Два случая на подвариант на Омикрон регистрирани в Гърция

Очакват се различни подварианти, може да има по-заразни
21 яну 2022 16:45, Елка Василева
26
Два случая на подвариант на Омикрон регистрирани в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава гръцката телевизия "Скай". Случаите са засечени на международното летище в Атина, а резултатът от анализа на пробите е излязъл снощи.

Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас е заявил за телевизия "Скай", че все още няма данни колко важен е конкретният подвариант и каква роля ще има по отношение на пандемията.

По думите му специалистите очакват появата на различни варианти и не може да се изключи възможността да има и по-заразни.

Според информация на електронното издание на в. "Прото тема" подвариантът ВА.2 не се засича от диагностичните тестове, което буди тревога, че става дума за по-заразен щам, който би могъл да предизвика по-големи вълни на COVID-19 в световен мащаб.

Световната здравна организация (СЗО) вече съобщи за три варианта на Омикрон - ВА.1, ВА.2 и ВА.3.

Според СЗО от 23 декември 99 на сто от COVID случаите се дължат на ВА.1.

Подвариантът ВА.2 е засечен в Дания, Израел, Белгия, Франция, Швеция, Индия, Великобритания, а сега и в Гърция.

Вчера Дания съобщи, че ВА.2 се засича в половината случаи на COVID-19 в страната. Засега не се отчита разлика на протичането на ВА.2. Датски специалисти заявиха, че очакват ваксините да покриват и този подвариант на Омикрон, посочва "Прото тема".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Във Франция - вариант ИХУ, следва ВАХУ!!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън само лъжи стара песен на нов глас айде върветеси на майната долни лешояди никога няма да ви вярваме бог да ви накаже най скоро време ще си получите заслуженото
22
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 2 години
Нови вариянти се появяват се там където има много ваксинирани?
21
1
 
9
 
! Отговори
Martin преди 2 години
Стига плашихте гаргите.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират от страх, стресираните от ежедневните агресивни ковид новини!Най-обикновен грип! Особено омикрона им! Спрете да се паникьосвате - аспирин, аналгин, витамин с, антистенокардин, противовирусно хапче, цинк, витамин д и витамини от б-групата, чай и лимони...Това е лечението на опасният вирус от първо лице!
19
2
 
7
 
! Отговори
БГ-Турист преди 2 години
се нарича под-варианта в Гърция
18
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-заразен вирус... Всичко зависи от контактите на хората. Вече се доказа навсякъде, че ваксинираните са основни разпространители на заразата... защото ходят безпрепятствено навсякъде....
17
1
 
19
 
! Отговори
предлагайте имена преди 2 години
а после подварианти на подварианта
16
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак забравяте , че в Гърция има 36% неваксинирани. Точно неваксинираните произвеждат мутациите.
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на бустерчетата, облоземци!
14
6
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Омикрон-хрема ,а под варианта му е сърбеж в гърлото!
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли някой по умен от тези дето се правят на всезнаещи за да се сети че ваксите карат куроната да Мутира. Вече не му викат Курона а Ковид. Ако не бяха тези блювочи наречене ваксини досега вируса щеше да е изчезнал. Щяха хората да го преболедуват и да получат естествен имунитет. В болниците не лекуват там ги убиват. Вместо да лекуват те им праскат тръбата у гърлото и ги задушават. 33 000 човека са избити съвсем умишлено. Къдее прокуратурата да се самосезира и да ги вкара всички в затвора.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами бързо да ги ваксинират с коя беше там доза, 5-6...
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполага се при ваксинираните. Варианти ще има колкото щете
10
3
 
21
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Ахаааа, усещате, че мангиза, ще секне и започнахте с подвариантите. Не се ли уморихте да тероризирате хората? Или оууу, чакайте, що за глупав въпрос, мангиза е по важен. Сега ви се е паднало нали. Гнусни сте....
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го изкарах с висока температура, съ рцебиене и постоянни втрисания. 3-4 дни отне, но те скапва. Ако е по-стар човек или болен, може и да не оцелее.
8
3
 
23
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Понеже но могат да го засичат, разбирайте - ковид стелт, се очаква, че е по-заразен. Или с други думи, боцни се за да не лепнеш нещо, дето никога няма да разбереш, че си лепнал, пък и да докажеш присъствието му не можеш... Верно за луди ни имат...
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарах Омикрон тия дни. Пъривя ден беше лека болка в гърлото, втория се засили и слезе надолу и се обърна на Ларингит доста бързо, падна ми галса за 12ч. 3-тия ден започна хремата. Четвъртия ден хремата започна да намалява и болката в гърлото почти изчезна. На Петия ден почти нямах хрема и гърлото беше просто сухо. Днес е шести ден вече нямам хрема или болки в гърлото. Още не съм на 100% ама съм на 95%. Обикновено настинките ги минавам за 3-4 дни, Омикрона отне 5 дни. Голям страх за от настинка
6
2
 
10
 
! Отговори
Били Джи преди 2 години
хихи
5
3
 
15
 
! Отговори
Циркаджии преди 2 години
Това сме го гледали. Измислете нещо ново.