75 лв. добавка към пенсиите на всеки ваксиниран възрастен

Ще важи и за ваксинираните до момента
Обновена: 23 дек 2021 11:47 | 23 дек 2021 11:21, Александър Попов
1084

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както всички знаем - през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1084
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
812
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо виждаме истината винаги след дъжд качулка?До тук новите ме разочароваха страшно с бавенето и мотаенето си!Дано не съм права!
811
2
 
1
 
! Отговори
мисля и се разочаров преди 2 години
Това,което трябваше да ми дадат като увеличение на мен и още 34700пенсионери ще го датат за да накарат тези с малки пенсии да се наредят за ваксинация.Странно-да ти плащат за да се пигрижиш за здравето си!Май става въпрос за много пари.Няма да повтотя грешката да гласувам за вас повече!
810
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са тотални лъжци и измамници. Преизчисляват пенсиите, ... взимат от хората с големи пенсии и така си осигуряват средства за тези с малките. Хората с пенсии от 800-1000 лв. и нагоре няма да получат нищо. Въпреки, че са си плащали честно и почтено. По новия начин на изчисление на практика се отнемат правата за 1 и 2 категория труд (това което прави големите пенсии) за първите 30 г. Напрактика ще оставят сегашните средни и големи пенсии без увеличение за сметка на малките и социалните.
809
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям зор за ваксиниране за да ги убият на този чиято имунна система е слаба. Целта на този корона вирус ФАЛШИВА ФАЛШИВА ПАНДЕМИЯ КОЯТО НЕ СЪЩЕСТВУВА Е ВАКСИНИРАНЕТО НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО СРИВ НА ИКОНОМИКАТА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И ДР. САТАНАТА БИЛ ГЕЙТС ИМА САМО ЕДИН КОЙТО МОЖЕ ДА ГО СПРЕ И ТОВА Е БОГ ЛЮБОВТА !
808
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ще стимулират материално с 75 лв. вече ваксиниралите се? По какъв начин те ще натоварят здравната система?
807
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕМО. За успеха, с който ББ е завършил гимназия: майка му е била учителка и чрез колежките си би могла да му помогне. По-важно е какъв ВУЗ е записал: нито УАСГ, Бившето МЕИ (ТУ), та дори и в МГИ и ВИИ (УНСС) не се е записал, а едва е влезъл в специалността 'Пожарно дело', която е от тези с най-малка репутация в Симеоновската школа. Да се хили *** и правещ се на умен възпитаник на СУ или УНСС,НБУ на възпитаник на Харвардския университет е най-малко грозно. Бойковски възпитаници и манталитет.
806
3
 
4
 
! Отговори
бре преди 2 години
А с часовниците какво стана ??? В Франция 6 месеца даваха по 1500 евро не само пенсионерите ,тук по 35 браво КИРчо чакай да получиш пари от ЕС ама след мандата ти....
805
4
 
16
 
! Отговори
Аналогия преди 2 години
Кире завива ваксината в шунка и я мята на изгладнелия пенсионер :)
804
3
 
15
 
! Отговори
В очакване преди 2 години
Тепърва ще им се "наслаждаваме" на сеира, който ще ни демонстрират безхаберните в управлението на държавата харвардски наивници. Добре, че началото им се случи по време на празниците. Поне не ни развалиха настроението.
803
7
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
До ЕмоБорисов не е прочел Винету. Нищо не е чел от Карл Май. Гледал е филма менте на киностудията ДЕФА на ГДР с Гойко Митич.
802
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде Кире спести Коледните
801
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като го гледам колко е неадекватен едно изречение не може да върже и само се хили май са му в повече хапчетата
800
4
 
21
 
! Отговори
Янек Данаилов преди 2 години
ХАХА НАДБАВКА ЗА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ ........ ТОВА Е ГЕНОЦИД ! В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ВСИЧКИ!
799
0
 
12
 
! Отговори
Янек Данаилов преди 2 години
До Анонимен ВСИЧКАТА ТАЗИ АЛЧНА *** НАПУСКА ПЛАНЕТАТА БАРАБАР С ПАРИТЕ СИ .......И НИТО ЕДИН БОГАТАШ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!
798
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е грозно... и е подло... какъв човек може да си за да се гавриш така с народа си?!
797
4
 
23
 
! Отговори
hehe преди 2 години
на това кире в харвард поне не са ли му показали как се носи костюм?
796
2
 
25
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
С ТОЗИ -ПРОСТО КИРЕ- МАЙКА НИ ЖАЛНА КЪДА СИ ПАРИТЕ НИ ЗА ПЕНСИИ ОБЕЩАНИ ОТ ПРОТЕСТЪРИТЕ. !! ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ !ТОВА НИ ДОКАРА ХАЕРО МУСТАФА!!!!! АААААА?
795
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За първи път в новата история на България, за последните 32 години, имаме изключително богати хора за министри! Някои ще кажат: добре, значи няма да крадат, други обаче ще кажат: тези хора не знаят какво е да си беден, да не можеш да си платиш сметките, да си купиш храна или лекарства, как ще ти влязат в положението, какво ще трябва да направят, за да намалят работещите бедни?! Какво би си купил просто Киро със 75лева?
794
2
 
12
 
! Отговори
Анко преди 2 години
На този Кирчо с тези 75 лева,разбрах,че няма какво да му се взема,ама и да му се даде,нещо от това,дето го няма-абсурд!Язък за момата,изгоре момчето!Наздраве!
793
5
 
5
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Много сме ПОДИГРАВАТЕЛНИ в България... Борисов прочел само ВИНЕТУ.... Като се пропуска факта какво и с какъв успех е завършил.... КИРО пък правил правописни грешки... Угодия нямаме ей.