Болсонаро призовава Бразилия: Да посрещнем вируса "като мъже"

От Twitter изтриха 2 негови поста, в които той се обяви срещу изолацията
30 мар 2020 19:20,
50
Болсонаро призовава Бразилия: Да посрещнем вируса "като мъже"
Снимка: БГНЕС

Twitter изтри два поста на бразилския президент Жаир Болсонаро, в които той се обяви твърдо срещу изолацията по време на пандемията от новия коронавирус. От компанията заявиха, че са изтрили постовете заради нарушение на правилата на страницата, предава ТАСС.

В неделя държавният глава е излязъл извън официалната си резиденция в предградията на столицата на страната. Там е посетил няколко магазина, говорил е със свои симпатизанти и улични търговци, от които е поискал мнение дали въведените по-рано от регионалните власти ограничения в работата на търговските обекти са необходими, пише "Фокус".

Още по темата

Около Болсонаро се събира голяма тълпа, което противоречи на препоръките на Министерството на здравеопазването на страната и режима на социално дистанциране и самоизолация. Президентът говори с хората, снима се с тях и изразява открито несъгласието си с политиката на всеобща изолация, което се вижда и на публикуваното видео, което още е достъпно във Facebook.

На още един видеозапис, направен пред вратите на резиденцията, бразилският президент заявява, че "смъртта е неизбежна" и призовава симпатизантите си да "посрещнат вируса като мъже". Освен това той за пореден път казва, че болните могат да бъдат излекувани чрез комбинация от хлорохин и азитромицин, чиято ефективност против COVID-19 е доказана чрез клинични изпитания.

Преди това, на фона на пандемията на коронавирус, Twitter затегна изискванията за публикуваните материали. Както уточняват от администрацията на социалната медия пред вестник Folha de S.Paulo, тяхната услуга гарантира, че страниците на потребителите не публикуват "съдържание, което може да противоречи на препоръките на официалните власти, свързани със здравеопазването и може да увеличи риска от разпространение на COVID-19".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
мисъл преди 4 години
Преди няколко дни празнуваха човека който е прдложил лекарите да си мият ръцете. Нали това предложение не е съвпадало с официалната версия на праявителството по това време. Дали щяха да го цензурират? Колко истини днес се цензурират защото не са официалната ? Къде изчезна свободата на словото? Остана ли някаква свобода? Като дори и в интернет не можем да си изразим мнението.
44
0
 
4
 
! Отговори
ДР преди 4 години
Ще получвате само тази информация която ние искаме. Цензурата е повсеместна и някакъв си прзидент на Бразилиуя ще я нарушава.
43
0
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Честно! Силно се радвам, че все още има останали разумни хора!Аз като гражданин на тази държава, бих искал да знам дали някой би поел отговорност за последиците на част от неадекватните решения на ръководните фигури?!Но Президента го каза по-добре от мен:- Глада ще победи страха!
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп III.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А жените как да го посрещнат, като мъже или като жени:-)
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Жаир Болсонаро ! Истински мъж !
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започна се!!! Откога са изказваш мнение, различно от това на масовката е повод да бъдеш блокиран в социалните мрежи! Никого не е обидил, просто не мисли, че трябва да си претрепа икономиката, да задлъжнее в милиарди (познайте на кого), да обяви военно положениеи то за да спас някого, от вирус със смъртност на обикновен сезонен грип.Свидетели сме на завръщането на фашизма и повсеместната цензура. Какво следва!? Трибунали и разстрели?
38
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 37: Чудесно радвам се за теб. Тук най-много да ни направят някоя наредба 19..... ама какво да очакваш от човек който живее под наем без да плаща и през живота си никога не е управлявал собствен бизнес примерно да кажем с над 100 работника .....Тази мярка 60/40 е пълна простотия. Кой ще държи работниците при условие,че не може да работи и продава ? Кой държи милиони кеш заровени за да плаща 40% + осигуровки ?!?!
37
5
 
2
 
! Отговори
бай брадър преди 4 години
Да му пожелаем успех, и да видим след три месеца още ли е на същото мнение;)
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, истинските мъже дават пример и водят народа.Нашият генерал се крие по време на война и то срещу невидим враг.
35
0
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Това, мили ми смехурко, се нарича инфлация. На Бай ти Дончо , хич не му е трудно да понапечата малко долари. Иначе в Европа не знам какво се панират. Този грип тази зима си беше Ковида. Трябва масово да се тестват антителата и ще видите резултата. И доста хора си замряха от "обиконовения грип" тази зима.
34
3
 
9
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
В момента съм в Ню Йорк държавата с най много заболели. РАЗЛИКАТА: няма забрана за излизане, Април месец всеки който има социален номер ще получи чек за 1200$ на човек и 500$ на дете независимо дали работи или не, БЕЗУСЛОВНО безлихвен кредит за малкия и среден бизнес. Предстои обсъждане за поемане на наемите от Щатския бюджет за 2 месеца. Сега помислете какво се прави за хората в БГ. PS. забравих за даначните облечения ваяко семейство с доход под 75 хил $ не дължи данаци
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е луд.Явно иска да си облекчи пенсионната система!Пък и там са много народ.Ше се поразредят.
32
1
 
13
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Ми той Болсонаро е истински, боеви офицер, не като нашите генерали...
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До COVID-19хахаха
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завиждам им за Президента.Нашият се оказа п****.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайТова не е краят а е само изпитание както каза Исус...Сега като изкупят бизнеса ще кажат че вирусът е овладян, нали робите гребе да бачкат за новите собственици
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Х*йТака е, и борсите в Ню Йорк и Лондон работят и не мислят да ги затварят, сега е лудница, банките и милиардерите изкупуват масово бизнеси а вие в България сте заключени и ще се окаже хазната ограбена и държавата продадена на новите по лошите робовладелци...Българите сте загубени... за следващите 20г ако не се събудите
27
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Въпрос на време да започне да се наказва със закон изказването на съмнение за съществуването на Короната, както и да се коментират заповедите на официалните власти.2020 ще стане 1984
26
1
 
19
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
Ето ви един явен пример за световно заробване на хората Туитър е изтрил постовете му. Значи който не слуш ще се взимат мерки а с времето и по строги. Хора вие осъзнавате ли какво се случва има 8 починали а веч сте затворени и под контрол икономиката се разпада хазната ограбена. Искате не искате много хора и фирми ще бъдат вкарани в кредити.Пляскането и пеенето по балконите беше забавната част. Желая ви късмет

Спонсорирани публикации