Над 3,5 пъти се увеличили COVID случаите в училище за седмица

Най-много са заразените гимназисти
Обновена: 11 яну 2022 17:54 | 11 яну 2022 17:50, Анисия Иванова
29
Над 3,5 пъти се увеличили COVID случаите в училище за седмица
Снимка: БГНЕС

Над 3,5 пъти се е увеличил броят на положителните тестове за COVID-19, направени вчера в училищата, в сравнение с изследването в първия ден след коледната ваканция. Позитивните резултати са 641. Миналата седмица те бяха 178, съобщиха от МОН.

Най-много са заразените гимназисти – 251. Следват учениците от V до VII клас с 210 положителни резултата. Скок има и в броя позитивни тестове на децата в начален етап на образование – от 43 миналия вторник те вече са 180.

Тази седмица учат присъствено почти 577 000 ученици. Над 66 300 от тях не са изследвани за вируса вчера, тъй като са в общини със заболяемост под 250 на 100 000 души.

Повече от 57 200 имат „зелен сертификат“. Според официалната статистика на Министерството на здравеопазването към днешна дата са ваксинирани 8,8% от гимназистите, други 8,67% от учениците от V до XII клас са преболедували COVID-19 през последната половин година.

104 са положителните резултати при вчерашното изследване на почти 25 000 учители. При непедагогическите специалисти заразените са 53 от над 10 000 тествани.

Към момента в страната са карантинирани 1,97% от преподавателите. Най-много са те в област Благоевград - 3,61%, а най-малко в област Кърджали - 0,55%. В Кърджали са най-малко и карантинираните ученици – 0,28%. Водач е област Бургас с 2,77%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#28 За съжаление в много малко училища предлагат ОЕСР, в повечето нямат такова и директорите масово отказват на подадените заявления от родителите и това е сериозен проблем!!!
26
1
 
5
 
! Отговори
МОИТЕ ДЕЦА... преди 2 години
..ИЗОБЩОНЕ СА СТЪПВАЛИ В УЧИЛИЩЕ , ОТ ЕСЕНТА И СЕ ЧУВСТВАТ ЧУДЕСНО, ПРЕД КОМПЮТЪРА!...ТАЗИ ГОДИНА ЦЯЛАТА ЩЕ Е ТАКА----ЗА ДРАВЕТО НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!
25
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 2 години
Драги съотечественици, ако държите на вашето здраве и това на вашите любими хора и приятели ви призовавам да гледате 2 видеа ,които разкриват пълната картина на това което в момента най-много ви интересува - истината за пандемията. Първото видео е беседа на патоанатома Стоян Алексов с министът Ст. Кацаров .Напишете на ютуб:-"Не се умира от а с корона вирус" Второто видео е със световно известен лекар на Доналд Тръмп. Напишете на гугал:" Едно интервю задължително за гледане". Всичко е неоспоримо
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте децата онлайн, какво още се чака?? След една седмица ще се тюхкат, че са закъснели със затваряне на училищата. А това в момента е абсолютно наложително! Сега с този инат за присъствено на всяка цена, учим ли ги или ги заразяваме умишлено, че и родителите заразявате, какво правите еей?? Незабавно преминаване на ДО, това е единственото разумно решение!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои ако не знаят децата имат по 10 ваксини и нагоре. Какво ви промиха мозъците, че тези са нещо много по-различно. Кой има интерес от цялата тази конспирация? Изобщо много прости хора се изявяват като спасители на света, а са обикновенни хорица без особени постижения в животът им.
22
2
 
5
 
! Отговори
Така де преди 2 години
Колкото повече ваксинирани токова повече заразени. Децата са криви за всичко сезонният грип изчезна.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи преди тази пандемия всяка година горе долу по това време имаше грипна ваканция. Сега обаче грипа магически изчезна и няма грипна ваканция. Интересно, струва ми се че искат да уплашат родителите за да ги накарат да си инжектират децата.
20
3
 
12
 
! Отговори
ей експериментатори преди 2 години
затварайте! В училищата и детските градини ГЪМЖИ от болни!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 в кое училище сте? Нашето е болно и то доста. Хлапетиите масово лъжат че нищо им няма. Пият вода и ядат преди тестовете, че да не дадат позитивен, понеже даскалите са изтрещяли от абсурдна заповед на мон децата да се изпитват само с класа и те не искат да остават в къщи, защото ще ги карат да правят тестове и класни докато се преподават нови уроци и класа шуми. Идея си нямаш колко кашлящи са уж задавили се и с лека хрема. Та следващата седмица ще са 7 пъти увеличение.
18
0
 
19
 
! Отговори
Грипна ваканция преди 2 години
НЕ е ли е вече очевадно какво да се прави?
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но това не е важно. Важно е всички да са в кюпа. Важно е учениците със здравословни проблеми да са с класа. Важно е децата да правят контролни докато другите крещят на главите им, понеже министерството не давало да бъде по друг начин, например индивидуално, нищо че всичко е болно и тия плюнки тестове са илюзия. Няма проблем. Пълно и тотално заразяване.
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нито един случай в нашето училище. Пак почнахте да напомпвате статистиката за да си намерите оправдание за локдаун.
15
7
 
7
 
! Отговори
Хак да им е преди 2 години
ЩО НЕ СПРЯХА училищата? Грипна ваканция на пролет и през лятото да отучват. СЕГА ще почакат още малко да има списъци с умрели деца.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При делтата бяха нужни от 3 -5 седмици след вкарването на учениците в училище да се вдигне вълната. Сега 2 -3 седмици са достатъчни - около 20 -25 януари. Изчезна от погледа ми акад. Денков, подобно на Кунчев преди време. Май е ковидясал?
13
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
ПриНас библитекарката замества по 3 предмета. Математика. Химия, Биология.
12
6
 
6
 
! Отговори
5 преди 2 години
Ами нали не искахте тестване на учениците!Ние българите ако знаем какво искаме!Искам , ама не искам искането!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 седмица всички ще са пламнали.
10
8
 
10
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Кой ковид? Изолираха ли го?
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се, оставете малките кифли и кУпелдаци да разнасят заразата на воля.И всичко това щото мама и тате селски прУдльовци обикалят улиците като глу'и *** и са многУ заети с нищоправене.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От както учители по физкултура почнаха да заместват болните по математика и История нещата вече са цъфнали