Заразените с Омикрон по-рядко влизат в болница

24-те хиляди случая в Шотландия са предимно хора от 20 до 39 г.
23 дек 2021 08:15, Елка Василева
24
Заразените с Омикрон по-рядко влизат в болница
Снимка: архив, БГНЕС

Две проучвания в Обединеното кралство показват, че заразяването с варианта Омикрон на коронавируса е по-слабо вероятно да пратят човек в болница, отколкото с варианта Делта, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Тези предварителни проучвания - едното в Шотландия, другото в Англия - бяха приветствани от експертите, които обаче предупредиха, че по-голямата заразност на този вариант може в крайна сметка да доведе до повече тежки случаи.

Анализ на лондонския "Импириъл колидж" установи, че хората, заразени с варианта Омикрон, е около 20 процента по-малко вероятно да отидат в болница, отколкото тези, заразени с Делта варианта.

Този анализ включва всички случаи на COVID, потвърдени в Англия през първата половина на декември, в които вариантът може да бъде идентифициран: 56 000 случая на Омикрон и 269 000 случая на Делта.

Отделно проучване от Шотландия, проведено от учени от Университета в Единбург и други експерти, стига до заключението, че рискът от хоспитализация е с две трети по-малък при Омикрон, отколкото при Делта.

Но това проучване посочи, че близо 24-те хиляди случая на Омикрон в Шотландия са предимно при хора на възраст от 20 до 39 години. Младите хора са много по-малко податливи към развиване на тежки симптоми.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казваш 30% млади хора и деца имало в България. Дали? Към края на 2020 година 30% от българските граждани вкл. живеещите в чужбина са хората под 41 години. Само дето тези в чужбина около 3, милиона и са предимно по-млади, а в България са предимно по-стари така че 30% от живеещите в България са примерно хората под 65 години.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че няма информация за Омикрон. Трябва да сравнят влизащите я болница по възрастови групи и да не се окаже, че с Омикрон по-често влизат в болница. Не може да сравняват 20-40 годишни с 60-90 годишни.
20
1
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Още добри новини.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като по-рядко се влиза в болница, защо са тези издевателствени психози, които ни се налагат? Егати, с три ваксинации, навсякъде трябва да ходишс маска и да стоиш на 2 метра от другите.
18
1
 
6
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Омикронът е края на ковида. Върлува по ваксинираните! Останалите хора го преодоляват безсимптомно!
17
1
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Явно ти също не си завършил средно образование... За 2 години епидемия, колко хора вече са имали среща с вируса, а вече има и 30% "ваксинирани".... Останали са 30 % млади хора и деца, които нямат проблем да го изкарат леко... Жертвите в болшинството случаи са хора със сериозни придружаващи заболявания и на доста години.
16
1
 
4
 
! Отговори
Витанов Математик преди 2 години
Ужас! Ми аз ся ко ши прая? Ши устана без работъ... Въй!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що чух нещо безумно по теуевизоро-Една превъзбудена ко кошка рапортуваше от Лондон, понеже медиците там отказвали да се ваксинираат, най-вероятно от април месец можело да въведат задължителна ваксинация. Моля? Разбирате ли сега, че се гласят да ви ваксат завинаги, доживот. Ако не щете доброволно-нема проблем, че го направим задължително. Този вирус е създаден, за да служи вечно.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 - глупав шаран и с гола кука се лови. Слагай плата на зурлата и тичай за бустер.
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука много кухи ***, ако до сега в България дават фира 4 на 100 души, ако от омикрон дават фира 2-*** на 100 души, нали ако се заразят не примерно 1000 ами 10 000 души нали пак ще са 5 пъти повече жертвите. Затова е и много по опасен от предходният. Тука половината коментатори нямат средно образование.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯ! ЖУРНАЛИССЧЕТА? Едва 1.7% от омикрон-случаите стигат до болница! ЕДНО ЦЯЛО И СЕДЕМ ПРОЦЕНТА! Как го въртите, как го сучете само и само да не го кажете! Бизнесът пропадна! Ваксиизмамата се разпада! Вече и без "ваксина" всички ще го карат "по-леко"! АЙДЕЕЕ
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон обезмисли зелените сертификати и експерименталните биопродукти обявени за ваксини
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално жертвите на вируса в 95% от случаите са хора на сериозна възраст и с придружаващи заболявания... Затова не трябва да се налага "ваксиниране" на относително младите и здрави хора.
9
0
 
17
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
То затова затварят държавите ,които уж са валсинирани..... измислица е вичко с ваксини и вируси
8
2
 
15
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Сега разбрахте ли защо е толкова опасен за пландемията, защото този вариант протича леко и ще доведе до колективен имунитет и до края на този геноцид.
7
1
 
12
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Така казват експертите. Нашата баба Радка вчера твърдеше че "протичал леко със сериозни последствия" . На няколко пъти вече, след като родните "експерти" обиколят експресно студията, излизат научни публикации които ги оборват. До кога ще ги търпим?!
6
5
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 4__Пресметнете сам - 20-30% по-малък риск да се влезе в болница, но ако е в примерно десет пъти по-заразен, то вероятността да се влезе в болница може да стане три пъти по-висока , защото ще зарази десет пъти повече !__Просто са предпазливи , не са сигурни на 100% , че епидемия с Омикрон ще е по-лека за болничнаата система!
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официално смъртните случай на КОВИД 19 в България са 30 000. Неофициялно за миналата година за загинали 30 000 повече души средно от предходните години, така че може да се предполага че реалното число е около 60 000 жертви дотук. Сиреч колкото от войната по пътищата за предходните 60 години взети заедно.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като е така, защо ни опищяхте ушите как омикрона претоварвал ужасно претоварената здравна система? Ай уточнете се-омикрона вкарва ли в болница или не вкарва вкрайна сметка? Много ?ли е опасен или напълно безопасен....и прочие нестиковки. Ама ще излезе, че са много глу пави ковид стратезите.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахам, до 2019г. на това му викахме лека настинка, днес кой знае защо, префърцунено му викат Омикрон