Учен за Омикрон: Заключихме конюшната при избягал кон

Новите правила са "твърде закъснели", каза проф. Марк Уулхаус
5 дек 2021 22:08, Ния Христова
28
Учен за Омикрон: Заключихме конюшната при избягал кон
Снимка: БГНЕС
Последните промени в изискванията за пътуване на Острова са "типичен случай на заключване на вратата на конюшнята, след като конят е избягал". Това заяви вирусолог, съветващ правителството, съобщи Би Би Си, предаде БГНЕС.
 
Професор Марк Уулхаус заяви, че новите правила са "твърде закъснели", за да внесат "съществена промяна" в предстоящата потенциалната вълна на варианта "Омикрон" в Обединеното кралство.
 
Промените включват тестове преди заминаване за хора, пристигащи в Обединеното кралство и от Нигерия, която влез в червения списък за пътуване.
 
От 04:00 ч. по Гринуич във вторник и от пътуващите на възраст 12 и повече години ще се изисква да представят доказателство за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа преди заминаването.
 
Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че мерките са съвсем навременни.
 
От утре и Нигерия също ще бъде добавена към червения списък на страните, от които пристигащите в Обединеното кралство или Ирландия, трябва да се настанят под карантина в хотел за 10 дни.
 
Последните промени обаче бяха определени от туристическия бранш като "удар с чук". Асоциацията за бизнес пътувания предупреди, че поминъкът ще бъде "опустошен".
 
Вицепремиерът Доминик Рааб заяви, че последните мерки могат да "разстроят или нарушат спокойствието" на някои хора, но настоя, че е правилно министрите да предприемат "постепенни стъпки" на ранен етап, за да се избегнат "по-големи сътресения" за пътуванията и икономиката.
 
Професор Уулхаус, член на правителствената Научна група за моделиране на пандемичния грип (Spi-M), заяви пред Андрю Мар по Би Би Си, че макар внесените случаи на вариант Omicron да са "важни", предаването на варианта в общността ще бъде двигател на следващата вълна.
 
Той предупреди, че Oмикрон се разпространява "доста бързо" в Обединеното кралство и ако настоящите тенденции тук и в Южна Африка се запазят през следващите седмици и месеци, той може дори да стане доминиращ пред варианта Делта в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Една малко странична информация. Американското правителство разобличи Грета Тумберг. Със свръхмодерни технологии отчитащи издишвания от нея въздух откри,че се храни с месо. Въпреки твърденията й , че е веган
19
0
 
2
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Триете или не . Не виждам начин да напиша че се нуждая от тъм но з е л е н панталон за риболов
18
0
 
0
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Администрацията на Днес защо не позволява да се пише ***? Някаква причина ?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон е просто грип, а значи край на кухата пандемия.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон можел дори да стане доминиращ пред варианта Делта в целия свят. Какво лошо има в това? Нали се изясни, че Омикрон заразява по-бързоно заболяването протича по-леко и с ниска смъртност. Омикрон е *** грип, а значи край на кухата пандемия.
15
8
 
22
 
! Отговори
Ще дойде щам Гей преди 2 години
Този нов иновативен щам разработен от предприемчиви младежи с статъпи с пари от фондове ще действа по следният начин заразява масово хората и те почват да приемат европейските ценности и нрави и хомосексуализма, който е задължителен.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пандемия от туй семейство вируси нещо заприлича на климатичните промени,примерно на ветровито и дъждовно време с развиването им по етапи на проявяване и условия на протичане,8от прогнозни предсказания с приближаванията на циклоните,тихите приижданията на вълните ветровити и дъждовни с увеличаване силата на постъпателното им движение,концентрацията им по мощност и време на пребиваване в учасъците от движението им по направление зависещо от център с поето направление,като сила и разпадането им
13
5
 
15
 
! Отговори
Светът е широк преди 2 години
Микро софт или О микрон. Кой ще победи. Това е въпросът. Кой е в паника.
12
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто и щам да дойде, няма да се ваксинирам.
11
8
 
23
 
! Отговори
ЕВРОГЕЕЦ преди 2 години
ПОСТАНОВКАТА С КОВИДА ДЕЙСТВА АМА ЗАЩО КРИЯТ КОЛКО СПИНАДЖИИ СА УМРЯЛИ ОТ КОВИД БЕЗ ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
10
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Африка са млади и боледуват деца и млади хора, а в Европа са ваксинирани . Като дойде в България, ще наблюдават ефекта върху въз астни и неваксинирани. Тогава чак ще е ясно колко е "лек".
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***ѝ са разбрали,4е новият не пълни болници и не е изгоден
8
1
 
38
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Трябва ЕС да затвори Границите си за Великобритания - англичаните си набират Работници от Африка след Брекзит - по-евтини са - робски труд за чернокожи .
7
4
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Професор, ама пълен *** - от хрема го е ***!
6
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно изтрещяла работа, та нали го чакахме да отслабне до настинка, е ето го стана, ама не, пак шок и ужас, е до кога бе, за всеки нов грип ли ще се стресира населението.
5
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият смях а и трагедия е че когато природата ни изпраща решение на пандемията ние бягаме и се крием. Поредното ДОКАЗАТЕЛСТВО колко тъпУ същество е човека. ТъпУ и НЕГРАМОТНу!!!
4
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Южна Африка рипортва 11,000 новозаразени и ЕДИН починал!!!! Малеее, тоя ОМакарон ги изтреби там.ХА-ХА.Човеците така и не разбраха че не ваксините ще ни спасят от този гаден вирус а ПРИРОДАТА !!! Тя ни е създала и когато реши ще ни убие а дотогава ENJOY
3
6
 
46
 
! Отговори
мда преди 2 години
Няма никакъв кон. Коня е виртуален.
2
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали това целта веее!!! ОМакарон да стане доминантен и накрая да изчезне. В Африка няма един умрял от Макарона ама ние се крием.
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ЮАР омикронът е вече в 90% от пробите. Както е тръгнало и в Европа ще измести делтата до 2 месеца. Математика.