Всички проби за коронавирус у нас са отрицателни

Във ВМА днес са изследвани 47 проби, в НЦЗПБ - 15
28 фев 2020 19:46, Анисия Иванова
41
Всички проби за коронавирус у нас са отрицателни
Снимка: БГНЕС

Всички проби, изследвани за коронавирус COVID-19, са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Днес, 28 февруари, във Военномедицинска академия (ВМА) за новия коронавирус COVID-19 са изследвани 47 проби, а в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) - 15 проби. Всички резултати са отрицателни.

Контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на общо 6 отрицателни проби, потвърждават, че на този етап у нас няма потвърден случай на COVID-19.

Припомняме, че утре редовният брифинг на Националния оперативен щаб ще се проведе в 8.00 и в 17.00 часа пред централния вход на ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам китайците не могат да направят нищо свястно. Калпав вирус за жълтури.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анорак преди 4 години
Двама приятели,като видели опашката за смяна на талоните за газова уредба,решили да си разрешат проблема ето така:-аверче,къде се губиш бе .... а другият му отговорил: а вчера се върнах от Северна Италия и проблем. глобиха ме 150 лв и сега ще сменям талоните.Изведнъж пред тях на опашката не е останал никой.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЛЕТЕ БОГ , ХОРА !!! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ВРАГА И ГРЕХА ОСНОВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ВСИЧКИ НАШИ БЕДИ И СКЪРБИ !!! И ПОЛАГАЙТЕ УСИЛИЯ ЗА СЛЕДВАНЕ НА ПРАВИЛАТА МУ , КОИТО СА ПРАВИЛАТА НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ ! ИНАЧЕ ДА НЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО БЕДИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ - "СВЕТОТО ПИСАНИЕ" ОПИСВА ВСИЧКО ТОВА ПРЕДИ ХИЛЯДОЛЕТИЯ СЪС ЗАВИДНА ТОЧНОСТ ! ИЗПИТАНИЯ ИМА И ЩЕ ИМА , НО ЩЕ НИ СЕ ДАДАТ НЕОБХОДИМИТЕ СИЛИ ЗА ТОВА ! НЕ МОЖЕМ ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ БЕЗ ПРАВИЛАТА НА ВЕЧНОСТТА ! ИНАЧЕ НИ ЧАКА ЕТО ТОВА , КАТО ПОСЛЕДСТВИЕ !
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като със снега - докато не вали строяват снегорини, демонстрират готовност и разпрамят как са готови за всяка ситуация. Като завали - животът се парализира.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак си ще си мине без да сме разбрали, че сме го карали....което е добре .
32
1
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
До DeluanНаясякъде има стотици хиляди заразени в Европа, но не се разболяват. Ако ги тестват ще намерят, но затова спряха тестовете и в Германия. Тестват само ако имаш много силни симптоми и личният лекар те препоръча. Нямаш право сам да ходиш при доктор, а трябва да се обадиш по телефона га личния. Дрън дрън. Печелят време докато вируса сам изчезне до два месеца.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българино генетически е по коравДве седмици при китайците на Илиенци напиня ама не. Домашляр вечерно време и досега държим. А другате маскирани нинджи.
30
1
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Баце, аз си пием всеки ден бира и малко вино или ракия с вечерята, грип не ме е хващал 10 години :D
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
v bg zatvorite razvajdat virusite...
28
6
 
7
 
! Отговори
Delyan преди 4 години
В Италия има хиляди заразени но крият
27
4
 
9
 
! Отговори
Майкробс преди 4 години
Българите сме опълченци, непобедими, няма да се дадем на една ефтина зараза от Китай. Само сами можем да се победим от предатели и мафиози
26
5
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Жа са мре!! И у наше село ората колкото ги има са подплашия.Секи *** е ударил на дживот.Кът за последно.Дано нящо стане дъ ни са размине иначе лошу.
25
1
 
4
 
! Отговори
Майкробс преди 4 години
Bat coronaviruses have been studied because of the SARS-CoV and MERS-CoV epidemics. ... sequences of the two infected animals had an identity of 99% and 98% with coronaviruses found in the same species in Bulgaria (GenBank GU190247 and GU190241).
24
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
БТВ и Нова тв. трябва да ги подведат под отговорност за всяване на паника сред населението. Интересно за ония дето ни държат парите и почват с б и завършват на анка - не дават да кажеш нищо лошо публично ама да сугестираш населението да тръгне с маски и да изкупува магазините и аптеките - това нищо не било.Ани Салич и Николай Дойнов с драматичния апломб като ти кажат как сме "обкръжени" от вируса - на много хора направо им прималя.
23
1
 
8
 
! Отговори
Майкробс преди 4 години
Казах ви, че вируса не ни действа защото е от български прилепи. Който не вярва да потърси Bulgaria bat coronavirus.Имаме естествен имунитет.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се заразя ще вляза в парламента и ще разцелувам всички политици, толкова много ги обичам.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора дано Господ ни запази, Великия пост започна, нека Божията милост пази Българите от всяко зло и болест! С Бог напред и ние по него Амин!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не са отрицателни бг власи и медии контролирани от тях ще укрият истината, защото не ги е грижа за доброто на народа а за техния рейтинг пари и власт, още по малко ги е грижа за истината и човешкия живот и права след като провеждат такава антисоцилаа геноцидна полтика с мизерни или никави социални помощи за инвалиди безработни детски роми, корона вирус им е добре дошъл за масово изстребление в полза на турските ислямскии заселници на които са продали правата над бг земи управления закони
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризисния център се е договорил с погребалните агенции за контролиране на броя на болните.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност вируса вече циркулира в България. При този начин на провеждане на тестове, ще разберат чак когато вече е безнадеждно да се овладее епидемията. Като че ли и няма никакво намерение за овладяване на епидемията, хората които са отговорни се занимават с празнословно успокояване на хората.

Спонсорирани публикации