Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят е 399,а не 379...
253
1
 
3
 
! Отговори
нангал преди 4 години
"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот." Защо тогава не затворите границите и летищата за да не може вируса идва като толкова мислите за живота ни?
252
1
 
0
 
! Отговори
Ей тая черна мамба преди 4 години
Ей тия кобри. Ей тия тайпани! Ей тия видри! И всички те онемяват пред една много бърза и смъртоносна гадинка. Ама тя даже не знае! То някой път да не знаеш нищо е много полезно! Някоя животинка изравни шансовете ама не точно! 49/51 в наша полза!
251
1
 
0
 
! Отговори
Просто е: преди 4 години
Има котки има мишки на тоя свят има и таралежи има и ***! Има толкова животинки на тоя свят и някъде в Африка една животинка приключи фараонското ти съществуване. Нещо ми гъделичка гръбнака май иска да ми поправи счупения прешлен!
250
1
 
0
 
! Отговори
Чекай, чекай ... преди 4 години
Че "***" почва да скача по главата на Симеон 2 Сакскобургготски! Знаеш ли какво казах Саксии! Немам работа с нея нито с убиеца и нито с работодателя! Haveeeeeee fuuuuun! Един път и тоя да напише нещо практично. За жалост обаче на тебе и на работодателите ти неа да им е смешно хич! Бе живота намира начин винаги бе! Как я мислиш тая работа а?
249
1
 
0
 
! Отговори
Нема спасение Симо преди 4 години
Каквото и да сте сготвили последните векове. Чао, чао!
248
1
 
0
 
! Отговори
И не ! преди 4 години
Не е нищо необичайно, не е Господ да е слязъл! Просто нещо мъничко неутрализира вашата глупост! Може да е мишленце! Може да е пиленце! Може да е всяко малко бозайниче, даже и някое насекомо! Но някое животинче пребори и трите! И енергията на света почва да ви елиминира един по един. Всичко фалшиво, всичко проектирано от вас!
247
1
 
1
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Хората не бива да се затварят в домовете си, освен ако не са доказано болни от корона вирус! Би следвало щом се следват добрите практики да не се забраняват разходките на открито и спортуването! Даже те следва да са задължителни, но не на групи, и спазвайки необходимата дистанция! Единствената смислена мярка е излизане на чист въздух, движение и спорт, и прясна храна! Затварянето по домовете ви ще отслаби имунитета ви, и ще ви направи лесна мишена за всякакви болести!
246
1
 
0
 
! Отговори
К'во сте намисл преди 4 години
Нема да стане! Не знам дали го усетихте! И само да ви светна! Няма да е в България, тука ги няма две съставки! Лека ноооооооощ! Тоя от неизвестната земя! Земята без име!
245
1
 
0
 
! Отговори
Горан преди 4 години
А, защо да не измислим нещо умно, нещо добро? Добри практики, а? Какви добри практики, бе!? Единствено китайците и корейците имат добри практики с тоя смотан вирус! Другите нямат нищо, само си броят заразените и жертвите! Както и ние в момента!
244
1
 
0
 
! Отговори
И където и да е преди 4 години
Той/тя наш бебок е вече поумрял! И родът му ама не знае!
243
1
 
0
 
! Отговори
В онзи 1 % преди 4 години
Има тежка вариативност и при подходящ гостоприемник и има много малък шанс гостоприемника да бъде убит. Чао, чао Симеон! Виждаш ли защо от Видар няма спасение!
242
1
 
0
 
! Отговори
99% преди 4 години
От случаите ще се случат три неща и само в 1% ще се случи едно нещо! А вирус Корона например Б вирус Ебола В - вирус инфлуенца!99 % трите вируса ще убият гостоприемника!99 % трите вируса ще се бият един с друг за територия в гостоприемника99 % трите вируса да станат още по- зли и да мутират. 1% процент от случаите ще се комбинират в тежък двухеликсен вирус, който обаче (хехехе да е доста безвреден в 99,9999 процента в случайте. В 0.0001 процент ще убият "паяк" и "паячетата" му!
241
1
 
0
 
! Отговори
Колко а? преди 4 години
Колко по опасен вирус хване да мутира, толкова по-зле! А най-опасният от всички, най-най-опасният е Ебола! Убива за около 25 часа. И изчезва, виж колко готини фейк нюз. Виж к'ва готина пропаганда! Глей к'ва готина пропаганда! Всеки ден, всеки час. Колко хубаво се промиваха мозъци цял век! СВЕЕЕЕЕЕЖОООООО! Когато Ебола срещне Корона става по-свежо. И всичко заради една *** на.ци.с.т.к.а ***!
240
1
 
0
 
! Отговори
Вейката ще е дърво! преди 4 години
Дъбът ще падне! Младото ще живее, старото ще умре! Не е имало такава изкуствено създадена свинщина никога досега в познатата история! Не е имало никога досега толкова бодлива тел в света! И толкова оръжие и толкова тишина за важните неща, че я си гъкнал, я си пукнал! А мълчиш скот ставаш! Роб безправен! Но има изход - Старецът от пустинята. Голям е в книгите над 500 метра. В реалността? Микробче! И ще мутира пак. Има още две мутации! Надявайте се да не мутира Ебола! По-точно мечтайте си!
239
1
 
0
 
! Отговори
Here it comes ... преди 4 години
The prophecy! The voice and the man from other world's! Ти си изпята песен Шадам IV виж сега Симеоне 2 мамин благ, колко ли европейска мъдрост и египетска требваше за твоето създаване! Той е прозрачен. План в плана! Ама къде пиленце си тръгнал да се занимаваш с червейте на пустинята? Шай'холуд творец-вестител. Творец с разрухата, която носи! Вестител - носи новина за промяна във света. Мъдър, много мъдър е Франк Хърбърт да нарече архетиповете и първичните генофондове така! Оревоар. Ариведерчи.
238
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога ще крият колко наистина са заразените?
237
1
 
0
 
! Отговори
Много гаден а? преди 4 години
В скалата по гадория 20 пиленца вие сте 20/20! Нема как освен BFG - big fu.ck.ing gun. Но в случая с Хърбърт Уелс голямото *** оръжие се оказало нещо толкова, толкова, мъничко! Къде бе пиленца? Имате два месеца САЩоамериканците да изчезнат от тука!Over and out!
236
1
 
0
 
! Отговори
Ама чакай сега преди 4 години
Колко свинщина сте забъркали къв изход има освен нулиране бе ***! Аааа бъркаме *** яко ... Ама после като някой, нещо като самият живот изрива Авлигийевите обори почвате да пискате? Къде бе пиленца! Първа дума: НеподкупенВтора дума: Вие влязохте в моя дом, направихте ни на луди. Унищожихте моя дом и чудесната ми изследователска база да я превърнете в публичен дом!Трета дума: И си мислите, че няма да го обърна срещу вас? ГРУБАААА ГРЕШКА Нов бардак ще се прави без старите ***!
235
1
 
0
 
! Отговори
Глей сега! преди 4 години
XIII основни генофонда на тая земя ще останат, обаче всичко планирано с векове! Пуф! Малкото котенце дето е злобничко и иска всички да умрем няма да му се получи, ама щетите ще са катастрофални за алчни олигофренски САЩоамерикански ***. Следващата мутация ще свали даже и Симо, но не ви се иска да стигаме до третата! Избира и подбира. Колко нагодени бракове, какво безумно планиране цяло хилядолетие. Колко несправедливост на този усукан свят!

Спонсорирани публикации