Проф. Сара Гилбърт: Следващите пандемии може да са по-смъртоносни

По думите й трябва да има повече финансиране в случай на нови пандемии
Обновена: 8 дек 2021 07:15 | 8 дек 2021 07:10, Нели Христова
156
Проф. Сара Гилбърт: Следващите пандемии може да са по-смъртоносни
Снимка: БГНЕС

Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата COVID криза, предупреди един от създателите на ваксината AstraZeneca.

Проф. Сара Гилбърт заяви, че трябва да има повече финансиране за готовност при пандемия, за да се предотврати загубата на постигнатия напредък. Тя бе лектор на 44-та лекция на "Ричард Димбълби".

Проф. Гилбърт също така предупреди, че ваксините могат да бъдат по-малко ефективни срещу варианта на "Омикрон" и добави, че хората трябва да бъдат предпазливи, докато не се разбере повече за това.

"Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни. Истината е, че следващият може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете", предупреди тя. "Не можем да допуснем ситуация, в която да сме преминали през всичко, през което сме преминали, и след това да открием, че огромните икономически загуби, които претърпяхме, означават, че все още няма финансиране за готовност при следваща пандемия", каза ученият.

"Напредъкът, който направихме, и знанията, които придобихме, не трябва да бъдат загубени", добави тя.

Говорейки за варианта на "Омикрон", тя каза, че неговият шипов протеин съдържа мутации, за които е известно, че увеличават преносимостта на вируса.

"Но има допълнителни промени, които може да означават, че антителата, индуцирани от ваксините или от инфекция с други варианти, може да са по-малко ефективни за предотвратяване на инфекция с "Омикрон".  Докато не знаем повече, трябва да бъдем предпазливи и да предприемем стъпки, за да забавим разпространението на този нов вариант", обясни проф. Гилбърт.

По думите й обаче намалената защита срещу инфекции и леки заболявания не означава непременно намалена защита срещу тежки заболявания и смърт. Тя също така призова бързият напредък, наблюдаван при доставянето на ваксини и лекарства по време на пандемията, да стане норма.

"Няма причина да не може да се разработи универсална грипна ваксина, за да се премахне заплахата от грип", каза тя.

Проф. Сара Гилбърт, която беше призната за дама в честването на рождения ден на кралицата по-рано тази година, започна да проектира ваксина срещу коронавирус в началото на 2020 г., когато COVID за първи път се появи в Китай.

Препаратът Oxford-AstraZeneca сега е най-широко използваният в света, с дози, изпратени до повече от 170 страни.

Лекцията, кръстена на покойния телевизионен оператор Ричард Димбълби, включва влиятелни лектори от академичните среди, изкуствата и бизнеса и кралското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Търгаша преди 2 години
Всеки търгаш има интерес да ви каже че имате жизнено-необходима нужда от неговия продукт и че ако не го купите или използвате - да ви заплашва че ще умрете! Не е ли очевидно колко нагли са станали?!
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видно е , че леля Сара е преживяла следващите пандемии !
114
0
 
1
 
! Отговори
това ще стане преди 2 години
А бе вие зорлем ще докарате комунизма!И като ви натикат по лагерите да бачкате по 12 часа за две филии екохляб от грах и чорба от цвекло,тогава ще ви питам кон боб яде ли и магаре-кисело зеле!ТАПаци!
113
0
 
7
 
! Отговори
Исти преди 2 години
Каквито ги направите, такива ще са новите продукти на биологичния тероризъм!
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с туй финансиране докарахте инфлация
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 19 век хомеопатичната медицина е била толкова популярна в САЩ, колкото алопатичната. До момента, в който фармацевтични фирми, обслужващи алопатията,започват да притискат чрез политици хомеопатията и тя е изтикана в ъгъла. Днес никой не споменава успехите на класическата хомеопатия по време на пандемията на т.нар испански грип - 28,2% смъртност при лекуване с конвенционална пропагандирана медицина, 1,05% - при лекуване с класическа хомеопатия. Само че хомеопатията е евтина. Много евтина.
110
1
 
5
 
! Отговори
Синго Метреолога преди 2 години
Следващия път може и да вали.
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт няма! Човек не умира никога! Умира физическото тяло материята. Тялото е колибка с която с ислужи душаа на земята за да учи своите уроци които е избрала преди да се прероди в нов живот и тяло всичко с иизбира душата които й се случва на земята и може да променя.Смъртта е естествено прибиране у дома.За душата смъртта е освобождаване.. тя е прекрасна.- ПЕТЪР ДЪНОВ/ са казали и много други Ванга, хипнотерапевти занимаващи се с духовния свят и животът след съмртта и тези които знаем/
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти пък коя си ***? Че ще казваш кое е смъртно! Явно колко си неосъзната щом говориш за смърт! Как не понасям невежество лъжи манипулации внушение и ограничаване на сводата на човека дадена му от най висше ниво - СЪЗДАТЕЛЯ! ВИЕ изчадия на ада вървите с-у БОГ! БОГ Е ЛЮБОВ! А ЛЮБОВТА Е НАЙ-МОЩНАТА СИЛА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА! КОВИД ПАНДЕМИЯТА Е ИЗМАМА СЪЗДАДЕНА ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!НА НЕЯ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ САМО немислещи невежи на ниски нива на вибрации хора материални.
107
0
 
11
 
! Отговори
Аз съм гений преди 2 години
Аз работя надваксина срещу кихане - каквато и да е форма парична или просто кихан като ап-чий! Успеха ми трябва да е мултипликативен защото всички кихат! За финансовото кихане имам отделна сметка на кайман островите, а за медицинското или здравословното ще събирам таксите чрез здравното министерство! Търся хамали за носене на пари! Живи издрави да сте, защото имунитетасъм го изчислил за един ден и следващия ден отново ваксинация, но не съм злодей може и с боцкане, илихапчета от специално плацебо
106
1
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
"Няма причина да не може да се разработи универсална грипна ваксина, за да се премахне заплахата от грип". И тази ли ще е доброзорна??
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната платена фарма хипохондричка.
104
0
 
9
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Ей сега почвам да ходя на пръсти. Да не настъпя омарконя. Щоом тая гъска е казала, тряа да са слуша. Пруфесор е туй, не е лукова глава.
103
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е напълно възможно, ако антиваксерите не се намалят.(унищожат)
102
0
 
6
 
! Отговори
некъф ад! преди 2 години
Хем красива, хем добричка.
101
2
 
13
 
! Отговори
селянин преди 2 години
Не може да не се отбележи какъв *** е на снимката.Иначе е права - тепърва ще се разгръща многопластовата операция по намаляване на населението на Земята. Овцете, блейте и се ваксинирайте и с новите течности - тогава наистина ще ви спасяват, само гледайте.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза отрочето на Хитлер.
99
3
 
18
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Повече бочнати, повече болни естествено.
98
1
 
21
 
! Отговори
Илиян преди 2 години
Смъртоносни за нас и дооходоносни за вас.
97
1
 
38
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
"Следващите пандемии може да са по-смъртоносни"?! Ами каквито ги направите. Ще ги чакаме с нетърпение!