Над 1100 ваксини са поставени в зелените коридори през уикенда

Два пункта в метрото работят в делничните дни
15
Над 1100 ваксини са поставени в зелените коридори през уикенда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 1177 ваксини срещу COVID-19 са поставени през тази събота и неделя в общинските зелени коридори в София, съобщиха от Столичната община.

През двата почивни дни работиха кабинети за имунизация отново в две метростанции, пет търговски центъра, в общински диагностично-консултативни центрове и болници, както и в Културния дом в ж.к. "Дружба".

В делничните дни столичани имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24. Ваксини се поставят и в две от общинските болници - Втора МБАЛ (работно време - от 09.00 до 14.00 ч.) и МБАЛ "Княгиня Клементина" (работно време - от 10.00 до 17.00 ч.).

През седмицата работят и двата пункта в метрото, но с различно работно време: в метростанцията "НДК" - от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък; в метростанцията "СУ "Св. Кл. Охридски" - от 13.00 до 19.00 ч., всеки работен ден.

От 4 до 23 януари включително са направени 16 610 имунизации в общинските зелени коридори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли трябва да се мразиш и да ти е тъжен и сив живота, че точно през уикенда да отидеш на опашка пред някаква шатра или фургон за инжекция с нещо, което не е особено сигурно, че ще те защити от нещо, за което не е особено сигурно, че ще те погуби ?!?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веселина Йорданова, авторката на статията каква ли заплата взима , за да поства в 1 през ноща?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не спят ли бе, статия за ваксини в 1.00 през ноща???? Това от България ли е писано или някъде отвъд океана?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последното проучване от Дания какво показа за ваксините и Омикрон? Че ако си с 2 дози Пфайзер след 90 дни имаш по-голям шанс да лепнеш Ковид отколкото ако не си ваксиниран и ти трябва бустер за да си с по-добри шансове от ваксинираните. Какво означава? Че имунната ви система е на люлка между "малко по-добре съм, много по-зле съм, малко по-добре съм, много по-зле съм". Какви още странични ефекти ще излязат сега след като 1г след ваксинацията започнаха да ги изследват?
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балаци има в бегето и ще има
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите управляващи следват древната китайска мъдрост, че капка по капка ще напълни океан. Принципът им е - веднъж ваксиниран, завинаги набоцкан - и така, според Изкуството на войната, докато боднат всеки българин. Като рибар, хвърлил самотна въдица в рибарник, рибата няма къде да избяга, рибаря има цялото време на вселената.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустерчета. Не си мислете, че е увеличен броят ваксинирани.
7
1
 
26
 
! Отговори
Дют преди 2 години
След всичката официална информация за миокардити, инфаркти,полови смущения при жени и мъже, смърт ден два след иглата или до седмица след излезлите интервюта не ЕДНО ,а три на бил Гейтс за намаляне на населението чрез ваксина,след хилядите доклади и излезналите "проучвания " за "безопасността " ,след признанието ,че нито един тест не хваща вирус,след признанието ,че не пазят от заразяване и влизане в болница ... Да отидеш да се набодеш.Достигнахте отрицателни стойности на интелект=***.
6
1
 
28
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Никола Минчев с три ваксини карантинира цялото ръководство на държавата
5
0
 
28
 
! Отговори
Брюкселско Зеле преди 2 години
Да се ваксаш сега е както казват да си купиш фабрика на 8 септември 1944.И сзо дадоха заден. В Англия всичко отпада, Чехия отмени задължителната вакса.Брюксел от дни е в пламъци.
4
1
 
23
 
! Отговори
До Вакс-Антивакс преди 2 години
Или си сериозно увреден между ушите или си платен вакс ***... И в двата случая те очаква едно и също - ако не се сещаш какво, провери в Библията...
3
32
 
1
 
! Отговори
Вакс-Антивакс преди 2 години
Бях антивакс, но видях някои сериозно болни, и сега съм вакс. За всеки случай. И не съм само аз. Антиваксовете се регват и крият из форумите, щото нямат дупе, гони ги шубето, но се пълнят като магарет.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за хората, които са си го причинили и са били подведени от фарма картела и масмедиите...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нов рекорд по поставени дози.