5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун

Това сочи прогнозната карта на Министерския съвет
Обновена: 17 яну 2022 13:05 | 17 яну 2022 12:53, Александър Попов
173
5 дни и 8% интензивни легла делят Северен Централен район до локдаун
Снимка: МС

Само 8% делят Северен Централен район да влезе в Етап 4 по заетост на интензивните легла, показва картата за 17 януари, публикувана от Министерския съвет.

По новия План за справяне с пандемията при Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла) ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, телекомуникационните оператори. Учениците пък минават на онлайн обучение. Предвижда се да работят детските градини.

Северен Централен район ще влезе в етап 4 след 5 дни, сочат прогнозите.

В плана страната е разделена на шест клъстера. Противоепидемични мерки ще бъдат въвеждани на регионално ниво в зависимост от натовареността на интензивните отделения и на медиците в конкретния клъстер.

Южен Централен регион се очаква да влезе в Етап 2 след пет дни, при който има между 60% и 70% заетост на интензивните легла. При него се предвижда по-строг контрол на документите за ваксинация, учиениците преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Североизточен, Северозападен и Югоизточен регион са на прага на Етап 1 със заетост на интензивните легла между 50% и 60%. Няма да се въвеждат допълнителни ограничения, но ще бъде засилен контролът по спазване на вече съществуващите противоепидемични мерки – носене на маски, дистанция, зелен сертификат и тестване в училище.

Най-много са свободните интензивни легла в Югозападен регион – 37,4% са заетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължавате да пишете глупости,България скоро ще се окаже на 3% от нещо много по-лошо от "локдаун".
152
0
 
2
 
! Отговори
До ИТН преди 2 години
Слави, изглежда че само ти не си *** на някой от коалицията, спри това безумие бе брат! Ще ни изтрепете бе! Преди имаше грипна ваканция, сега с болест накарала целия свят да обезумее, пускате децата да ходят ГОРДО ГОРДО НА УЧИЛИЩЕ? Нямало учител, преподавал на децата през лаптопа, компютъра и децата на училище, учителя карантиниран, ей ччч алоооо, откачалки! Деца дават отрицателен тест, кашлят в училище и ги връщат у дома? Теста за какво е? Тез милиони за какъв *** се дават? Слави, брат стоп
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според амгърков - докторите са виновни за смъртността от ковид. Така че липсата на легла е добра новина.
150
0
 
7
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Кой направи толкова некадърно районирането ?
149
1
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
Новите управляващи са пълни ***!!!
148
1
 
5
 
! Отговори
Нов праг преди 2 години
Трябва да вдигнат критерия на 99% вместо 80% иновативни хавърди и серийни предприемачи.
147
0
 
3
 
! Отговори
Все едно слушам: преди 2 години
Цанко Петров как се изкашля и с чашата с ракия и цигарата вика по Олег Гочев:"Олеггггг що ми гониш студентите, па ще ги и наказваш - не видиш че чакат за легции - запалили по цигара, пият по бира голяма работа - това да ти не е богословския, юридическия или филоложкия факултет - това художници артисти бе Олег."Това беше относно мен и другите негодници оказали се под гнева на секретаря!
146
1
 
2
 
! Отговори
Та мисълта ми е: преди 2 години
Къде и погледна тия дни гледам колониално нацистка фашистка окупация като на Третия райх на цяла Европа, ама българите сме еврейте по времето на Третия райх в собствената си държава! И благодарение на кой плиткоумен мозък стана така ? На копиленцето на Мери Белгийска и Фердинант 1!
145
3
 
2
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
24 януари - всички вкъщи
144
4
 
1
 
! Отговори
И вижте сега: преди 2 години
Има една хубава ислямистка поговорка: честно много я уважавам и не се подигравам нито с исляма като религия нито със мюсюлманите. Честно казвам, няма майтап! Ако Мохамед не може да отиде при планината, планината ще отиде при Мохамед! Та и аз така - датчаните и холандците може да искат да дойдат при нас, ама аз ще отида при тях! Някви свестни са!
143
1
 
0
 
! Отговори
Продължаваме натам: преди 2 години
С течение на времето Българските свещенници стигнали до максимата като си в Рим прави като Римляните и тотално се споили и станали чистото бельо на насраните колониални Батемберзи и Сакскобурготи - и точно там е истината за чистото бельо - че вероятно е по-мръсно от *** дето го носи!
142
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оттук нататъка е всеки се оправя по единично, гледа се състоянието на здравната система като цяло. в нормалните общества имат високи покрития на ваксинации, и се пуска вируса да си мине през остатъка...в бг остатъка е мнозинство..
141
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами, очакваше се досега че ще има високи нива на ваксинация, и новата система е пригодена за такива. Това че българите не са се ваксинирали, и са изпуснали влака...
140
0
 
0
 
! Отговори
Вижте сега: преди 2 години
След Смъртта на Васил Левски - апостола ни на Свободата Наш национален герой - прокламирал Републиканското управление едни колониални гласове надигнали глас - Тая колония дето я измъкнахме чрез Руснаците от Османската империя - някой трябва да сложим тук. Трезвомислещи вътрешни гласове отстъпили обаче с идеята да дойдат холандците като ще е колониално. Да ама датчани и холандци отказали! И сега разбирате колко трудно се отстранява колониална отреппока от нацистко-фашистки произход!
139
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да върнат старата система за отчитане на нивата. Сега в Благоевград е мор, София също, но понеже са в 1 област за ковид дори не са в 1 степен, поради наличието на много болници. В същото време училищата са без учители, лекарите изнемогват и се чудят как и с какво да пращат болните в София. 1 линейка с апарат за дишане не е достатъчна. Вместо да не се разхождат пациенти от 1 болница в друга, ще ги разхождат от 1 област в друга. Чакам много смърт. А вие?
138
1
 
6
 
! Отговори
Някога: преди 2 години
Еврейският народ внезапно осъзна, че се намира във война и някой я води срещу него! Кой е този някой историята казва - неточно, но казва. И внезапното усещане за този факт беше когато вместо сняг валеше пепел от крематориумите на Аушвиц, Бирхенау и т.н.Не ми казвайте, че сте помагали на същото зло използващо по-изтънчени методи със същите резултати!Толкоз имам да кажа!
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с леглата е най-малоумния начин на взимане на решения. Защо? Защото болните са тези, които карат системата да колабира. 1 болно дете, означава карантина на цялото семейство, което значи карантина на всички колеги на родителите. Може и 1 да не е в болница, а в същото време 20 човека да са в болнични. Това ще съсипе здравната каса и НОИ. Ще срине производствени процеси и т.н.
136
3
 
1
 
! Отговори
Не знам дали: преди 2 години
Двете Р-та забелязват, че България е във война от има няма 30 години. Съдим за това по размера на гробищата!
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей такава карта само нямаше
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не живея там не ми дреме