Математик: Планът за справяне с кризата е лош и не се спазва

Маската е колективна отбрана, но никой не мисли за другия
19 яну 2022 12:34, Ния Христова
63
Математик: Планът за справяне с кризата е лош и не се спазва
Снимка: БГНЕС
"Репродуктивното число се задържа около 1,2 – 10 души заразяват 12", каза за БНР математикът Лъчезар Томов, преподавател в Департамент „Информатика“ на Нов български университет.
 
Математикът поясни, че през тази седмица има двойно повече случаи дневно в сравнение с миналата седмица, а същевременно бройките в болница и в интензивно отделение се задържат.
 
Според Томов здравната система е на предела на капацитета си.
 
Томов посочи, че новият план на правителството за управление на кризата не е добър.
Още по темата
 
"Поначало планът е лош, а още по-лошото е, че не се спазва и не се налага. Трябва да се наложи със сила, да се упражни контрол от правителството. Досега естествено обръщане на вълна у нас не е имало, винаги обръщането е било вследствие на мерки", смята Лъчезар Томов.
 
Той посочи още, че маската е "колективна отбрана, вид щит – те са в строя на войската и това е щит, който трябва да носят за партньора отдясно", но всеки мисли само за себе си.
 
Според Томов заболеваемостта при децата е рекордна.
 
Лъчезар Томов е на мнение, че фалшиво отрицателните резултати от тестовете на децата в училище са "много по-редки от фалшиво положителните". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
53 от 1 умник преди 2 години
щото мяза на графит кът са пиши ?
56
0
 
1
 
! Отговори
математико преди 2 години
кой е луд да спазва лош план, освен ако не е математиква?
55
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Много грешки допуска този математик. Ето две от тях. Броят на новите случаи в България се увеличи не двойно, а с 30% за последните 7 дни спрямо предишните 7 дни - от 36530 на 47545 новозаразени за 7 дни. Втора грешка е, че твърди, че вълните на епидемията винаги са преодолявани чрез мерки, а истината е, че мерки се въвеждаха няколко дни след като вълните започваха сами да затихват. Има и други грешки в твърденията му.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар Приятел, легни да се наспиш да поизтрезнееш.
53
2
 
4
 
! Отговори
ГГЖТГЖ преди 2 години
НА ТОЗИ МАТЕМАТИК НЕ СА МУ ПЛАТИЛИ ДОСТАТЪЧНО
52
1
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Аре бе умници, още чакам да ми обясните, с какво е вреден графенът
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар "ако ще отговаряш, отговаряй" Ау, колко интелигентно. Брат, по колко ракия употребяваш на ден? Намали малко, че не ти действа добре.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който призовава за затваряне и силово налагане на "мерки", е просто *** от.Болни психопати.
49
1
 
6
 
! Отговори
ВСЕКИ ДЕН преди 2 години
...съм с маска в Лидл и Кауфланд . Понякога и по 2 пъти дневно. НЕ СЪМ СЕ ЗАРАЗИЛ.
48
5
 
4
 
! Отговори
Аман вече преди 2 години
Аман вече от тия савозвани "математици".Аз от колко време исках да покажа тая тайнствена формула с която изчисляват идващите вълни! И искам да разбера по какъв метод изчисляват-квадратно уравнение,линейна функия,обиколка на празна кратуна или нещо друго?Имат само неизвестни,но дават решение-неизвестни-как се появи вируса,откъде, кога, в какъв мащаб, влияе ли се от температура,влажност,атмосферно налягане, сезони,студ,горещина,влага.Но пък винага имат отговор и "познават"!
47
5
 
7
 
! Отговори
ДСДКСКСС преди 2 години
МАТЕМАТИЦИТЕ ДА СПРАТ ДА ПРИКАЗВАТ
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец...Вижте дали Копейкин би ви финансирал едно идване НА София ...---///---... Виж кво бе, уби таг, правилното е НА София. НА ! А не ВЪВ ! София по смисъла на израза се явява мероприятие, както отивам НА работа или отивам НА кино. Това, че си *** и си възприел грешната логика, е грешка в твоя софтуер. Даже и на немски предлогът е NACH.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този "математик" може ли да обясни как разбра, че плана е лош след като не се спазва, и при положение, че твърди, че плана е лош защо трябва да се спазва?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пословично е как у нас хората никога не се фокусират върху основната си дейност, а раздават акъл в сфери и области извън професията си...Прочее, аз също работя интензивно с математика, но не давам съвети на здравна тема...Не съм сигурен, че въпросните медийни математици се занимават с математика - не им личи !В 80-те години на миналия век научих един лаф, май бе от филм: "ако си нямаш работа си я гледай някъде другаде !"
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е хората да се оставят на мира. Да не се правят тестове, да няма карантини.
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои мисли ли, че тоя е наред с мозъка, аз лично смятам, че трябва да бъде затворен в лудницата.
41
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
40, така на времето са мислили, че прах от диаманти е изключително силна отрова
40
3
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
до лекар, абе яси еимакята, ако ще отговаряш, отговаряй
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар Така навремето са питали тефлонът с какво е вреден. Или азбестът. Ти не си лекар, а си някаква квартална лелка явно, която седи по цял ден на пейката пред блока и мърмори.
38
1
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Абе много математици у тая държава бре? Файда 0 от тия, само лаят по цел ден едно и също. Просто сами си доказаха 1 - няма контрол; 2- няма никакво значение дали си ваксиниран или не и дали носиш маска; 3- запада им го доказа,че от мерките 0 ефект, даже заразените са повече. Що не вземат да сметнат нещо наистина ползотворно като как хората да живеят по-добре или как да се справим с инфлацията или нещо подобно, а не да се занимавт с медицински теми.