Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!

90% от хората се лекуват вкъщи, обясни лекар
Обновена: 22 яну 2022 10:28 | 22 яну 2022 10:20, Петя Славова
170
Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!
Снимка: БГНЕС

Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци. Това заяви пред БНТ личният лекар д-р Гергана Николова по повод нарастването на броя на заразени с варианта Омикрон на коронавируса.

Гост по темата беше и вирусологът доц. Любомира Николова-Гломб.

Още по темата

Притеснява ни увеличеният брой положителни проби при децата, допълни тя. По думите й възрастовата група слиза по-надолу, 90% от хората се лекуват вкъщи.

Д-р Николова каза още, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, много често са усложненията в белия дроб.

След 10-дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекуваме последствията, каза Николова.

Любомира Николова-Гломб призова да не се подценява ситуацията. Няма вълна от грип в момента. Тя прогнозира, че в Англия прибързано свалят мерките, но все пак голяма част от населението е ваксинирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са ваксинирани над 90%.

"Мерките у нас, ако се спазват, а те не се спазват, мисля, че ще можем да овладеем ситуацията. Не можем да пренебрегваме това, че сутрин се събуждаме с новината, че отново 2 рейса са катастрофирали с жертви на COVID-19", каза Николова-Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор- Дори журналистите май са се притеснили! Особено соросовите!
146
0
 
2
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
И кое ги притеснява тези "медици"??? Че децата ще се имунизират двадесет пъти по-добре и по-дълготрайно от доходните им вакси ли? И ще изградят истински групов имунитет - което застрашава сладкия бизнес с бонусите ?
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
децата трябва да си изкарат хремичката.
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСУС казва: Обичай ближния както обичаш себе си. .. А вие обичате ли се? Дънов е казал: Щом си болен, значи не живееш в Божественото царство на ЛЮБОВ ВЯРА ЧИСТОТА и МИЛОСЪРДИЕ.Ванга е казала: Работи, работи човекът, трупа пари и вещи после умре /физически/ и остави всичко на друг. Когато човек знае ,че смърт няма, няма от какво да се страхува. Пандемия няма и болести няма, има състояния до които хората се водят с неправилни мисли живот и карма. Живей в Любов. Ковид е за контрол и много пари.
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиците да не би да апелират да се инжектират и децата с тестови течности?
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много заразени децанпрез този сезон!? Аууууу, това само ще е от невидимия Ковьо!
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притеснителни са дългосрочните последици от преболедуването и най-много притеснителни са при децата
140
1
 
16
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Не пипайте децата!!!
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притеснително е, че децата се разболяват и се лекуват вкъщи без проблеми, но същото не е притеснително за ваксинираните, при които е същото и оправданието е "да, но защитават от хоспитализация и смърт". Ето го двойният стандарт.
138
0
 
20
 
! Отговори
гост преди 2 години
Притеснително е високият брой заразени деца! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ , ТОЛКОВА БЪРЗО ЩЕ ПРЕМИНЕМ КАТО НОРМАЛЕН ГРИП . ПРОБЛЕМА Е , ЧЕ ПОСЛЕ ВИЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ОБЛАГИ . ИСКАТЕ ДА НЕ СВЪРШИ ТОВА ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ДЕРИЖИРАТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА . САМО , ЧЕ ТЪРПЕНИЕТО СВЪРЩИ ЗА ПРОСТАШКИТЕ ВАКСИНАЦИИ . НЕКА ГЕРГАНА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БОДЕ СЪС СИРОПИТЕ НА САТАНИСТИТЕ .
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 2 години вика: "Аз на коремен хирург не вярвам да се справи с пандемиятa!!!" Сега:"Евала, д-р Пасков (ветеринар)! Вие събуждате народа и сте способен да се справите с пандемията!"
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец- Когато германците са били още разпилени варварски племена на балканите е имало изградени цивилизации като траките,гърците и други. Второ- в Германия може да взимаш повече пари като чистач на ***,но тук си живеем свободно,виждаме се с приятели и младите са по-щастливи. Не сме като теб работа-вкъщи,работа-вкъщи и живота ти е минал. Едва ли германците много ти се радват и те уважават като чуят,че си българин. Тъй че не ни обяснявай какъв хубав живот водиш там
135
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Притеснителна е неграмотността сред журналистите.
134
8
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Германия е варварска земя от векове." -- Хахаха, нека позная - балканите са люлката на цивилизацията :) Виж по-долу, където писах нещо за тенденцията ви да живеете в имагинерен свят. PS: не очаквам да ме разбереш, изполвам дълги думи и чуждици :)
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кои германци си? Африканските, индийските, арабските, руските? Расата и нацията са били важни за германеца. Трябва да се уточнява. Арабски германец, индийски германец, източен германец, френскоговорящ германец. От 70 години се правите на "демократи" под чужд натиск и окупация. Германия е варварска земя от векове.
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички германци от всички раси и религии се ваксинираха като един.
131
8
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Всички германци..." -- Не мога да говоря от името на всички германци. И тук има плява разбира се, но са изключително малцинство. Затова се наричат маргинали. При вас наргиналите сте 80% (по проф. Христов).
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ накараха Германия да произвежда коли и машини и да ги продава, а ресурсите да купуват от тях и Русия. Вкараха единомислието им мирна посока и да не крадат единомислено чужди земи и ресурси, а да си ги купуват.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички германци бяха и нацисти. Нямаше протести, нямаше бунтове. Всички германци бяха и комунисти. Нямаше бунтове, нямаше протести. Германците винаги са заедно като овце и правят заедно престъпления или фолксвагени.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободените преди само 100 години от робство жени ни казват какви били ваксърите. 100 години свобода и ни се качихте на главите с шизофрениите си. Историята на свободата на жената е под 100 години. В някои държави е само 50 години. Получават равни права с мъжете. Както са казвали преди освобождаването на жените от робство: "Жената е робът на света". Освободени роби сега ни казват кой бил ваксър, кой не бил ваксър. Мъжът е бил свободен десетки хиляди години.