COVID-19 през януари - заразени, в болници, смъртност

Само три области останаха в червената зона
Обновена: 21 яну 2022 10:56 | 21 яну 2022 10:55, Александър Попов
60
 

25 области у нас са в тъмночервената област, само тру удържат заболеваемост под 500/100 000 души. Това са Разград, Търговище и Кърджали, като последната продължава да държи най-ниски стойности - 286/100 000.

Най-много заразени на 100 000 души има в Благоевград - 2430/100 000 души, като София-град е другата, която задмина 2000 заразени на 100 000 души. За столицата данните към 21 януари са 2158/100 000 души.

Заразени с COVID-19 в болници

В първите дни на януари, когато Омикрон вече бе у нас, стартирахме с висока бройка на хоспитализирани и всички прогнози са, че болниците ще изпитват затруднения.

 

Преди очаквания пик се наблюдава интересна тенденция - броят на постъпилите в болница расте през първите 10 дни на януари, след което поддържа едни приблизителни стойности. През последните дни се регистрират рекордни бройки на заразени с коронавирус, но до този момент това не води до увеличение на постъпилите в лечебните заведения.

 

За съжаление починалите с коронавирус продължава да бъдат много. В пиковите стойности на януари досега най-много са регистрирани 161 души. Разбира се, трябва да се има предвид, че това се случва в дни, когато се прибавят случаи от уикендите.

В интензивните отделения пък попадат предимно неваксинирани пациенти, сочат данните на Единния информационен портал.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Който има някакъв здравословен проблем горещо препоръчвам да се ваксинира. Вече знам за трима познати, които имаха някакви здравословни проблеми и не се ваксинираха и сега са във вечните ловни полета. Единия беше с диабет, не знам с какъв акъл е ходил неваксниран напред назад, другия беше с разширени вени на краката, третия имаше проблеми с бъбреците. Ако имате здравословен проблем-ваксинирайте се.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо бустера три месеца не можа да се оправи.
52
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 2 години
#55Не бързайте,дано го изкарате леко.При мен е 6 ден откакто имам симптоми и вече усещам че започвам да оздравявам.Неприятен вирус и много по-различно от един грип протече при мен.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз сега съм положителна, без симптоми почти и малко се чудя за нещата, как така нищо ми няма, пък други го карат много тежко. Явно повечето го карат леко.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините така работят, че ваксинираният шеф на парламента се разболя и ваксинираните членове на правителството ги карантинираха. Иначе имат зелени сертификати.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 49 ще обърна наобратно това, което ми кажат и то ще е вярното :)
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги платени писари и ***, наистина ли смятате че някой вярва на тия нагласени/измислени числа и крафики. Слезте на земята ... Картината глобално погледната е все едно е апокалипсис хахаха края на света.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли някой ваксър да обясни как един ваксиниран е заплаха за ваксинирания, когото ваксината го защитава? И ако ваксинираният не е защитен, за какъв *** са тези ваксини и зелени сертификати? Вземам пуканки и чакам да се забавлявам на обясненията.
46
2
 
2
 
! Отговори
nina преди 2 години
#43"Social media users have misinterpreted a British government report on COVID-19 vaccines, baselessly claiming that it proves vaccinations permanently lower an individuals immunity to the disease." Става въпрос за 2 вида антигенни тела, N и S,Zoe covid study.Така че не знам откъде са вашите цитати.Може би ще е добре да добре цялото проучване,а не ФБ постиовете.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не можете да вините эдравеопаэването, то е такова эащото всички укриват данъци и осигуровки. няма кой да работи в ковид отделенията, а болните с положителен тест трябва да са там, понеже е рисково да се смесват с други потоци..
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
antibody levels appear to be lower in individuals who acquire infection following 2 doses of vaccination - това сравнено с? пак иэтриха линка...явно днес.бг имат сериоэен проблем с информацията идваща отвън..
43
0
 
13
 
! Отговори
Лили преди 2 години
A българското здравеУгазване, допринася за смъртността...
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по принцип е важна баэовата имуниэация или т клетките. антителата си варират... но т клерките е докаэано че предпаэват от тежко протичане и смърт при голяма част от населението
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"....antibody levels appear to be lower in individuals who acquire infection following 2 doses of vaccination."
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей един интелигентен раэговор не може да се проведе с такива хора...
39
0
 
3
 
! Отговори
дo 34 преди 2 години
Страхотен аргумент, няма що! Като не ви харесва нещо и "ходи се пери" и т.н. Дотам стига акъла и логиката на ненужните творения.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е тоэи почна пак с конспирациите, кое било покрито, кой бил уволнен...
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всъщност отмяната на мерките в англия е раэултат от масовия баэов имунитет съэдаден от ваксинацията и сравнително иэравнена крива на натоварването на болниците. но някой хора си мислят какви ли не небивалици. эапомнете, това е вирус, ако не му наложите локдаун, случеите експлодират, эападните общества след масовата ваксинация се въэдържаха от такива тежки мерки точно эащото натоварването по болниците не стигна критичните нива от 2020
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До nina Ами чети си тогава каквото ти хареса, след като не можеш да намериш доклада на агенцията за здравна сигурност на Англия. Хиляди доктори по света бяха уволнени, защото казваха истината. Ама това явно женското ти мозъче не може да поеме. Вярвай на каквото решиш. Няма да ти смилам информацията и да ти я поднасям наготово. Напъни се малко.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво нина. Видимо е че много хора имат проблем с четенето и интерпретирането на данни ..