Учени откриха ген, който предпазва хората от COVID-19

Често е открит при африканците
16 яну 2022 12:33, Александър Попов
52
Учени откриха ген, който предпазва хората от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Ново проучване откри уникална ДНК мутация, наблюдавана при хора от всички етноси, която ги предпазва от коронавирусна инфекция.

Откритието е направено по време на международно изследване, ръководено от учени от Karolinska Institutet. Изследователите са успели да идентифицират мутацията, като изследват хора от различни етноси. Констатациите на екипа е публикуван в Nature Genetics.

Изследването установява, че освен възрастта, генетиката е от изключително значение за това дали човек преболедува тежко или безсимптомно. Предишни изследвания върху предимно европейски етноси показват, че хората, които притежават определена част от ДНК, имат 20% намален риск от животозастрашаваща инфекция с Ковид. Този сегмент на ДНК кодира гени на имунната система и се предава от неандерталците на около половината от световното население извън Африка.

От общо 2787 хоспитализирани пациенти с ковид екипът установява, че "защитният" ДНК е открит при 80% от хората от африкански произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 2 години
Започват да търсят начини да оправдаят високата смъртност в развитите страни в следствие ваксинирането. Не вярвам и на една думичка. Погледнете картата на ваксинираните и ще видите колко е червена в Северното полукълбо и колко е бледа в Южното. Трябва да обяснят как при толова много ваксини белите измират, а Африканците са хем неваксинирани хем живи и здрави - генът, ***!
38
0
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Че къде другаде да бъде открит освен в Африка, като там е опитното поле на всички вирусни л-а-б-о-ра-то-рии! А този ген е божият отговор на всичките ви опити да з-а-л-и-ч-и-те земното население! Няма да ви се получи!!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо този институт е в Швеция, една от най-либералните стани в тази ковид пандемия. Второ в Африка нито имат сметка да си продават ваксините, нито тестовете нито маските.Всичко в света е пари и интереси.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЕХ СИ АЗ КОВИДА МОРИ САМО БЕЛИ ЗАТОВА Е ПУСНАТ
35
0
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
Отново нищо ново. Отдавна се знае, че има подобни гени за всички вируси. Отдавна е открит ген, който не позволява някои хора да заболеят от спин, примерно 10% от населението имат подобен ген. Вируса не може да се закачи към клетката, не я разпознава и не я инфектира. Но с тези открития с нищо не помагат на хората. Хвърлят милиарди в нещо, което вече е ясно. От продажбата на препаратите си, трупат тези милиарди, парите са от народа.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест ковид 19 е съществувал хиляди години и чак сега го изкарват наяве , за него май така излиза щом някой хора имат защита от преболедували роднини в древността.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е все някак трябва да обяснят защо неваксинирана Африка не се обезлюди от ковид цунамито.
32
2
 
24
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Логиката е проста - платежоспособните пациенти го нямат този ген :)
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Африка сигурно ги баламосват, че мутацията се среща предимно при белите хора. Само и само да продължи осакатяването с вълшебния бъркоч.
30
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Това някакво поръчково изследване, което се опитва да предотврати изобличаването на фалшивата пандемия и да оправдае необходимостта от 'ваксините' ли е? Защото фа, има хора, които не боледуват от някой болести, но те не са локализирани по раса и местожителство..
29
2
 
17
 
! Отговори
оберваксърфюрер преди 2 години
Веднага да го върнете обратно откъдето сте го открили! Щом сме казали, че ваксинацията е единствения начин, тогава няма да ни противоречите на псевдонауката с наука!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Изследването установява, че освен възрастта, генетиката е от изключително значение за това дали човек преболедува тежко или безсимптомно."-------------------Невероятно откритие. Това го обяснявам откакто го прекарах безсимптомно през март миналата година, обаче ваксаджийските форумни професори го наричаха конспирация.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ново проучване откри уникална ДНК мутация, наблюдавана при хора от всички етноси, която ги предпазва от коронавирусна инфекция."------------------Задължително да се набодат пет пъти и да сложат бустер.
26
1
 
8
 
! Отговори
Тошко Африкански21 преди 2 години
Може както при филоксерата са направили навремето. Присаждаме си малко "африкански" гени и ставаме неуязвими (почти). Тъкмо няма да имаме нужда от тен, а жените няма да си слагат силикон в устните.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, бе, не успяха да ги ваксинират, а пандемия там няма и истината лъсна. Сега генът бил виновен. Толкова плитко и толкова елементарно лъжат, че вече е чак обидно.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утр отивам да си купя черна вакса удрям си първа четка и съм предпазен на около 20% при втората четка процента скача на над 120% и при суббуфер мога спокойно да засуча един мазен черен тлъст кючек от там на татък ще съм безсмъртен нищо че ще съм малко по черен но пък безсмъртен а виждате ли. Газ за черна вакса по магазините че утре може и да свърши.
23
1
 
13
 
! Отговори
Джон Траволта преди 2 години
Какво значи африкански гени???В Африка освен чернокожите живеят и много араби. Те се водят за бяла раса, живеят в Северна Африка и са многобройна популация. Водят се за представители на бялата раса и са коренно население, а не са потомци на европейски колонизатори. Толкова ли е страшно да се напише, че става въпрос за определена раса. А живеещите в двете Америки многобройни чернокожи, защитени ли са 80 процента? Те не са африканци, а американци.
22
1
 
11
 
! Отговори
В. преди 2 години
Продължавайте да ровите в гените на хората. Само проблеми създавате.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най накрая се доказа неандерталският ни произход ХАХАХАХ живи неандерталци сме кой от каде ни хване на маймуни ни прави и сега какво в Африка тъи като им писна от тази грозна измама си казаха истината обаче в Европа тя не е угодна за това тези гени са там тук ще мислят с какво още да ни зобят, че да запреличаме малко от малко на бели *** - африканци еййййй хубава работа ама..........
20
1
 
12
 
! Отговори
Зелен преди 2 години
Сега разбрах, защо в Африка все още не са измрели с това ниско ниво на ваксинация, а ние сигурно пак бустер трябва да си сложим.