Василева: "Зеленият сертификат" не е бил обект на споразумението

"Ваксинирането на всеки трябва да е доброволен акт"
Обновена: 16 дек 2021 22:26 | 16 дек 2021 22:26, Веселина Йорданова
32

"Не мисля, че има някакви трусове в коалицията, защото всичко, свързано със "зеления сертификат", никога не е било обект на нашето коалиционно споразумение. Нашата позиция не се е променила от самото начало. Ние се обявихме не против самия "зелен сертификат". Той се използва, за да бъде направена един вид задължителна ваксинация", посочи Виктория Василева от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея ваксинирането на всеки трябва да е доброволен акт, а в момента, в който се появява "зеленият сертификат", той прави невъзможно осъществяването на нормалния живот.

"НС не е обществена сграда. Това не е МОЛ, театър, заведение. Това е работно място. Не може "зеленият сертификат" да ви ограничава да извършвате своите трудови права. Ние сме против това "зеленият сертификат" да бъде механизъм хората да бъдат задължавани да се ваксинират", изтъкна Василева. И добави, че здравето на всеки е негов личен избор.

Тя коментира и темата с наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата.

"Ръководим се в нашите действия по това да лобираме между интересите на хората. Давам си сметка, че решението с мораториума е изключително крайна мярка, спорна мярка. За нас това беше единственият начин, в условията на война, да "спрем часовника", за да имат възможност хората, които са специалисти, да намерят най-адекватните механизми и мерки за овладяване на кризата", подчерта Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ ще направят всичко възможно този мораториум да отпадне поради липсата от неговата необходимост много по-рано от крайния заложен срок - 31 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
НЕ ГО ЛИ ЗНАЕХТЕ? преди 2 години
Не го ли разбрахте още, когато каза, че Конституцията ни е остаряла, трябвало да е живите, не за умрелите. Още тогава не ви ли стана ясно, че думата за този човек нищо не значи. Той е просто въздух, който никога не можеш да пипнеш, а още по-малко да хванеш. С каква цинична лекота ни раздава наставления от Брюксел за съдбовни неща като принудата да се инжектираме с експериментална течност, само за да можем да работим и да си изхранваме семействата. Тази безотговорност граничи със садизъм.
20
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСЕЛЯКА КИРО преди 2 години
Името Киро го предложи една от служителките на Петков. А ВЕСЕЛЯКЪТ идва от непрекъснатата му шутовска усмивка. Наблюдавайки го в Брюксел със Столенберг, който сериозно ни крои шапка, и с Шарл, започвам да се притеснявам колко много бели може да направи този веселяк. Никога, през цялата ни история, не сме имали толкова безпомощен и несериозно изглеждащ Премиер. Безхаберието му може да се сравни само с това на Борисов и Станишев. Бог да пази България!
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да четат от ИТН или не могат да разбират написаното или и двете! В Коалиционното споразумение може да не пише нищо за зеления сертификат (ЗС), но пише за мерки с/у Ковид, което не изключва ЗС. Дали ще се приложи е друг в-с. Аз не съм 'ЗА" него, нито против него. Требва обсъждане... Учил съм в Кенбридж как да съставят и как да разчитам не-много-ясни текстове. К.Петков пък е учил същото в Харвард. Кой им е виновен на Итн, че сега се сбълскват с тия неща за пръв път?!
18
1
 
0
 
! Отговори
Бечооо преди 2 години
Много *** народ. ***!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите трябва да намерим сили в нас самите. В нашите корени, в нашата история. Трябва да преминем през този хаос с твърдост и достойнство. Трябва да преосмислим живота и ценностите си. България е силна със своя дух. Тези , които правят експерименти с живота и хората, ще отидат в небитието. Ще бъдат осъдени на забрава. Тяхното най - голямо наказание. Хора, бъдете силни и отстоявайте позициите си !
16
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
ВАСИЛЕВА ,УМНИЦЕ ПОДАЙ ОСТАВКАМАХНИ СЕНИЕ РАБОТИМ С МАСКИДО ВЧЕРА НЕ ВИ ПУКАШЕПАК ЛИ ЩЕ ПРОВАЛИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТОКАТО ТЕ ГЛЕДАМ СИ НА ПЕНСИОНМА ВЪЗРАСТ
15
0
 
5
 
! Отговори
Дима преди 2 години
Т.ъ.п.а. тетка.10 000 лв. на месец от нашия джоб.Обезумяли , добре ли сте ?Не ви е срам
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете сертификатите, ние не сме животни!!!
13
0
 
28
 
! Отговори
и тук да напиша преди 2 години
полека лека тия дето щели да правят промяна минаха в оправдателен режим :) истината е че не знаят какво да правят за да оправят какъвто и да е проблем в държавата .
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aре, аре. Премиер нарушаващ Конституцията ще ме кара да спазвам заповеди на министърчета. Уеко у уево, моуя! Фалшиви сертификати на килограм, както се вижда - не се носи отговорност за документи попълнени с невярно съдържание.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да те унизят, да ти смачкат достойнството, да те счупят, да те подчинят, за да видиш къде зимуват раците и клекнеш до дупката.За това! Друга причина няма! Фашизъм в действие - жълта звезда, зелена значка - с обща цел...Трагичното е, че самата идея за разделението и унижението дойде от Израел, чиито жители претърпяха, а голяма част и загубиха живота си под знака на звездата...Бълно безумие.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богат търси мацка.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве да питам само . На запад като са ваксинирани и в някой държави като има зелен паспорт (не във всички някой правителства отстъпиха след протести които тука не показват) да не би да са спрели вируса ??? Ами не .Вълна след вълна . А да не би да са спрели мерките ? Ами не . Ами тогава къв е смисъла ? Да се затрие икономиката ли е смисъла ?
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият шанс ИТН да останат по-дълго в парламента е да бъдат твърди и категорични срещу медицинския фашизъм.
7
22
 
14
 
! Отговори
Беден преди 2 години
Василевааа, алоооо, ние от 1 месец ходим на работа само със сертификат. Ти да не си нещо различно?!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има малка надежда в чалгарите..
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов е на друго мнение.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления брюкселски паспорт на който тука викат ,,зелен сертификат,, защото през комунизма паспортите бяха зелени е изискване на Брюксел. И щом те го искат ще заплашат с нещо България и ще клекнат. Така че това си е заради ,,членството,, Трябва да има единомислие и ако някой мисли друго не трябва да го дават по медиите ;) Всички може само еднакво да мислят в ЕС .
3
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат е един вид отнемане на свобода :)) Разбира се требват некакви мерки, ама да налагаш тази масова измама.....не ли малко срамно :)
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада поставя срок докога може да се напусне от неваксинирани!Чувам, че доста хора смятат да се върнат в България, но не само от Канада, но и от Австралия, Австрия, Германия.Как смятате да ваксинирате (глобявате) тези хора, които ще си зарежат уредения живот в тези държави и да си дойдат тук.И Кирчо канадеца и тази табуретка - мз под влиянието на сзо $$$ да ги вакса на сила.Трудна задача дори с всички лостове за принуда.