Лекар: Постковид синдромът е феномен, тепърва ще се анализира

Повиши се рязко броят на болните от сърдечно-съдови заболявания
9 дек 2022 08:10, Анисия Иванова
30

Веднага след острата фаза на пандемията от Ковид-19 - броят на болните от сърдечно-съдови заболявания се е увеличил значително. Това каза в ефира на предаването "Директно" съдовият хирург д-р Васил Козаров от болница "Лозенец".

По думите му една от основните причини е, че в активния период на пандемията голяма част от пациентите с различни диагнози бяха лишени от достъпност до здравеопазване.

На този фон обаче вирусът причинява немалко усложнения, а постковид синдромът е феномен, чийто последици предстои да бъдат анализирани, коментира още д-р Козаров.

"Факт е, че Ковид-19 нанесе много щети на сърдечно-съдовата система на всички пациенти. Ние, като съдови лекари, никога не сме преглеждали толкова пациенти, развили съдови заболявания, различни емболии и тромбози, колкото в месеците на пика на Ковид. Пост-Ковид синдромът е феномен, не само медицински, но и социален, икономически, дори политически", смята съдовият хирург.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пост ковид синдром или последствия от васкинирането? М?
27
2
 
2
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Ххммм .. а , нещо за симптомите от ,,ваксините" да споменете??? Имаме Нов Холокост -Ваксинационен! Бог с Вас и пазете децата
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питай болните има ли, няма ли постковид!
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма постковид. Не лъжете народа да се лекува от постковид. Искат да източват Здравната каса.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма постковид. Не ги лекувайте. Те са антиваксъри и за тях няма ковид, значи и няма постковид.
23
8
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Анонимен 20 Забравила си една ваксина.Можеш да я вземеш и да си я натикаш на едно масто.Ще ти изчезнат всички болести.Защо ни занимавате с измишльотинити си
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как си личи като дойде платения фармамафия трололол. Почват невероятните измишльотини
21
6
 
11
 
! Отговори
хахахах преди 1 година
"В България неваксинирани останаха само децата и онези от гетата" Хахаха, това по коя статистика или го измисли сега.
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България неваксинирани останаха само децата и онези от гетата. В случая става дума за за друго - постковид. Интересно ще е да се даде статистика за него при ваксинираните и при неваксинираните.
19
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След първите 2 ваксини на файзер изчезна астмата ми, която имам от 15 години. Вече съм с 4 ваксини, не съм имала дори хрема през последните 3 години , здрава и жива съм. Същото е при мъжа ми. Децата са с х 3 дози. Едното изкара ковид за 1 ден с леко пресипнал глас. Ако не беше се тествал, нямаше и да разберем. Затова пък от неваксинираните ми познати загубих 3 приятели, а половината от преболедувалите се мъчат с постковид.
18
8
 
10
 
! Отговори
ваксинатор преди 1 година
Без нито една ваксина съм и не съм боледувал от години. За ковид чух само по телевизията и на опашки в Кауфланд. Имаше разни познати с положителни тестове, но и на тях им няма нищо.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 БулшитАз без да съм ваксиниран изобщо не съм нито хващал , нито виждал вашия измислен ковид та живейте си с измамата ковид и си ударете още пет бустера
16
6
 
9
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 1 година
С три бустера и ковида е лек! Два месеца във ВМА джваках маркуча! За малко да умра от кеф!
15
18
 
10
 
! Отговори
Булшит преди 1 година
Ваксиниран съм с 4 дози, в перфектно здраве, скоро си правих изследвания. Ковида го изкарах като лека хрема за 2 дена, с никакви последици за здравето ми след боледуването. С изключение на това не знам какво е болест последните 4 години, за разлика от неваксинираните около мен (включително една позната аптекарка), които си мислеха, че ще умрат от ваксините, а след ковида им се отключиха какви ли не заболявания - сърдечно-съдови, диабет и т.н. Та, всеки сам си преценя.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много в мозъка ги засяга.Ваксините същото действие имат.
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този постковид си го имаше още преди ваксините, така че не си измисляйте. Когато се появиха ваксините постковида намаля значително.
12
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признаха, че "ваксините" създават съсиреци и водят до инсулти и инфаркти! Признаха, че "ваксините" предизвикват сърдечно възпаление - миокардит! И въпреки това не се споменава дори думичка, дори едно редче за поне мъничко участие на "ваксините" в цялата тая феноменална сърдечна заболяемост през последната година! Как има още някой да не вижда каква ФЕНОМЕНАЛНА ИЗМАМА ВЪРТЯТ С НАС!
11
14
 
14
 
! Отговори
До скептиците преди 1 година
Явно никой познат или близък не ви е умрял от Ковид и затова сега пишете, че е майтап работа.
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай не се напъвай да анализираш. За 3 години не изкарах дори настинка, нито пък познатите ми, освен ваксинираните , които се скъсаха да заболяват. Добре, че беше Путин та да прекрати ковидмракобесието.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един апокрифен филм на тази тематика ,,Suddenly dead". Там много добре е обяснено