ЕК: Омикрон ще е водещият щам в Европа до средата на януари

Растяла цената от това, че все още не всички са имунизирани
15 дек 2021 13:06, Елка Василева
176
ЕК: Омикрон ще е водещият щам в Европа до средата на януари
Снимка: архив, БГНЕС

До средата на януари щамът Омикрон на вируса на COVID ще бъде основният в Европа. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент в Страсбург.

Тя уточни, че това е становището на учените.

Още по темата

По нейните думи ЕС има достатъчно ваксини за всички европейци.

Фон дер Лайен добави, че досега над 300 милиона европейци (66,6 на сто от общия брой на населението в ЕС) са имунизирани срещу COVID напълно, а 62 милиона вече са получили и подсилваща доза ваксина.

Тя съобщи, че комисията започва онлайн информационни кампании, за да убеди онези, които още не са се ваксинирали.

По нейните думи расте цената от това, че все още не всички са имунизирани. Тя даде примери с продължаващите ограничения в икономическата дейност и в училищата. Фон дер Лайен посочи, че в световен мащаб ваксинираните са едва 44 на сто от общия брой на населението.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицето на ЕС, заедно с "Жан Мишел Жар" са апогея на бюрокрацията - назначени "лидери".
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ууууу много грозна и лъжлива ба бичка
108
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/146"Глей кво стаа главата и попада в тоя кръг... " - не беше ли прав Ердоган като спази протокола и и показа диванчето срещу президентите?!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква цена расте? Единствената цена, която виждам, че расте е тази на изхарчените пари за ваксини от ЕК. Като папагал е тая, повтаря някакви изтъркани клишета. Европа е най-ваксинирания континент, а най-зле било и това било, защото не били ваксинирани достатъчно?!!? А в другите, където са ваксинирани по-малко защо не е по-зле?
106
1
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е. Благодаря за снимката та Фон дер ***. Тя казва всичко.
105
0
 
11
 
! Отговори
sa преди 2 години
Разбира се подписа се от името на 600 милиона души за ваксините, още повече съпругът и e Директор в US biotech company Orgenesis, сега докажете ми че няма конфликт на интереси
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти каква си да даваш мнение? Витанов каза друго. Той има компютър и модел, ти кво имаш?
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо искаше да махне Коледата и половите обръщения, сега масова ваксинация й се привижда. Този немски бokлyк няма да миряса докато не съсипе европейските държави.
102
0
 
10
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Фон *** има 7 деца, а мъжът и лекар се занимава с бизнес корпорация за генно инженерство, дали няма да рекламира и налаг със сила престъпниците с рнк нещото как мислите.Ясно е, че бившата не е особено интелигентна гинеколожка е марионетка
101
0
 
0
 
! Отговори
до 135 преди 2 години
Ти за човек ли се имаш?!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итс Дъ Омикроня! Дъ Омикроня!
99
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реви, беден българино, реви! Цял живот роб, цял живот на каишка овца, но ваксинираните били овце. Реви, не си овца, ще станеш богат и ще властваш! Много си смел! Жалко, че едно увеличение на заплатата си не смееш да поискаш, ама нали в интернет е лесно да се реве. Реви, реви, реви! Докато цивилизованите си живеем живота и си печелим парите.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хурсула няма деца нито котка нито куче. За това изобщо не и пука колко хора ще умрат от чорбата. Много ще се радвам ако я видя на съдебната скамейка за престъпление срещу човечеството. Фашисоидно комунистическо изчадие.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато джи пи то на Бил Гейтс отворил въпроса да му ваксинира челядта, добрия стар Били се отказал от раз. Дума да не става! Интересно какво е имал предвид главния ваксинатор на човечеството. Някой да изкаже предположения?
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали децата на Урсула фон *** са ваксинирани? Защото но Бил Гейтс не бяха.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали децата на Урсула фон ***? Защото но Бил Гейтс не бяха.
94
0
 
2
 
! Отговори
ьяаожг преди 2 години
Поредното доказателство,че към който се прилепим губи.До преди две години българите казвахме-е,това само у нас е възможно,а видяхме бясна корупция и нечувана гавра и медицински експерименти с цивилизованите богати нации,за което те и ние,които сме бедни щедро си плащаме.Мъжът на фон *** притежава корпорация за евгенични изследвания и т.н,и двамата са разследвани за жестоки злоупотреби.Прочетете и за десетките спечелеени дела срещу Пфайзер за същото,че и повече.Тетка салич или бтв мълчат ясно.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейййй...тая как го определи до средата на януари. Знаят, ве, знаят. Къдя пропаднаха делтата и мюто?
92
0
 
5
 
! Отговори
до ваксърите .... преди 2 години
господа ... , усещате ли се, че не а важно дали си ваксиниран, А ЧЕ ТРЯБВА постоянно да се ваксинираш ..говора като тенденция ... тук има страшно много големи пари !! даже и не подозираме колко ... така че .. моля помислете трезво .. отговорете на самите себе си .... "колко броя ваксини ще допусна да ми сложат ??" не е ли време да се замислите и след 3, 4 ... 5,6 да кажете ааа хайде стига вече ... или ви доставя удоволствие или вече не можете да се откажете ??? !!!
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тя съобщи, че комисията започва онлайн информационни кампании, за да убеди онези, които още не са се ваксинирали."--------------Тая *** ли е? Колко години още са необходими на тьпата й кратуна да загрее, че "не" значи "не"?