МВФ прогнозира: Глобална рецесия през 2020 г.

Пандемията ще доведе до свиване на световното производство
49
МВФ прогнозира: Глобална рецесия през 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Пандемията на коронавирус ще доведе до свиване на световното икономическо производство през 2020 г.

Това заявиха висши служители на Международния валутен фонд и добавиха, че "изключително голям брой страни" се нуждаят от спешно финансиране от МВФ.

Още по темата
Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева и председателят на Международен валутен и финансов комитет (управляващият комитет на МВФ) Лесета Кяняго направиха съвместно изявление, в което посочиха, че за да се облекчи недостигът на валута в много развиващи се страни, МВФ проучва допълнителни варианти, които надхвърлят традиционните средства на фонда за кредитиране.

"Ние се намираме в безпрецедентна ситуация, в която глобалната здравна пандемия се превърна в икономическа и финансова криза. С внезапно спиране на икономическата активност глобалното производство ще се свие през 2020 г.", заявиха те след съвместен конферентен разговор с ръководството на Международен валутен и финансов комитет. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Niama sa plashish K.restalinke...taka e stapkata na latino tanca...
37
0
 
1
 
! Отговори
Нивга преди 4 години
Ари бе ти да видишТова го прогнозират още има няма 5-6мил.души
36
0
 
0
 
! Отговори
Нивга преди 4 години
Ари бе ти да видишТова го прогнозират още има няма 5-6мил.души
35
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Хиляди хора на ден учират. Милиони нови пари на ден се печатат. По- всичко личи, че идва яко забогатяване на оцелелите...
34
0
 
3
 
! Отговори
Мнение- продължение преди 4 години
До МнениеИзводът е: очаква ни тежка икономическа криза, която ще премине в политическа. Движеща сила може да се окажат гурбетчиите, които се върнаха в БГ. Този кабинет се готви да похарчи много големи суми чрез няколкомилиардни заеми, но всичко зависи от външните поръчки и очакваните сътресения в ЕС.Италия и Испания влязоха в тежка ситуация с Ковид-19, която ще прерасне в тежка икономическа криза. Положението в Германия и Франция не е розово.Скандинав. страни се държат и на тях ЕС не им трябва.
33
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Глобалната икономическа криза ще върлува в тежка форма поне една година, при нас след това поне още една година, така че стабилни приходи поне до средата на 2021 няма да има. Нищо чудно ерата ББ да свърши...Най рано ще се съживят туризмът и земеделието, но то се ограничава в зърнени култури и лозарство, които ГЕРБ щедро раздаде на ближни. Заводи за авточасти: най-вероятно ще станат стабилни IV тримесечие, но с намален капацитет.Оръжейна промишленост:няма кой да се бие,освен САЩ с Китай и Русия..
32
0
 
2
 
! Отговори
Боже колко мъдра преди 4 години
жена, добре че ни казаакакво ни чака след пандемията, как не се сетихме
31
0
 
2
 
! Отговори
Целта е постигната преди 4 години
Колкото по-зле изкарате COVID19, толкова по-леко ще приемете кризата... даже с облекчение
30
2
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Рожденото име на въпросната другарка е Сталина. Кръстена е на масовия убиец Сталин. Затова я избраха за шеф на МВФ, не защото блика от ум.
29
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Пандемията на коронавирус ще доведе до свиване на световното икономическо производство през 2020 г."=================Ммм, браво, с такова гениално прозрение, сега вече разбираме защо тази жена се издигна толкова нависоко, че дори и законуте промениха, само и само да я имат за шеф! Умна е! ;) Какво ли още да я попитаме, за да се възползваме от геният й? Вие как мислите?
28
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
До 29 препърс! Може (не дай боже) да ни се наложи да напуснем градовете!Някой знае ли какво да вземе със себе си,как да запали огън в мокро време,да си направи подслон и т.н?30год евро ценности ни направиха пацифисти,***,промиваха ни мозъка с клишета,и фалшиви ценности.И успяха(до някъде)да ни направят прости консуматори и много уязвими.Но ИМА БОГ.
27
1
 
3
 
! Отговори
ceco apartamenta преди 4 години
Ax kakvi gluposti pishete .Az kazvam che idva treta svetovna voina ,a ne recesia
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази прогноза всеки ще годе интелигентен човек може да я направи, не знам защо точно тази н..екадърна администраторка трябва да ни я съобщава
25
0
 
7
 
! Отговори
препърс преди 4 години
До SS-Искам да кажа ,че не ни поляха с врялата вода,сега ни туриха у казаня,и лекинко огъня гори,тъй че още има време да се научите че ни чака работаааа,знания все още има достъпни,има и храна.Малко инфо -Виетнам е най-големия износител на ориз-вече не е ,спря да изнася,Казахстан също,спря зърнени култури и брашна,скоро Рашия и тя,Сащ и те но да ине месец и половина,та какво става сега е коронката,после финансов колапс,безредици,и за накрая глад-дето в Средните векове го е имал.Ще видим!
24
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Няма страшно щом има ток,пари и брашно!!!Аз пък прогнозирам( и дано не съм прав) още по апокалиптичен сценарий за страната.Но едно по едно.Всяко нещо с времето си!И дано пак казвам не съм прав.
23
0
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Алоуууу, Оккупанта не говори на вятъра ! Колко пъти да казвам, че като триете неудобни коментари не променяте действителността !
22
0
 
15
 
! Отговори
оф ... преди 4 години
От тази бабичка която само се нагажда на Бойко Борисов и властимащите в Държавата, ами на мен и на всички мои познати ни писна ..!
21
0
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Противна лелка!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента за ипотечен кредит ха ха ха ха ха или имот на зелено.. Ще поскъпват, не се бутайте...
19
0
 
21
 
! Отговори
Ами то преди 4 години
Моя хамстер го прогнозира преди 2-3месеца,но не ги сравнявам като интелект,защото хамстерът ми ще се обиди.