Задължителна ваксинация за здравните работници във Финландия

Скандинавската страна е сред най-слабо засегнатите от пандемията
9 дек 2021 09:51, Елка Василева
25
Задължителна ваксинация за здравните работници във Финландия
Снимка: архив, БГНЕС

Финландските власти планират да направят ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Новите законодателни мерки ще позволят също на работодателите в тези сектори да получават достъп да информация за ваксинационния статус на служителите си и за възможно преболедуване на COVID-19 в миналото.

Още по темата

"Тези регулации ще направят възможно да се гарантират здравето и безопасността на работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи, а по този начин и достъпът до тези услуги", каза на пресконференция министърката по въпросите на семейството и социалните служби Криста Киуру.

Работниците, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини, могат да бъдат изключени от изискването, ако си направят тест за коронавирус, се посочва в предложението на правителството, което трябва да бъде одобрено и от парламента.

Въпреки ръста на дневния брой на новите случаи с приближаването на Коледа Финландия остава сред най-слабо засегнатите страни от пандемията.

Северноевропейската държава с 5,5 милиона души население досега е регистрирала 197 476 заразени с COVID-19 и 1389 починали от заразата, като е ваксинирала напълно 81,8 процента от жителите си над 12-годишна възраст.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
malart преди 2 години
1389 починали досега и се бодат. Умопонрачението явно е тотално в земите без слънце
22
0
 
7
 
! Отговори
Е преди 2 години
Ще се лекуват с лишеи и храсти, като останат без доктори, ама кво пък, ваксинацията требе да върви. Пипалата на Урсулова Рептилка са дълги.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тук докторята кога ,за НС събрание разбрахме че имат имунитет и от ковид ,не им нежен зелен сертификат )
20
1
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Комунистиииииии,глобалистиииииии,ционииистиииииииииии.
19
14
 
4
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Всички за ръчички, бегом марш към ваксинационните пунктове. Няма да излагаме България. Това ни е последния ни тест за интелигентност и предвидимост. Скоро, ама съвсем скоро като си поискаме милионите от ЕС за справяне с последиците от вируса и като от ЕС кажат - ама не сте се достатъчно ваксинирани - няма евра..., очаквам и тук да стане задължително не само за медиците а за всички... И така е редно - това е новата световна реалност
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЦИСТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са ми интересни промитите мозъци като дават в подкрепа на своите убождания статистика направена от същитите които ръководят цирк ковид и техните лакеи -pressтетутките от всички големи медии!!!
16
3
 
17
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Обаче... доста лекари от различни държави отказват ТВЪРДО задължителното боцман е.Сменят дори държавата.Сигурно от хубаво ще да е. И защото не разбират Такива действителности напоследък. Здраве на промоция, за " подаряване" и като не става - с автоматите и кучетата. Ау , последно - на ПрИмоция се предлага разработена за 3 м версия на ваксинката срещу омикрон- бон тон.
15
3
 
22
 
! Отговори
Хайнрих преди 2 години
Хайл ***!
14
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тия ваши реклами няма да се ваксинират хората долни *** мафийоти стига сте лъгали народа
13
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ти ли ще станеш санитарка?!? Честита нова длъжност!
12
2
 
30
 
! Отговори
Нещо личнни данни преди 2 години
Здравен статус= лични данни!!!Или това сега го забравихме?!?
11
29
 
4
 
! Отговори
Хайнрих преди 2 години
И тук ще е така напук на изтрeщелите рyски тролчета по-долу!
10
10
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
Северноевропейската държава с 5,5 милиона души население досега е регистрирала 197 476 заразени с COVID-19 и 1389 починали от заразата, като е ваксинирала напълно 81,8 процента от жителите си над 12-годишна възраст./БТА/тоест, държава с население колкото бyлгаристaн се е справила толко зле с вируса. пратете им кацаров и мангъра да им покажат кво е справяне с пандемия
9
4
 
17
 
! Отговори
Карелия е руска преди 2 години
в карлово има чешми, по стари от финландия, да не ми се обясняват
8
6
 
5
 
! Отговори
Карелия е руска преди 2 години
те тия са фалшива държава, руснаците са ги създали. маанете ги, там на север само ножове и водка им требват. нито имат бвп нито стандарт на живот, ни па пенсиите им са като хората
7
1
 
21
 
! Отговори
C2H5OH преди 2 години
Била слабо засегнатата от ковид страна, е вече няма да е така.
6
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и в Германия е така..само тук е "демокрация"- работници в Пирогов където са спешните случаи от злополуки и катастрофи неваксинирани.защо ще ми рискувате живота защото санитарките много разбират от ваксини и не искали.като не искат уволнявате ги.
5
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът пълзи навсякъде по света. Следващата стъпка ще бъде задължен бустер на всеки 3 месеца.
4
7
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ПО МОЕ НАРЕЖДАНЕ СЗО ОБЯВИ, ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ ТРЯБВА ДА Е САМО КРАЙНАТА МЯРКА! ЗАТОВА Я ВЪВЕЖДАМЕ ПОЕТАПНО ЗА РАЗЛИЧНИ ГРУПИ ХОРА В РАЗЛИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ И ТАКА КАТО ОБЯВИМ ЗА ВСИЧКИ , ЧЕ ЩЕ ВАЖИ ЩЕ ИМА МНОГО ПО-МАЛКО СЪПРОТИВА!