Русия отменя всички мерки срещу COVID-19

Това включва отпадане на маските, ограниченията по заведенията и т.н.
1 юли 2022 12:12, Йоана Цонева
13
Русия отменя всички мерки срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Русия прекратява всички ограничения за борба с разпространението на COVID-19, включително изискването за носене на маски, като се позова на постоянния спад на смъртните случаи от вируса.

Въпреки това тя не изключи възможността за повторно въвеждане на ограничителни мерки, ако ситуацията се влоши, съобщи "Ройтерс".

Органът за наблюдение на потребителите Роспотребнадзор заяви, че "преустановява въведените по-рано ограничения, включително режима на маските, забраната за обществено хранене през нощта и редица други мерки".

Още по темата
Тя заяви, че динамиката на вируса съответства на световните тенденции и 93 % от потвърдените случаи са били леки или безсимптомни.

От началото на пандемията в Русия през април 2020 г. над 800 000 души са починали от коронавирус или причини, свързани с COVID-19, показват изчисленията на "Ройтерс," като в страната са регистрирани над 18 милиона инфекции. прочети повече

Русия бързо разработи и пусна на пазара своята ваксина "Спутник V", когато пандемията настъпи, но възприемането ѝ беше бавно, като много руснаци се позоваха на недоверие към властите и страх от нови медицински продукти. Около 52 % от населението е напълно ваксинирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там по време на мерките блокираха картите за градски транспорт. Тук поне всичко беше с препоръчителен характер
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умело пропускате факта, че 52% са вече ваксинирани.
8
1
 
6
 
! Отговори
Баба Анифе преди 1 година
Бравоооооооо....
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, Русия. Само да уточня, че това не стана днес, а от преди месеци. Още в началото на годината нямаше изисквания за пар ца ли по устата на хората и за геноцидни сертификати. Вече обмислям ако нашите нацисти отново наложат геноцид, да емигрирам в тази много по-свободна държава.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, браво! Сега ако спрат и да участват в плана за намаляване на населението, ще са супер! Хубаво ще е да осъзнаят, че при тази ситуация е по-добре да спрат да избиват хората си с "ваксини", защото както вървят нещата, накрая ще спечели този, който е запазил по-голямо население!
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До жмръц Мдааа, Руските мегафони пак започнаха да говорят за конспирации за Ковид и "Запада", докато в тяхната матушка Путин ги смила с принудително ваксиниране и всякакви забрани, включително домашен арест ЗА МЕСЕЦИ за неваксинираните пенсионери.
4
11
 
21
 
! Отговори
жмръц преди 1 година
Мда,а в Европа,по-скоро Запада отново почнаха да страхуват населението.Отсега препоръчват маски,защото...Тези сме ги чували.Всички плюха Мангъров,но май той се оказа прав.Халал да са ви фъксините и измисления фир0с.
3
2
 
15
 
! Отговори
Петък преди 1 година
А от февруари, са видими и резултатите от ваксината им, на най-високо държавническо ниво.
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От началото на пандемията в Русия през април 2020 г. над 800 000 души са починали от коронавирус или причини, свързани с COVID-19" Опаааа. Абе, нали бяха само 382 хиляди, какво станА? Или поредната лъжа на режима на Путин, за да си прикрива управленческия провал?
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ не заграница, курица не птица?