Лекар: Когато се препълнят болниците, вече е проблем

Мерките у нас са едни от най-либералните в Европа
21 яну 2022 09:40, Петя Славова
44
Лекар: Когато се препълнят болниците, вече е проблем
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отново е висок броят на новозаразените и починалите с коронавирус. В София ще се решава дали мерките да бъдат затегнати.

Още по темата

"Трябва да признаем, че мерките в България са едни от най-либералните в Европа. Когато се препълнят болниците това е проблем. Имам постоянен поток от пациенти с COVID-19.  Има и много деца", коментира пред Нова тв д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София, ситуацията с петата вълна на пандемията.   

Според д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, е необходимо да има
 отговорност за длъжностните лица, особено лекарите, ако се разпространява невярна информация. Това изказване бе по повод изказването на д-р Атанас  Мангъров за смъртни случай след ваксинация.

"Определено време беше да се въведе онлайн обучението", посочи Мая Зафирова, директор на 140 СУ "Иван Богоров" в София, по повод плановете на здравните власти за ротационно присъствено обучение на децата в училище.

По думите на здравния икономист Аркади Шарков, напрежението с бизнеса ще продължи. Той изрази мнение, че според него мерките в България не работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато болниците се препълнят със здрави хора, които се преструват на болни тогава е по-голям проблем
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те болниците от друго пари не вадят.
36
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До 37 това е фалшива информация. Интензивните легла намаляват заетостта си в последните дни, хората в болници също, че дори и умрелите. От къде ги копаете тези псевдолекари не ми е ясно!!!
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ваксинирана Дания, тъй както имат по 60 000 дневно нови заразени, имат само 24 души в интензивните в момента. Защо? Ами защото са ваксинирани!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците се пълнят, защото няма доболнична помощ. Вирусът не е чак толкова страшен, но истерията докара много хора до ръба. Вместо да ни плашат, лекарите трябваше да успокояват от тв и да разясняват превенцията и началните действия при заразяване, за да не се стига до влошаване. Още при първите симптоми, всеки може да вземе цинк и прополис - прости и достъпни средства, но много ефективни.
33
0
 
9
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Ама как така ще се препълнят болниците, на държава от 6,5 млн. жители, от които поне 2 млн. са по чужбината?!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 "кой да работи там." Правилно, кой да работи... То у нас и сега няма кой да работи. Я има по един-двама читави в болница, които работят, я не. Другите се скатават и чакат някой да им свърши работата и все към запада гледат и въздишат... Ще трябва да си внесем лекари от някоя още по-бедна държава.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 кой да работи там.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде е онази женица любителска на бентлита и мазератита, дето уж е здравен министър?Да не би да е имигрираха, няма я изобщо а държавата е в здравна криза, това ли е експертизата на тази - да се Укрива? Еваси падението. С фалшивите псевдо-мерки всичко пламна, никой нищо не спазва, никакъв контрол, пълна анархия и хаос. Гарантирано от не кадърниците на Радев.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две години да бяхте построили 1 болница само за К -19 пациенти. Кво ревете само.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами проблем им е, да, като работят на принципа: "Като имам много работа легам да спим. Ако е била спешна някой друг ще я е свършил. Ако никой не я е свършил значи не е била спешна." За тия само по малко работа и лека по възможност, за да не се преработват. Че те нали за това са учили толкова - за да не работят!
27
3
 
2
 
! Отговори
да ръкопляскаме преди 2 години
Много деца болни от Омикрон- 3 броя за цяла България :))))Докторята само рушвети и фалшиво болни оправят!
26
3
 
13
 
! Отговори
Дам... преди 2 години
Ало доктора,болниците се препълват,щото има липса на качествени и количествени медици! А ковидът и неговите мутации показаха истинското лице на така нареченото " здравеопазване ".
25
5
 
11
 
! Отговори
Ха ху хи преди 2 години
Не ви минава пропагандата че пишман лекарите са много изморени Толкова изкуствено че децата от детските фрадини ще го изиграят по добре
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 25 , ааа ти даваш 15 лв за да си направиш тест да може да си купиш кисело мляко от кауфланд :) много неприятно.
23
5
 
3
 
! Отговори
До21 преди 2 години
Ами като не ме пускат в магазина искат тест как да, вляза отсреща в Кауфланд не искат простотия голяма
22
4
 
9
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
Простите хора дори не осъзнават колко са прости - в случая визирам вярващите в 5G и че вируса е много по-готин от ваксината - но и така ще си останат - винаги доволни в скудоумието си - дори няма как да разберат какво е скудоумие.
21
1
 
13
 
! Отговори
Ха ху хи преди 2 години
Проблема е че един ковид ви взема и малкия акъл който ви е останал
20
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На мен също ми прави впечатление колко много от моите познати плюят другите страни какви задръстеняци били, но стоят там и използуват на мах това, което тези страни са направили. Сега опищяха света за задължителните ваксинации и щели били да се върнат тук, като че ли някой е ревнал за тях. *** хитряга се пише, а наистина все на опашката?!
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 20 нали е настинка, за кво се тествате ?