Обява в Германия: Назначаваме само неваксинирани

Семеен хотел в Зауерланд търси само такива кандидати
29 дек 2021 21:20, Анисия Иванова
79
Обява в Германия: Назначаваме само неваксинирани
Снимка: Pixabay

Доскоро в портала за търсене на работа impffrei.work, в който работодатели, които са срещу противоепидемичните мерки, търсят целенасочено неваксинирани кандидати за работа. Доскоро поместените там обяви бяха шест, а вече са над 20. Но защо съществува тази алтернативна трудова борса?

Даниела Тигес е назначила новите си служители именно чрез тази борса. Собственичката на семейния хотел "Ебингхоф" в Зауерланд смята, че в случая става дума и за политически знак срещу противоепидемичните мерки.", пише "Дойче веле".

"Неваксинираните вече не могат да пазаруват в определени магазини. По този начин донякъде можем да ги компенсираме", посочва тя. На въпроса дали този вид обяви за работа не са израз на определена политическа позиция, тя отговаря: "По някакъв начин да".

Клиентите не са очаровани

Реакциите на посетителите на хотела не са възторжени. Много родители казват, че повече нямат да дойдат, тъй като не се чувстват сигурни - смятат, че ръководството на хотела не се отнася сериозно към опасностите, произтичащи от пандемията. Една майка пише: "Някои служители наистина не носят маски, което, според мен, е истинско нехайство в хотел, посещаван от семейства с деца".

Даниела Тигес не разбира този вид скептицизъм. Самата тя е освободена от носенето на маска с медицинско свидетелство и предоставя тази възможност и на своите служители. "Отказвам да поема риска някой да колабира само заради това, че носи маска. Знам за няколко такива случая и не искам да експериментирам, че да ми се случи това и тук, в хотела", казва тя. Ако хората работят без маска, трябва да имат съответното медицинско свидетелство. Не е обаче много ясно дали се упражнява такъв контрол.

От браншовия съюз не одобряват

Съюзът на хотелиерите в Германия Dehoga се дистанцира от тази практика. "Лекари от цял свят единодушно казват, че можем да се справим с пандемията само ако се ваксинираме. От тази гледна точка поддържаме твърдо и еднозначно ваксинациите", казва Ларс Мартин, заместник-председател на Съюза на хотелиерите във Вестфалия.

Впрочем, хотел "Ебингхоф" привлече вниманието на обществеността още през април - тогава той отвори врати още когато ресторантите и хотелите бяха временно затворени заради пандемията. Тогава контролните органи се намесиха и отпратиха двайсетина гости на хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
ИМ Буда преди 2 години
Лелелеле леле, това недоклатено DW. А да ви кажа ли каква пореден глупост четох сутринта за мусаката. Това е ястието на първо място на балканите което застрашава глобалното затопляне. Припадам, но от смях. Колко лоши хора сме. Специално за Дойче Веле, един ваш "гражданин" е пуснал видео в Ютуба-та С 4-*** НЕ ВАКСИНИРАНИ и 4-*** ВАКСИНИРАНИ за да покаже какво става с кръвните телца. Дано сте добре тези с вакси те, че кръвта ви е на желе и движението и е висок % на долу.
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спирайте с шутовете в либе,,растичните д,з,,урли. Тая пЛандемия трябва да спре, лъжите и манипулациите на световната мафия трябва да бъдат изболичавани непрекъснато
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекари от цял свят единодушно казват, че можем да се справим с пандемията само ако се ваксинираме." това изобщо не е вярно, както виждаме не работи и на практика. Единственото правилно решение беше всеки да се запаси с продукти за 2 седмици и движението на хора буквано да спре.
53
4
 
25
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
И да забранят на Мангъра да говори,ние знаем че той е прав,не сме те забравили!
52
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истински журналисти, на фона на 3500 нови и 150 починали сте номе едно.
51
1
 
30
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Семето на Напълно НеВаксиниран Бял Мъж вече е най-скъпата Валута на Планетата - БитКойните ряпа да ядат има нова РазМенна Единица с Истинска Стойност!
50
5
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Хахаха.. DW!?! Кайво друго да очакваме... Само Пропаганда и заблуди!
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем да има два свята - ваксиниран и неваксиниран. Сегрегацията не е лошо нещо, но несправедливо е оплювано. По време на апартейда в ЮАР имаше и богати черни, живеещи много по-добре в сравнение с черните в Ботсуана например. Единствено не трябва да се смесват ваксинирани и неваксинирани. Така всеки ще е доволен. Може да се раздели света дори на две части и ваксинираните да са си отделно. Звучи налудничаво, но дали някой би повярвал, че заради някакъв вирус ще се налага да се носят маски
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква пандемия?Сетих се!"Празник на простотия...ъъъ,Ковид,с която безхаберниците се занимават почти 2 години вече.
47
1
 
57
 
! Отговори
Цък преди 2 години
... "Лекари от цял свят единодушно казват, че можем да се справим с пандемията само ако се ваксинираме.".. Долна лъжа. Цялата пандемия е политизирана. Изцяло липсва научен фундамент. Научният свят е заглушаван и пресиран в невиждани размери. Световна пропаганда в най-висш пилотаж. Целта разбира се са пари, власт и контрол. Зелените паспорти са анти-човешко деяние, подлежащо на съд. Дано по-малко хора заглушат нтуицията си и усетят случващото се.. супер болни времена - и буквално, и преносно..
46
0
 
13
 
! Отговори
От с.Герман преди 2 години
Селски, явно не четеш коментарите преди твоя ! Интересно, когато с теб си пием ракията в селската ни кръчма говориш едни неща, а по форумите говориш други! За да си докараш за ракийката ли го правиш. Кажи бе селски - и аз ще плащам винаги цялата сметка. И интернета дори! Само не ставай за посмешище на гЕрманци и да ни излаш селото. Ние сме хора с чест.
45
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор- Това трябва обаче да стане час по-скоро в България, защото процента на ваксинираните, по причина на натиск, сертификати и забрана да посещават заведения и магазини, застрашително се увеличава. Много хора не издържат и се огъват! И когато ваксинираните по една или друга причина станат мнозинство, общественото мнение ще се обърне срещу такива начинания. Както виждаме че става в Германия.
44
2
 
55
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Аз отдавна апелирам за това, да се престрашат някои собственици на кафенета, ресторанти и магазини, да поставят големи табели пред заведенията си: "Обекта е за НЕВАКСИНИРАНИ! Уважаваеми ваксинирани, грижейки се за здравето и живота ви, ви съветваме да изберете друго заведение! Ако все пак изберете нашето, сте добре дошли, на ваша собствена отговорност"..И нищо политическо няма в това, а грижа за поруганата част от населението, която не иска да се вакса. И уважение към човешките права на всички.
43
2
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ясно. Търсят чистокръвни арийци - в прекия смисъл на думата...
42
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Позабравил съм немския език,та ако може някой да ми припомни как точно блеят овцете в Германия?Ва-а-акси-и-и-не-е-е-е-н?
41
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Реакциите на посетителите на хотела не са възторжени. Много родители казват, че повече нямат да дойдат, тъй като не се чувстват сигурни"----------------Идеално. Представете си места, в които няма да срещнете ковид откачалки с по три маски, които нервно си дезинфекцират ръцете през 5 минути и се интересуват първо дали си ваксиниран.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха, 2 изречения за новината и 50 с долнопробна пропаганда, кой не бил "одобрявал". хахах Отвратителен смърдящ буламач!
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-последната ми мисъл е да отида да живея във фашистка държава като Германия.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 33 По принцип съм за да се напуска, но от друга страна тези които не го правят ги разбирам, нямат от къде другаде да си изкарват парите за да се прехранват. Това е гадното в цялата работа да се принуждават хората да ги инжектират.
37
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Флорида още преди 6 месеца търсеха само неваксиниран персонал за едно голямо частно училище.