Спад на болните от коронавирус, 1033 са новите случаи

467 се лекуват в интензивно отделение
95
Спад на болните от коронавирус, 1033 са новите случаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1 033 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. 4,2% от направените 24 343 теста са положителни.

Още по темата


Най-много са новите случаи в София - 342, следват областите Варна - със 118 и Бургас - със 107 новоинфектирани.

В болница се лекуват 4 047 души. От тях 467 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 295 души, починали са 40.

През последното денонощие са били поставени 1 186 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 897 154.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процента на положителни проби рязко намаля и ако беше служебния кабинет може би щеше да отпусне малко мерките поне т.н. ковид сертификат да отпадне поне за празниците и ваканцията. Те гостите от чужбина, учениците и ромите така и така си брицат по моловете безпроблемно. Трябваше да има глътка въздух, но ние се водим по господари коледари. Отровиха и опорочиха най светлите празници Бв и К.
72
0
 
1
 
! Отговори
Парадокси преди 2 години
До До 67 ПарадоксиЕ и в пъти повече са ваксинираните в сравнение с Бг.2-3 % разлика без проверки в гугъл не е зле де 77 там и 80 .
71
0
 
1
 
! Отговори
ИЗГОНВАНЕ на Китаец1 преди 2 години
Здравния министър е сложен за да ни пази от всякакви вируси, нас, българите...Ако има Епидемия от Китайски ВИРУСИ, министъра трябва да ИЗГОНИ от България всички китайци , да ЗАПАЛИ и ЗАКРИЕ Китайските Ресторанти и китайските Магазини, за да живеем добре, ние българите..Министъра, ако знае че китайците пренасят вируси с самолети, трябва ,заедно с другите министри да поискат ПОМОЩ от съюзниците от НАТО да СЪБОРЯТ всякакви китайски заводи за вируси, както събориха заводите за вируси на Садам Хюсеин
70
0
 
0
 
! Отговори
ИЗГОНВАНЕ на Китаец2 преди 2 години
Здравния министър трябва да ИЗГОНИ всякакви араби и китайци -ИЗМАМНИЦИ, които искат да ни ПРОДАВАТ китайско турски МАСКИ и ваксини за да ни ОГРАБЯТ...Ако сегашния Здравния министър НЕ може да се справи с тия задачи, трябва да подаде ОСТАВКА и да дойде друг здравен министър, който да направи необходимото за да са ЗДРАВИ българите и да живеем нормално, БЕЗ да носим някакви арабски маски и да ХАРЧИМ пари за китайско- турски маски, сертификати и ваксини..
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко дни се запознах с млада жена, която чакаше за ваксина за Ковид. Беше убедена, че ало се зарази, ще умре и няма да има кой да се грижи за родителите й. Това, че смъртността е под 1% и при здрави млади хора като нея е почти никаква, не беше аргумент.
68
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коги четеш на антивкасърите глупостите човек си прави извадка за населението в БГ
67
0
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
По-малко тестове: по-малко заразени, ТИ ДА ВИДИШ !!!11
66
0
 
5
 
! Отговори
555 до 78 преди 2 години
Не е лошо да прочетеш "История на съвременните лекарства"-има го в интернет и тогава може да говорим и разсъждаваме на подобни теми. А това което написах по-долу е един обикновен анекдот.
65
8
 
2
 
! Отговори
До 73 555 преди 2 години
Заради такива съвети България е на първо място по смъртност в света.
64
12
 
2
 
! Отговори
До 67 Парадокси преди 2 години
Я пак. Великобритания са с 70,3% ваксинирани, а не над 80%. Дания са с 77,8%, а не с 90%. Испания са с 79,9% ваксинирани. И трите държави имат много нисък процент на починалите от заразените, благодарение на ваксините.
63
2
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Не коронавирусът ни разболява ,а страхът от него. Доказано е , че продължителния стрес води до необратими промени в различни органи , високо кръвно , рак , автоимунни заболявания и др. непредвидими последици. Според учените отделения кортизол при стрес активира определени хормони , които отключват заболявания.За това гледайте по филосовски на всичко , което се опитват да ни внушат и запазете емоционалното и физическото си здраве. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !0
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че не се набодохме като - англичаните и изрел
61
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
във вторник сутринта ще видим какво е положението ако не спестят нещо
60
1
 
10
 
! Отговори
555 преди 2 години
Баща съветвал детето си:Ако не се чувстваш добре *** на лекар , тоѝ ще те прегледа и ще ти напише рецепта. Вземи рецептата и му плати , защото и той трябва да живее. С рецептата *** в аптеката ,вземи лекарствата и плати на фармацевта, защото и той трябва да живее. С лекарствата се прибери в къщи *** в тоалетната и ги изхвърли , защото и ти трябва да живееш!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И във вторник медиите пак ще се правят на черните вестители за рекорди по заразени и починали. Колко изтъркано вече. Поне сменете плочата преди Омикрона да е разкарал делтата за малко разнообразие.
58
5
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Това не е верно. Защото не са само смъртните случаи на възрастни хора, заради които трябва да се затваряме и да не позволяваме разспространение на видруса. А е и товарът на болничната система, която трябва да лекува всички от всичко (а не само възрастни с ковид). В този смисъл всички сме засегнати, дори и за по-младите вирусът да не е толкова смъртоносен.
57
1
 
10
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Защо продължава тази манипулация с броя на излекуваните? Дали не подготвяте почвата за следващата "кампания" ,чието мото ще бъде "омикрона не е толкова опасен, но здравните заведения са препълнени "? Вече сте предсказуеми!
56
3
 
15
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Спада е заради празника и изместването на темата. Спрете атаките от телевизора, парите за лекарите и ръсенето от самолетите и ще си останем с нормалния грип и нормалния живот. Е малко сгреших, щетите от медицинския експеримент ще ги сърбаме минимум 10 години.
55
2
 
14
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
В ЕС никой не признава зелената стигма-сертификат вече искат тест- всички искат тест на влизане и 10 дена домашен "арест"
54
1
 
13
 
! Отговори
Парадокси преди 2 години
Странното е ,че в страните с над 80% ваксинирани чупят рекорди с по над 100 хиляди заразени на ден(Англия 130 000 човека и 137 починали на ден ) страни като Дания сочени за пример с 90% ваксинирани са в локдаун,в Испания 80% ваксинирани след 15ч. забранено показването на вън и задължително сс маски навсякаде даже в парка ВТФ....