257 са новите случаи на коронавирус, шестима души са починали

В интензивно отделение се намират 51 пациенти
19 май 2022 07:40, Петя Славова
27
257 са новите случаи на коронавирус, шестима души са починали
Снимка: БГНЕС

275 са новите регистрирани случаи на COVID-19  у нас при направени 6114 теста. Това означава, че към 4,5% са положителните проби, показват данните на Единния информационен портал.

Още по темата

В момента активните случаи са 88 937. 54 са новоприети в болнични заведения, като 70.37%% от тях не са ваксинирани. В момента 567 са общо настанените в болници, като 51 се намират в интензивни отделения.

Шестима души са починали за денонощието. Общо от началото на пандемията жертвите на коронавируса достигна 37 071.

65.09% от случаите за деня не са ваксинирани. 100% от починалите също не са имали поставена доза от препарат срещу вируса.

10545 души са излекувани за последните 24 часа, а общо преболедувалите у нас са 1 036 716.

773 са поставените дози ваксини за последното денонощие, а общо от началото на пандемията са инжектирани 4 393 637 дози.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Торлчо, половината ми познати, които нямат ваксина го изкараха по два, та дори по три пъти ковида! Някой от тях второто им преболедуване беше по-сериозно от първото! Ама ти тука си *** по форумите!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, но когато не беше пика на вълната, приемаха и хора с по-слаби симптоматика! По-големия проблем беше друг - когато нямаше места за хора в много сериозни състояния! Да не дава Господ на никой да се занимава с болници!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показания за болница при ковид са двустранна пневмония с ниска сатурация .
19
1
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Защо бях в болница - за да ми бият венозно лекарствата, понеже когато си карантина, единствения вариант, който ти дават е да постъпиш в болница и да усвоят клиничната пътека! Написал съм ти какви симптоми имах, както и какви симптоми имаше човек с три ваксини! Ти ако искаш се ваксинирай и 10 пъти, твое право е! Както и мое да не се ваксинирам! Хайде със здраве и по-леко с епитетите, защото и тези, които си докараха хипертония в следствие на ваксините не са много умни!
18
2
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Като си бил толкова добре, защо си бил в болница? Кого залъгваш? Ега ти лекото протичане! Тъ па нар!
17
1
 
4
 
! Отговори
Ковидин преди 1 година
Почнаха да погряват манджата. Отдалече, дискретно - в метрото например се въртят няколко реклами за ваксини против Ковид. Аз лични го карах заедно с мъжа ми и предполагам - и детето. Аз и мъжът ми бяхме положителни, а детето беше отрицателно, въпреки еднаквите симптоми и на тримата. И квооо? Стоене у дома и нагнетяване на напрежение между членовете на семейството, защото си принуден да стоиш затворен. Това беше.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях в болница с ковид - имах само висока температура и кашлица, сатурацията ми беше 97, като на спортист! Не съм ваксиниран! На съседното легло имаше ваксиниран с три ваксини със сатурация под 90! И двамата ни изписаха по едно и също време, ама колегата беше на кислород една седмица! Толкова за ваксините и ефективността им, всичко си е до имунна система и организъм и е строго индивидуално!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинираните, които уж са защитени, го карат по 2-3 пъти, а преболедувалите го карат веднъж и придобиват пълен и траен имунитет! Който иска - нека се ваксинира! Ама стига си пробутайте ваксините на хора, които са го преболедували!
14
3
 
8
 
! Отговори
кой преди 1 година
Аз пак гледам активните случаи. Нема как да си признаят, че числото е фалшиво, и постепенно го намаляват. От няколко дни виждам по 5 000-10 000 излекувани на ден. От 110 000 вече са 88 000.
13
4
 
13
 
! Отговори
требе да има шаш преди 1 година
Явно войната в Украйна е към своя край , щом пак заизваждаха ковид-плашилото от гардероба ...
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в заглавието са 257, а в текста по-долу са 275? Кое от двете е вярно сега? Петя, гледай какво пишеш.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога американските петали ще бъдат съдени за лабораторно модофициране на вируси и разпространението им щото това си е престъпление против човечеството.
10
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
"Дания - 7 души в интензивните, 6 млн население, Швеция-9 души в интензивните"Средна продължителност на живота: - Дания - 86г - Швеция - 84г - България - 72г"About 70% of all US COVID-19 deaths are to age 70 y or above"
9
5
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Няма как да го видиш в селската кравеферма, където си се забил. Така един приятел, доста глупав, говори преди година като теб. И преди два месеца баба му почина от ковид19, а майка му едвам прескочи трапа, като я лекуваха три сседмици в болницата от тежък ковид. Така че по-добре да не го виждаш ковида, стой си в кравефермата при кравите
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТитиНай-ми е тъжно за героя от разказа, който е развил ПЛЕВМОНИЯ ;)
7
2
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До Анонимен "Дания - 7 души в интензивните, 6 млн население..."Ами васкинирай се бе шушляк, какво ти пука за мен и моето здраве бе??Живей вечно, ако искаш, само да не стане така след време да усетиш страничните ефекти на това ,с което си се набол. Стига с тая измислена пропаганда и аз го изкарах страшния вирус... 4 дена имах температура, предписаха ми някакви витамини и общи работи и след 4тия ден ми нямаше, абсолютно нищо и можех да си ходя и на работа. 1 антибиотик не пих,смятай колко е тежко.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пак започват с фалшивия ковид ! Физическото ликвидиране на ковидарите е спешно наложително
5
19
 
4
 
! Отговори
Тити преди 1 година
Благодарение на това че бях ваксиниран с бустерна доза изкарах вируса много мкого леко и успях да предпазя влизките си. Моитя приятели, с които се заразихме от един РД нямаха ваксина. 5-6 дена бяха на легло с над 38 градуса темп, като единият разви дори плевмония. Ваксините не помагат на 100%, а на 80%, но по-добре да имаш отколкото да нямаш! Ако сте разумни се ваксинирайте!
4
4
 
8
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
До Анонимен*Ами ваксинирай се и живей вечно!
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дания - 7 души в интензивните, 6 млн население, Швеция-9 души в интензивните, 11 млн. население. България -51 души в интензивните, 5,5 млн. Кой е зле? Ваксинирани или неваксинирани народи?