Швейцария изисква задължителен PCR тест при влизане в страната

Важи за всички независимо дали са ваксинирани или преболедували
4 дек 2021 13:33, Елка Василева
28
Швейцария изисква задължителен PCR тест при влизане в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Считано от днес, 4 декември, при пристигане на територията на Конфедерация Швейцария гражданите трябва да представят PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Берн новото правило важи за всички граждани, навършили 16-годишна възраст, независимо дали са ваксинирани или преболедували COVID-19.

Между 4-ия и 7-ия ден от влизането в Швейцария е нужно да бъде направен повторен тест - PCR или бърз антигенен тест, чийто резултат да бъде докладван на съответните местни власти.

Сред изключенията от изискването са транзитно преминаващите, които използват швейцарско летище и не го напускат, както и гражданите, които могат да представят документ от лекар, че спешно трябва да бъдат транспортирани до Швейцария по медицински причини, или документ, че по медицински причини не може да им бъде направен тест за коронавирус.

За пътниците, пристигащи в Швейцария от страни с разпространение на вариант на вируса SARS-CoV-2, предизвикващ безпокойство според стандартите на Световната здравна организация (България не попада в тази категория), задължението за представяне на негативен PCR тест се прилага за всички навършили 6-годишна възраст, посочват от МВнР.

Остава в сила изискването за попълване на регистрационна форма преди пътуването до страната, публикувана на https://swissplf.admin.ch.
Формулярът може да бъде представен и на хартиен носител. От това изискване са освободени професионалните превозвачи на пътници и стоки, транзитно преминаващите, както и пограничните работници.

Допълнителна информация относно ограничителните мерки при пътуване до Конфедерация Швейцария в условията на пандемията от COVID-19 може да бъде открита на уеб страницата на Федералната служба по обществено здраве - https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#-974201360.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Берн на следните телефонни номера: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +41 798243822. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Bern@mfa.bg ; Consular.Bern@mfa.bg .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Защо се набодохме?
21
1
 
1
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
И сега тия със сертификатите и двойно ваксани, да си ги сложат в рамка и да си ги окачат на стената за спомен.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко. А на колко много българи им се ходеше в Швейцария..и миналата година им се ходеше там...и по-миналата...а преди 30 години да не говорим колко много им се ходеше...
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравяш, че мнозинството в нормалния цивилизован свят са ваксинирани.
18
8
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Добре би било "ваксинираните" да се съберете от цяла Европа, да си сложите по един камък на шията и да се метнете в морето. Така по бързо ще свършат мъките ви. Друг вариант е да се изолирате някъде далеч от нормалните хора, да си измисляте нови симптоми и да се тествате и бодете взаимно почасово. В БГ очевидно сте едно смешно машцинство от реално набодени не повече от 15%, така че действайте по-бързо.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-важното е на ВСЕКИ, който влиза у нас, да се иска негативен тест. Масовката влизащи, ако не са по бизнес или екскурзия, около Коледа, ще са най-допотопните бачкатори, сред които антиваксърите са над 90%..
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко Last minute стана, че утре отивам по проект натам и ще седя до Коледа. Как да е- имам вече тест към зеления сертификат. Скоро всичко ще приключи с тази пандемия. Но не и в бедните страни, вкл. България. Не разбирам бедният *** българин какво се пали- той така и така никъде може да си позволи да иде (не всекиго слагам под този знаменател, разбира се). Да тича там из Гърция и Турция, на някоя промоцийка до Венеция и да не се обажда.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макактака, аз имам всички ваксини и бустъри
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички затягат мерки, само България отпуща . Това че всеки ден умират х 200 души от ковид, никого не впечатлява. Търговийката да върви!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тия се фашизираха, сър...
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ходим в Швейцария и да се возим в италианския градски транспорт
11
5
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не пътувайте временно! Самите тестове предизвикват симптомите,които после биват наречени "Ковид симптоми". Не пътувайте ,защото ни изтрепват евреите,където и да сме. Около мен има двама българи,които са превърнати във вегетали. В социалните организации във Франция,които са абсолютно управлявани от евреи и араби,могат да Ви предложат безплатно кафе или чай,но съдържанието е смесено с психиатрични дроги,които лишават човек от съзнание за Личност. Бъдете далеч от всеки,който е по-миурraв. Геноцид!
10
25
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Добре би било в Европа, от идната година да започнат навсякъде да въвеждат рестрикции (придружени с глоби за нарушителите) за движението на неваксинираните (до пълното им изолиране) във всяко едно отношение. Само така живота ще може да се върне в близки до предишните си рамки.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще потърси ли отговорност на политиците за зеления сертификат? Надали...
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко хора трябваше да умрат вследствие на пропагандата с ваксините, защото те разпространиха вирусите???
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PCR тест за всички, ваксета и антиваксета. Който не е разбрал.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко ще си дойде на мястото. Да благодарим на природата за Омикрона.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето така се стимулира ваксинацията.
4
5
 
17
 
! Отговори
Провал за ваксините преди 2 години
Една по една рибките на фармаиндустрията почнаха да изплуват от казана. Първо тръгна от португалците, които при 87% ваксинирани разбраха, че ги подхлъзнаха...
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и Швейцария ли ви стана виновна заради тестовете? Да, хората не искат болни сeлчoвци да им се мотат в уредената държава. Продължавайте да плюете отрова по глупавите лоши западняци, докато копаете доматите.