСТРАНЯВАНЕТО на вируси.. Вчера един познат отишъл в МОЛ, където искат едновременно и сертификати и носене на Маски... И започнал да се разболява....До вчера обикалял БЕЗ маски навсякъде и НИЩО му нямаше... Обаче от влизането в МОЛ, се разболял. Хем носел маска.. Със сигурност, някакви китайци, японци са РАЗПРОСТРАНИЛИ вируса.. И с тия МАСКИ, дори НЕ можеш да ги познаеш ,за да ги ИЗГОНИШ от Магазина си, за да НЕ те заразяват..
64
1
 
0
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА3 преди 2 години
Затова и за партиите- мошеници с МАСКИ гласуваха само ПОЛОВИНАТА от тия на предишните избори..Чакаме да МАХНАТ- Маските и Сертификатите за Българи.. А чужденците- араби, китайци и н.е.г.ри да се гърчат в МИША дупка.Министрите са сложени за да ни ПАЗЯТ от ВИРУСИ и чужденци- Нашественици.. Щом има Епидемия от Китайски ВИРУС, министрите трябва да ИЗГОНЯТ всякакви китайци от България и да ЗАТВОРЯТ китайските ресторанти и китайските магазини...
63
1
 
0
 
! Отговори
Маските или ОСТАВКА4 преди 2 години
След като ги ИЗГОНИМ, Стоките на китайците може да останат за нас, българите.Ако има епидемия от Африканска Чума, трябва да ИЗГОНЯТ от България и да застр.елват още на турската граница - всякакви н.е.г.ри м.а.й.муни...ЧУжденците, пренасящи ВИРУСИ да се гърчат в МИША дупка, за да живеем добре ние българите !!Всякакви футболисти- чужденци нека да ходят с торба на главата и найлонови ръкавици, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ.
62
1
 
11
 
! Отговори
яаожг преди 2 години
Мда, Антъни Бурдейн-едно нищожество,на което се плащаще да пътува по света,а то ревеше по телевизията колко грозен и скапан бил Париж,Рим,Виена...и колко готино било да си седиш в хотела и да нагъваш хамбургери и да гледаш порно.Самоуби се.Напъна се жабата.И те така те,идеолозите на тази варварщина с ковидя,натам вървят въпреки кинтите им.На друго еволюционно ниво са вкл.хамериканския ветеринар шеф на Пфайзер и етиопския терорист.
61
1
 
27
 
! Отговори
Успяха преди 2 години
Нааай-после успяха да разделят обществото на ваксъри и антиваксъри в случая, при това в световен мащаб. Разделяй и владей - така е от хилядолетия.П.П. Джонатан Суифт в съвременен вариант (Гъливер при лилипутите) - от коя страна да се чупи яйцето - острата или тъпата.
60
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистки насилници, ще ядете бой! И други неща ще ядете!
59
45
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Първо, не обобщавяй " всички доктори", защото мангъра не е представител на нормалните доктори. Никой не се наемаше в началото да прави категорични заключения за абсолютно нов и непознат вирус. Единствено нарцистичният психопат М. Говореше за стаден имунитет , доживотен имунитет и "дай всички са го изболедуваме". Нито една от теориите ме не се оказа вярна. Опита се да направи политическа кариера, пожертвайки вашите близки и любими. Вместо да го заклеймите, вие му се възхищавате.
58
2
 
42
 
! Отговори
Къде е свободатра !! преди 2 години
Вече всичко е илюзия ! Насила хубост не става ! Гласи българска поговорка.А къде е демокрацията ? Никога не съществувала щом се стигна до тук ...насила да те крата да се ваксинираш ! Иначе няма да работиш ,няма да излизаш .ЧОВЕЧЕСТВОТО . Години наред в капитализма се разрешаваше дрогата ,разпада , всякъкви течения ,всякъкви секти и извратени връзки ....дали е случайно ? Няма нищо случайно в този свят.Подготвали са ЗА ДНЕШНИТЕ ДНИ ! свобода или смърт
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДругарЕ, както 1918 г испанския грип си е отишъл без ваксини така ще е и СЕГА. !!!!
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е гаранцията че както докторята сгрешиха че вируса не може да те зарази два пъти и че ваксините те брониран срещу вируса сега не грешат и че ваксините са безвредни?!?!П. П. Най-ме е страх от Няма страшно!!!
55
1
 
22
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
На мен ми е по-интересно как върви ваксинацията в братски Афганистан и ваксинирани ли са инжинерити,докторити и останалата интелигенция дето вече можете да я срещнете в ришкия и котленския проход!?