Вариантът Омикрон - повече болни, но с по-леко протичане

Доц. Киров: Заразяват се и ваксинирани, но преди доста време
Обновена: 27 яну 2022 22:26 | 27 яну 2022 22:26, Веселина Йорданова
30

С варианта Омикрон заразените пациенти са се увеличили.

Хубавото на тази вълна е, че по-леко преминава и по-малко хора имат необходимост да влизат в болница. Има и такива, които са преболедували и пак се заразяват. Има и такива, които са ваксинирани, но те са доста по-рано ваксинирани, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в студиото на "Денят ON AIR".

Неговото мнение е, че ваксината не защитава на 100%. Тя предпазва да не се заразиш, но ако се заразиш, инфекцията преминава по-леко.

"Не трябва да се оставяме на страховете, които често са излишни. Страничните ефекти са много малко в световен мащаб, които преминават за няколко дни с болнично лечение. Българите гледаме на нещата като зрители, все едно това не се случва с нас. Маските не се носят по правилен начин", посочи доц. Любомир Киров пред Bulgaria ON AIR.

Неговата прогноза е оптимистична и вероятно до 2-3 месеца това ще отшуми и после може би през втората половина на годината или към ранна есен, ще се появи Омикрон 2, който ще е още по-заразен и след това ще влезем в една ендемия, каквато е например сезонният грип.

"Ще се стигне до такива ваксини, както при грипа, които се актуализират ежегодно и действието им ще бъде вероятно за около 1 година, година и половина. Това, което ме притеснява, е, че активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
14
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Не мога да разбера каква е тази злоба във ваксинираните.Какво ви вкарват та изпушихте.Нали сте ваксинирани какво се притеснявате за останалите та постоянно убиждате,то не бяхме анти незнам какви.Всеки си прави своя избор,някои го преболедувахме,някои не виждат смисъл от ваксините.Доказа се,колкото и да не ви се иска,че нито предпазват от боледуване,нито от леко изкарване,та да не говорим за умиране.
21
3
 
4
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
До кога ще чакаме . До кога ще ни лъжат . До кога ще ни убиват. До кога ще ни крадат. До кога ще ни смятат за *** -роб. До кога до кога ще отнемат децата ни .
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я какви притеснения имал чиляка!!! ! ----"Това, което ме притеснява, е, е активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът." ----- Друго си е вирус-убициец да вилнее!
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев е нагледен пример, колко "леко" се кара инфекцията с тези "ваксини"... Месец и половина не се появи на работа...
18
1
 
28
 
! Отговори
Лизгаров преди 2 години
Омакарона им обърка бизнеса с ваксините
17
12
 
1
 
! Отговори
Ot Israel преди 2 години
Виж колко са умрелите заболели с ваксинация и процента на измрелите сред НЕваксинираните, за да се събудиш.
16
4
 
21
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
До Анонимен 5... В Гърция умрелите са повече, отколкото в България на глава от населението. А те са ваксинирани на МАХ и постоянно са в локдаун
15
3
 
12
 
! Отговори
Боцкай се преди 2 години
Жертви за последната седмица на 1 милион човека Португалия 29 Франция 29 Румъния 17 . Ходи се боцкай с кожения , че всички сте такива . :)
14
2
 
17
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
"Вариантът Омикрон - повече болни" ...ТОЧНО ТАКА, но това е вярно САМО за "ваксинираните" държави. ...справка Израел, ваксинирани с четвърата доза, новозаразени - 90 000 дневно
13
0
 
7
 
! Отговори
Ваксинирана мъка преди 2 години
По твоята логика да сравним Румъния с Франция 69: 268 :) . Бих ти казал какъв си , но ти си знаеш .
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последният ден Румъния - Португалия 69:41 при население 19 :10 милиона . Т.е. на милион случаите са 3,5 : 4 . Иначе никой не оспорва , че ваксинираните боледуват по често . Да не забравяме , че Румъния , като нас е страна със застаряващо население .
11
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъзливци сте вие, антиваксърите ! Страх ви е от въображаеми опасности и лъжливи данни, и сте достатъчно глупави да не можете да вадите изводи и заключения. Всички аргументи са против вашите измислени теории. Жалко само за жертвите на лъжите ви. Те няма как да станат от гроба.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще ви изплюеме че няма да си сядате на задниците дъъъълго време бъзливи надупченяци:)))
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалия - 66 000 нови случая - 42 починали. Румъния -35000 нови - 95 починали. Ясно е, че въпреки че в Румъния имат 2х по-малко случаи, защото още не са стигнали кулминацията, имат въпреки това 2 х повече починали. Защо изопачаваш фактите??? Или ей така , ако мине. Все някой глупав антиваксър се изплюва.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо надупчените,гледайте какво става в Канада и по цяла Европа,скоро ще ви изринем всичките болни наплашени мозъци...стига сте се превъзнасяли по некви ваксини живейти си живота или се заключвайте вкъщи ,защото скоро ще ви приключим....
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно , пък в бустерните Франция и Португалия жертвите двойно на тези в Румъния .Що така ?
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лек е за ваксинираните. За неваксинираните е на шанс.
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дания има 18 души в интензивните, въпреки над 50 000 случая дневно. В България близо 600 души в интензивните на 10 000 души дневно. Население еднакво на брой. Разликата идва от ваксинацията. Това е истината!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип при ваксинираните минава по леко .Е понякога се случва и да умират , но това не е от ваксината .
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха сега де . Времето им пречело на ваксинираните да станат безсмъртни .