Полицейски час в Грузия, спира общественият транспорт

В страната досега няма смъртни случаи от COVID-19
31 мар 2020 10:16, Елка Василева
4
Полицейски час в Грузия, спира общественият транспорт
Снимка: архив, БГНЕС

Грузия ще въведе полицейски час с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви грузинският премиер Гиорги Гахария, цитиран от Ройтерс.

Общественият транспорт ще спре работа. Забранени ще бъдат всички събирания на повече от трима души. Мерките влизат в сила от днес. Забранено ще бъде и междуградското движение.

Всички граждани ще са длъжни да носят личните си карти, когато излизат навън.

Още по темата

На хората над 70-годишна възраст ще се разрешава да излизат от домовете си единствено за пазаруване на хранителни продукти и лекарства.

Грузия, която е с население от 3,7 милиона души, регистрира сто случая на заразяване с коронавирус, като засега в страната няма смъртни случаи.

Грузинските власти затвориха границите и забраниха достъпа до грузинска територия на чужденци. Движението на железопътния и въздушния транспорт до и от чужбина е напълно преустановено. Затворени бяха всички търговски обекти, с изключение на хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Грузиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо ли няма да се движи общественият транспорт там или само по време на т.нар. полицейски час?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Грузия може, само у нас в Шопето не теябва да им се казва какво да правят. За тях е важно да има разходки, паркове, bbq, и забавления ... как така в Шопето да няма, та там е друга планета.

Спонсорирани публикации