Япония временно затваря училища заради коронавируса

Пролетната ваканция в страната започва в края на март
27 фев 2020 18:37, Ния Христова
2
Япония временно затваря училища заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Японският премиер Шиндзо Абе обяви от понеделник да бъдат временно затворени училищата в цялата страна, съобщи БНР. Целта е да се ограничи разпространението на новия коронавирус.

"Правителството поставя здравето и сигурността на децата по-високо от всичко", заяви пред журналисти Абе, цитиран от Франс прес. "Отправяме молба всички основни училища, колежи и гимназии… в страната временно да затворят врати от 2 март до пролетната ваканция", коментира премиерът.

Още по темата
Пролетната ваканция в Япония принципно започва в края на март.

"В различните региони се предприемат усилия да бъде възпрепятствано разпространението на инфекции сред децата", посочи Шиндзо Абе.

Днес бяха затворени редица държавни основни и средни училища на северния остров Хокайдо, след като губернаторът настоя държавните училища да бъдат затворени за седмица.

Междувременно град Осака обяви, че ще затвори детските градини, основните училища и колежите за две седмици, считано от събота.

"Извънредно важно е да попречим едно огнище на болестта да създава други и смятаме, че трябва да вземем строги мерки", заяви още премиерът.

Над 900 са заразените с новия вирус в Япония, като осем от тях са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ние сме бабаити и само нас не ни е страх....Вместо да се въведе обучение по Интернет за 2-30седмици и хората да могат при нужда да работят от дома си Чудят се как да харчат парите на НОИ за карантина. Не че не е важна профилактиката
1
0
 
0
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
до. цял свят. от гл. шеф. на тайно разузнаване. днес имах голяма среща. какво са писали мойте колеги щеги наказвъм. ас шефа на тайно разузнаване. на всички ви пожелаваме хиляди дълголетия. и бес паника. всеки щеси понесе наказанието.

Спонсорирани публикации