Китайски експерт: Спад на пандемията – през октомври

Времева рамка за разпространението на вируса обаче няма
30 мар 2020 08:49, Елка Василева
34
Китайски експерт: Спад на пандемията – през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази година, но времева рамка за края на разпространението на вируса засега няма. Това е мнение на експерта от шанхайската болница "Хуанан" Чжан Мънхуан, цитирано от китайския в. "Шанхай дейли", предаде ТАСС.

"Най-благоприятният сезон може да стане есента, доколкото има вероятност разпространението на вируса да отбележи спад през октомври", казва експертът, но предупреждава, че след това вирусът ще се запази още дълго време.

Още по темата

Това мнение експертът изрази по време на видеконференция, посветена на разпространението на новия коронавирус, в която участваха както китайски, така и задгранични специалисти. Сред експертите обаче нямаше единомислие по въпроса дали повишаването на температурата на въздуха ще способства за отслабването на вируса.

В настоящия момент усилията трябва да бъдат фокусирани върху предприемане на мерки в отговор на изменението на вируса и отделяне на повече внимание на пациентите, които пренасят вируса в лека форма, тъй като те съставляват 80 процента от общия брой на случаите на зараза, смята професорът по медицина от Масачузетския университет Лу Шан.

Има 30-40-процентна вероятност да се овладее пандемията в течение на година, но съществуват и сериозни опасения, че вирусът ще продължи да се разпространява из целия свят, казва вирусологът от Хонконгския университет Цзин Дунян.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Станислав преди 4 години
Та този китайски експерт не разбрахме от къде е от болница или масачузески университет и живеещ в америка. Направо медиите се побъркахте да ни заливате с непроверена и недостоверна информация и който си каже мнението за вируса го набутвате на хората, независимо дали е вярно или е просто мокра фантазия на някой си лекар.
30
3
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Изнесете заводите от Азия разположете ги в Латинска Америка и да се свършва с тия прилепояди.Торс пак от тях и пак от прилепи птичи грип незнам си още какво.Преди Америка да си изнесе производството там катай беше технологично по-зле от Сиера Леоне.СИВ беше стократно по-развит от катай.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИСТИНАТАДа дойде Грета. По целия свят. Млада, борбена, безкомпромисна.
28
6
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
А как ни се хвалеха преди това колко напред е медицината и финансите.... един грип ще ни умори, но така е като ни управляват хора от 60+ години
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха. И ще ни държат като затворници до октомври! И дотогава ще умрат хиляди хора от друго, но няма да имат право да излязат! На мен това със забраната за разходки ми се струва по-опасно от коронавируса. След епидемията ще ни е паднал толкова имунитета, че ще умираме от настинка!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vaksinata q ima ,ama ne sa reschili oschte koga daq pusnat
25
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Изходът е ваксиниране. Време е да я измислят тази ваксина и да я вкарат в употреба.
24
3
 
12
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Нали знаете кво се прави със смартфон, който забие . Рестартира се . Големите сили ги е страх да си разменят ядрен удар и са се разбрали да потиснат икономиката и прекаленото предлагане по този начин
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука в този форум явно са хората където са хванали конспирацията. Спокоен съм. Великите умове на планетата. Чест е за мен. Благодаря Ви.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГрухИ кой... иска това "зануляване" на икономиката?
21
2
 
2
 
! Отговори
До17 преди 4 години
Ако си Мъж,диетата ще включва и Сирене!
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Година??? Максимум до средата на май ако не е паднало фашисткото положение излизаме и ви избесваме бе!!!"Пфууууу, нормален човек! Така се радвам, мислех, че сте изчезнали.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, че някои от вас все още смятат, че китайците дето яли прилепи и хванали вирус. Колко лесно се манипулирате!
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Година??? Максимум до средата на май ако не е паднало фашисткото положение излизаме и ви избесваме бе!!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен12Само че без сирене.
16
1
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Ние всички го изкарахме тоя вирус. Поне 70-80% още Януари ако си спомняте с високите температури и т.н. Затовае толкова нисък процента заболели в БГ, а не защото ни е заобиколило. Късно го хванаха по цял свят. Сега докато се извърти през всички държави ще минат още 3-6 месеца.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма издържа до октомври тази простотия, аз от сега съм гладен. Сбогом земляни, мисля да сляза от Земята, след малко, като съвсем спре
14
1
 
11
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
- Колкото повече - толкова повече! Сега, ако ни удари силно земетресение, цунами и накрая и голям астероид от Космоса - маалко ще взема да се замисля дали да не тегля ножа на Прасчо.
13
9
 
26
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Черен печат в паспортите на жълтурите! Да си седят зад Китайската стена и да нагъват мишоци и скунксове. Егати мизерниците!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тоя Китаец излезе прав,на всички нас ще се наложи да минем на "партизанска диета" Корени и Сирене!!!!

Спонсорирани публикации