СЗО предупреди: Пандемията далеч не е приключила

Регистрира се рекорден ръст на новозаразените в Европа
19 яну 2022 11:33, Елка Василева
68
СЗО предупреди: Пандемията далеч не е приключила
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди световните лидери, че коронавирусната пандемия „далеч не е към края си“, предаде Би Би Си.

Шефът на СЗО е против предположенията, че новият доминиращ вариант Омикрон е значително по-мек и е елиминирал заплахата от вируса.

Още по темата

Предупреждението идва на фона на рекорден ръст на новите случаи в някои европейски нации.

Франция съобщи във вторник за близо половин милион новорзаразени.

На пресконференция в централата на СЗО в Женева д-р Тедрос Гебрейесус заяви, че Омикрон е довел до 18 млн. новозаразени в света през последната седмица.

И ако средностатистически вариантът е по-мек, „схващането, че е по-меко заболяване, е заблуждаващо“. „Не се заблуждавайте, Омикрон води до хоспитализации и смърт и дори по-леките случаи запълват здравните заведения“, каза ръководителят на СЗО, цитиран от БНР.

„Особено съм притеснен, че много страни имат ниски нива на ваксинация, а хората са изложени на много по-голям риск от тежко протичане на болестта и смърт без ваксина“, посочи Гебрейесус.

Междувременно в Дания бе съобщено за рекордните 33 493 нови случаи на Covid-19 във вторник, а здравните власти в Италия регистрираха 228 179 новозаразени – с над 83 000 повече от предишния ден.

Франция пък съобщи за 464 769 нови инфекции на дневна база вчера – рекорд, който четири пъти надхвърля данните за понеделник, когато бяха установени 102 144 случаи на коронавирус.

За сметка на това в други европейски страни броят на новозаразените започва да спада – например в Ирландия и Испания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: сзопандемияГебрейесус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да перифразираме Роналд Рейгън: "Ние сме от СЗО и сме тук, за да се погрижим за Вашето зраве" ( "Ние сме от правителството и сме тук, за да ви помогнем" ) !
56
0
 
10
 
! Отговори
Вир0$ преди 2 години
Пандемията не, но СЗО приключи като организация в този си вид.
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в Европа не се бяхме ваксинирали, новите случаи щяха да са 10-20 пъти повече.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа чакай чакай нали вие сте баш ПРОПАГАНДИСТИ няма как да приключи..
53
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 2 години
То и грипа е всяка година ама не виете на умрело . Сега е ред на Българските бек вокали които стоят най отзад и пляскат с ръце да се включат в рефрена със Бустер, Бустер и локдаун, локдаун . Вируса ще си мутира винаги , но ние защо търпим тия *** ?!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ваксинирахме хората и заболеваемостта нарасна десетки пъти. И призоваваме за още ваксинация. Пълна малоумщина!!!
51
1
 
15
 
! Отговори
ЗДДСКСКСКС преди 2 години
ТОВА НЕ Е ПАНДЕМИЯ А БИЗНЕС ЗА ВАКСИНИ
50
0
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
До 50: Ти не "плащаш за изгъзици". Ти отдавна сам си се нагЪзил. Поне не казвай на другите какво да правят с живота си. Цял живот плащат здравни, значи имат пълното право на лечение, за каквато и да било здравна нужда. За съжаление, те плащат лечението и на такина тИквеници като теб.
49
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 51 щом избора ти е да си разчиташ на имунитета, никой не е длъжен да те лекува. Имунитета ти да те лекува. Естествен подбор - ако оцелееш, поне здравото тяло ще компенсира другите липси.
48
0
 
18
 
! Отговори
До : 50 преди 2 години
След като си плащам цял живот здравни и социални осигуровки , длъжни ли са от болницата да не ми обърнат внимание ?! Дали съм Антиваксър или избрал точно тези неработещи ваксини да не си сложа ее мой личен избор !!! И с какво право , от болницата няма да ми обърнат внимание след като аз и милиони други като мен ги издържаме години наред ?! За един ПрЕатеЛ питам ...
47
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще спрат болниците да лекуват антиваксъри ? Не искам да плащам за изгъзици.
46
0
 
24
 
! Отговори
Няма изненада преди 2 години
Докато хората не разбират че Световната Здравна Организация е частна организация , и единствената и цел е да трупа сериозни финанси , никога няма да приключи тази Истерия !!! Фирмите производители на ваксини са генерирали печалби от 230 милиарда за година ...а вие им вярвайте !!! Инжекции до живот !!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Към 21 анонимен преди 2 години
Ти да не би да си богопомазан първи ти ще отидеш на онзи свят с тази фалшива ваксина
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не се тревожете при втори бустер ще имате по 1 000 000 заразени франсета на ден.Колкото повече надупкани -повече заразени -повече умрели . А тука едни из.ме--кя---ри от БЛС твърдят ,че няма умрели от ваксини ,интересно как разбраха ,като от СЗО са забранили да се правят аутопсии да не би истината да излезе наяве.
43
1
 
12
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Бандитиии. Международният съд по общо право току що издаде запоцед за арест и конфискуване на имуществото на Албер Бурла, папа Франциск, главите на правителствата на САЩ, Великобритания и други държави заради умишлен ГЕНОЦИД с ваксините. Забранява се употребата, продажбата и рекламата на ваксини. Решението е окончателно! Моля разпространявайте.
42
0
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Типичен пример за шизофрения - свръхваксинираните Франция - 0.5 млн заразени, Германия 120к, Великобритания и т.н. НА ДЕН!!*** иначе се закахърил за невкасинираните страни... Егати, тия тотално изплискаха...Какво още трябва да се случи, за да пробие в тия празни глави, че ваксинацията за нищо не става - зле измислена, неработеща, извършвана в грешно време ...И продължаваме да гъгнем за ваксини и прочие?!?
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО не дават никакви отговори и объркват целият свят. Не става въпрос за маските, лекарите винаги са работили така, населението от азиатските държави така живееха и преди пандемията, заради замърсен въздух....Но след като една пандемия продължава повече от две години, означава, че не се е появила от прилепи или нещо подобно...И света има право да знае какво ще се случва с живота му. Това ли е новото нормално или какво?...Засега СЗО не работи за човечеството...
40
0
 
8
 
! Отговори
СЛУЧАЕН МИНУВАЧ преди 2 години
да четеш тези боламачи си е чиста загуба на време на *** за това и плащат да пише глупости на които уж хората да вярватколкото вярват на лъжливото овчарче толкова и на нея тотал щета
39
1
 
10
 
! Отговори
Читател преди 2 години
На зло СЗО, зъл Тръмп!
38
0
 
20
 
! Отговори
Дръндер преди 2 години
Предупреждавам СЗО, че вече ходят по тънък лед!