Спазват ли се новите противоепидемични мерки в София?

Много от заетите в бранша обявиха, че няма да ги спазват
27 яну 2022 09:20, Петя Славова
68
Спазват ли се новите противоепидемични мерки в София?
Снимка: БГНЕС

Заради многото случаи на новозаразени с коронавирус в София вече има нови противоепидемични мерки . От полунощ е въведен вечерен час за заведенията, игралните зали и дискотеките. Капацитетът се ограничава до 50%, а влизането е само със зелен сертификат.

Много от заетите в бранша обявиха, че няма да спазват мерките.

"Мярката влиза в сила от 22:00 часа на 27 януари. Капацитетът от 50% също влиза в това число", обясни пред Нова тв Людмил Чонов от СРЗИ.

Още по темата
Контролът е само за това спазват ли се противоепидемичните мерки -  наличие на зелен сертификат и носене на предпазни маски от персонала. Проверките са намерили и нарушения в дискотека в "Студентски град".

"Бяха констатирани служители без правилно поставени маски и за тютюнопушене", обясниха още от СРЗИ. Глобите ще са от 300 до 1000 за физическо лице и от 500 до 2000 за юридическо лице.

За да имат сертификат преди да влязат в дискотеките, десетки се наредиха и пред пункта за тестване.

"Ние считаме, че рестрикциите, които са наложени на нашия бранш, са достатъчни и при 100% ваксиниран персонал, няма никаква логика да затваряме ваксинираните хора в къщи, за сметка на неваксинаните. Ще спазваме зеления сертификат и това е всичко, което ще спазваме", заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Посетителите няма да подлежат на глоба за нарушаване на вечерния час. Те могат да бъдат глобени само, ако са без сертификат.

Проверките за това спазват ли се ограниченията ще продължат, категорични са от Столичната регионална здравна инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До Анонимен 60 нормално на всеки му е писнало да се занимава с тая про с т от ия, видя се че няма никакъв ефект. На никого не му се кара с хората. Каква е логиката като седна в ресторанта без маска с 3 събеседника и единия от нас е заразен, нали ядем без маски. После те се срещат с хора и те с други хора. А готвача в ресторанта с маска ли готви? В дискотеката като е силна музиката как общуват по чата? Пълна порнография. Даже и с измамата не могат да докарат апокалипсиса.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мерки, какви 5 лева? Нямам сертификат, трябваше да взема на детето от Централни Хали един камък "полускъпоценен" за някакъв си училищен проект, после ходих до ЦУМ, след това се върнах вкъщи и минах през мол Сердика. Никъде, никой не ме е спрял да ме пита за сертификат. Стига вече сте писали глупости из медиите. Никой, никъде не спазва нищо. Ей сега преди малко в денонощния магазин до нас 3-*** клиенти влизат едновременно без маски, на вратата лепнато с маски по 1, касиерката и тя без маска!
56
0
 
4
 
! Отговори
Ми то преди 2 години
Ми то да го спазваха тоя зелен сертификат, да застанеш на тяхна страна, ама и това не правят. Само да реват знаят.
55
1
 
4
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Ко? НЕ!
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никъде в новините не се споменава, че от днес в UK всякакви мерки и сертификати отпаднаха?
53
2
 
4
 
! Отговори
Не е достатъчно преди 2 години
До Васе Мурджов:"маските требе да се носат секи ден и да покриват носо и устите и да се сменят на секи полвин час кога требе да се пуши да се свалват за една секунда"+++Требе и по една маска отзад, щото вируса през носа и устата влиза, а отзад излиза и заразява. Трябва да сме отговорни. Виж как пламти целия свят. И всичко е защото още не са въвели правилната мярка да се носи втора маска на другия край на стомашно-чревния тракт.
52
5
 
1
 
! Отговори
Васе Мурджов преди 2 години
маските требе да се носат секи ден и да покриват носо и устите и да се сменят на секи полвин час кога требе да се пуши да се свалват за една секунда и после пак да се слагат на носо мислим че требе да се увеличат глобите за тиа кои не спазват мерките щото са идеоти и искат ние сичките кои спазваме мерките да умреме
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайки коментарите, Добре че е омикроня да ви спаси, че сте толкова зле в главата....
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слугите също осъзнаваха, че царят е съвсем гол, но продължаваха да държат краищата на въобръжаемата мантия
49
3
 
15
 
! Отговори
Хмммм преди 2 години
Как наричаше Айнщайни правенето на едно и също нещо с очакване за различен резултат!?!?!?!? Идиотизъъм? Дебилизъъм? Кретенизъъм? Невменяеемост? Всъщност няма значение! Всичко на едно място! Ей това са за мен и за 90% от населението кретеноидите и техните мерки! На нас, тези, които ви плащаме заплатаите ни писна :) И все по-малко подкрепа виждам за изратеняците с бели престилки!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите мерки са 100-120-140, миналогодишни 90-60-90.
47
1
 
13
 
! Отговори
Мерки? преди 2 години
Че то епидения няма, за какви мерки говорите?
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини мерки маски ограничения стига вече с тия лъжливи мерки и маски стига няма да спазваме никакви мерки пандевията свърши а тия лешояди даси *** мамата край свърши вашия цирк и верус
45
0
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Спазвате мерките, бе хора! Бойкотирайте всички бизнеси, които работят със ЗС! Иначе никога няма да победим Ковид и да заживеем нормално, както казват ковидопокорните.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заврете си мерките знаете къде...
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато милицьонерски шайки пъплят, за да се грижат за Вашето здраве може да се светнете, че грижата НЕ Е за Вашето здраве, наздраве !
42
23
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Невъзпитаните маргинали в България не спазват мерки, не спазват закони, нямат отговорност към обществото, живеят в джунглата на егоизма и после се чудят защо са бедни.
41
3
 
2
 
! Отговори
Хахаха до 32 преди 2 години
Ае ти някакъв биолог ли си или задклавиатурна мишка.
40
0
 
8
 
! Отговори
Сериозно ли? преди 2 години
НЕ!
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си ги избрахте. Вие ще им ядете попарата. Оправяйте се.