Без църква за Великден: Гърците ще празнуват само вкъщи

Това обяви говорителят на правителството
30 мар 2020 19:30, Нели Христова
37
Без църква за Великден: Гърците ще празнуват само вкъщи
Снимка: Getty

Официално, гърците ще празнуват Великден вкъщи. Това обяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас.

"Тази година е много по-различна в сравнение с предишните. Няма да празнуваме Великден по традиционния начин. Този път ще останем вкъщи", каза Пецас, цитиран от БГНЕС.

“Колкото повече наближава Великден толкова повече разбираме, че тази година е по-различна. Не е както преди време. Тази година няма да ходим на село за Великден. Няма да печем агнета в дворовете си. Няма да ходим в църква. Ще празнуваме вкъщи с вярата, че ще се справим. Имаме години пред нас за да празнуваме. Но, нито един ден няма да бъде същият в бъдеще, ако заради нашата несериозност загубим наш близък. Оставаме у дома”, подчерта говорителят на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
Д3 преди 4 години
И след една-две седмици ще търсят помощ от медицината. Едва ли някой от тях ще се лекува само с молитви. Междувременно ще са ходещи развъдници на зарази.
27
2
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Когато ми е скучно чета коментарите на фанатиците. Бълнуват си ирационалните сънища и като не могат да кажат нещо смислено на инакомислещите започват да кълнат и обиждат. Аминопитеци.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само наште изкуфели попове - комката е безопасна, ей за съд са. Нали има закон, че ако причиниш смъртта на хора заради неумишлено или умишлено заразяване с корона вирус - затвор от 5 до 10 години. Ако няма , да се приеме спешно!!!
25
4
 
1
 
! Отговори
ceco apartamenta преди 4 години
Graka nikoga ne bil nabojen te sa licemeri i lajci, straxat vav tiax e poveche ot na vsiakade po sveta po ylicite im samo albamci se motaiat tova e .
24
1
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Ям, ям. Не се притеснявай. И като идеш в Църквата вземи и се изповядай, за помислите си за хорските кози.И да - Бог е навсякъде и това е причина да си стоиш мирно на *** в дома. Той ще те види и там и в църквата, така че не поставяй заради гордостта и високомерието си ближни в опасност.Но Бог вижда!
23
3
 
3
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Ей сега наш'те убавци ще избият част от бюджетният дефицит. Като ощракат едни 100-150 хил. с по 5 бона покрай Цветница и Великден и .... ще има бонуси за администрацията за 1-ви май! Да живей труда!!!
22
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 26Ти май свинско не ядеш, както вече казах на цъърква ще идем ,кое не разбра. Бог е навсякъде и вижда всичко дори те вижда теб в обoра какво вършиш с козата.
21
4
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
Горко на този, който може да си покаже вярата само в църква.Бъди сигурен, че Господ сега е по-скоро в някоя болница в Бергамо, отколкото в свещоливницата на Синода!Но Бог вижда!
20
3
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПЪРВО ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ОСТЪПЛЕНИЕТО ПОСЛЕ ХРИСТОС
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни е страх от вируса, човек без вяра и без Господ е като животно. Ще идем на църква, както винаги.
18
4
 
11
 
! Отговори
Вярата е в сърцето преди 4 години
То православния е ясен. Заслужил си е наградата Дарвин. Лошото, че покрай такива умират и невинни.И естествено ние пак сме по-католици и от папата. Пък народът, истинският ни православен народ си го е казал - прекален светец и Богу не е драг.Да се продадат свещите пък паството да мре. Това е зора на Синода.Но Бог вижда!
17
2
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КЕСАРОВОТО КЕСАРЯ БОЖИЕТО БОГУ
16
12
 
5
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Почти никой няма да иде някъде тоя Великден. Ами радвай се, че никой няма да иде, нали това искате, защо се хабиш да плюеш и да злословиш?Защо нашите свещеници са толкова вироглави? Не са вироглави, а ВЕРНИ, в Деня на Страшния съд ще разбереш защо!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За най-главия поп кое е по-важно живота на миряните или нетовото его да му се кланят сред облак от вируси ..а иначе Короната ще му е на главата....редно е сам да призове хората да останат празнувайки в домовете
14
4
 
8
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Христос означава Спасител и Иисус е наречен така, защото е Спасител на човешкия род. Иисус е гръцката транскрипция на името Му, която е възприета у нас по исторически причини, защото сме приели Православието от Византия.По време на военното си обучение в Първата Българска легия на Раковски в Сърбия, Васил Иванов Кунчев прави огромен "лъвски" скок и оттогава му казват Васил Левски.И сега някой да каже, че Васил не бил Левски, защото се казвал Иванов Кунчев??? Тъпо е, нали???!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще предават молитвенната служба по телевизията , не ходете в църквите , не защото не ги уважаваме , а защото е опасно , иначе огромен респект и уважение към Великден и църквата....
12
6
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Щом си толкова набожен защо твоя господ не помогне на хората по време на епидемия.Нивата иска мотика,а не молитва.Да знаеш че бъдещето е в науката и учените по света.На фантастични филми не вярвам.
11
4
 
7
 
! Отговори
IYI преди 4 години
В туй време кой нормален ще ходи да се моли.То като нямаше корона избягвах такива места,камо ли сега да отида и да се моля на онзи где го няма.
10
18
 
5
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Гърците тотално ме разочароваха, като смокинята от Матей 21:19 с много листа и много пищна външна показност, но без истинска вътрешна вяра и без плод.Както вече писах на всички критици - стойте си вкъщи, никой не ви кара насила да ходите в църквата.Аз също спазвам карантината в момента, подчинявам се на правителството и не ходя на литургия, моля се вкъщи, но Великден няма да го пропусна, ако ще не да ме глобят и да ме арестуват ами и да ме хвърлят на лъвовете както в Римската империя!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ама ХаТури си и една станиолена шапка на главата и се свирай под юргана, аха !?

Спонсорирани публикации