Родна компания с приложение за ранна диагностика на COVID-19

Трябва да се работи за прилагане на иновации в борбата с кризатa
Обновена: 31 мар 2020 19:36 | 31 мар 2020 19:36,
19
Родна компания с приложение за ранна диагностика на COVID-19
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българска компания разработва приложение за ранна диагностика на COVID-19.

„Започнахме разработката на специфично приложение на база термокамери, което може да анализира състоянието на човек и евентуално рано да сигнализира за потенциална инфекция“.

Това заяви управителят и съосновател на Imagga Георги Къдрев в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Целта на приложението е да открие инфекцията възможно най-скоро.

„Трябва да има възможност да се работи в посока прилагане на технологии и иновации за справяне с кризата с коронавируса”, смята още Къдрев.

Той коментира и приетия от Европейската комисия инвестиционен план за борба с COVID-19. От текстът става ясно, че някои от средствата от европейски фондове за България ще бъдат пренасочени към мерки за преодоляване на пандемията. Според Къдрев акцентът от този план е, че ще има допълнителни средства за справяне със ситуацията с коронавируса.

"За момента в България е необходима цялостна подкрепа за бизнеса, включително по отношение стимулиране на иновации и ускоряване на клинични проучвания“, заяви управителят на Imagga

Цялото интервю вижте в Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Не разбрах преди 4 години
приложението *** ли се, или ни се слага, за да ни диагностицира иновативно, и от къде пуска касова бележка
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми звучи както меренето на температура с термометри по летищата, с това не се постигна абсолютно нищо. Дори и да се окаже че някой е с висока температура, това първо не значи че има ковид-19 и второ ако има, той може да е пренесъл вируса на още 100 други докато е дошла високата му температура.
15
0
 
1
 
! Отговори
#FilmYourHospital преди 4 години
#FilmYourHospital
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами IR термометритеДокато вдигнеш температура е късно, защото може да си пренасял болестта 10 дена преди това.
13
1
 
0
 
! Отговори
Ами IR термометрите преди 4 години
Вече са по 40 долара бе..
12
0
 
3
 
! Отговори
ICM преди 4 години
До Държавен чиновникГарантираме 10% комисиона.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя има мусypa на див ***. И лъже като свирач на тъпaн.
10
0
 
8
 
! Отговори
Жорката преди 4 години
Imaga е софтуер за разпознаване на картинки, което е сравнително ясно как става, но веднага да се набутат в разпознаването на нещо, което знаят, че няма как да разпознават :D коронавируса ще се разпознава с имага хахахахахахТе не могат да разпознят с полеви тестове от слюнка със софтуер ще разпознават :D
9
0
 
3
 
! Отговори
ICM преди 4 години
Нашата фирма Imago Covid Mundi разработва глобално приложение за ранно сигнализиране на потенциални огнища на Covid-19. За целта се използват данни от геостатични сателити, които следят общата биотемпература върху почти 80% от сушата на земята. Важно е да се отчитат температурните потоци и амплитуди на планетарната биомаса в определени биогеноценози поради специфичните междувидови отношения и ноосферни влияния.
8
0
 
2
 
! Отговори
Държавен чиновник преди 4 години
Благодаря на медията за ценнта и навременна информация. След като прочетох статията и се запознах с целта на бизнес проекта за ранна диагностика на КОВИД-19 мога с увереност да заявя, че реализацията на този проект ще послужи за справяне с кризата с COVID-19 и взехме решение да дадем държавна поръчка за 50 милиона на фирма Imaga за разработване на приложението да снабдим всеки депутат и член на държавната администрация с проложение за ранна диагностика на COVID-19!
7
0
 
3
 
! Отговори
CAT преди 4 години
Toa цифльо коши прай? Ще пробва да направи бързи пари препродавайки продуктите и приложенията на FLIR. Същите джиджавки ги има в телефоните на САТ.
6
0
 
2
 
! Отговори
Инвеститор преди 4 години
Благодаря на медията за ценнта и навременна информация, в тези времена на криза няма къде да си вложа милионите, а лихвите падат. След като прочетох статията и се запознах с целта на бизнес проекта за ранна диагностика на КОВИД-19 мога с увереност да заявя, че в този проекти има трекшън и реших да инвестирма 100-200 милиона долара във фирма Imaga!
5
0
 
2
 
! Отговори
Термо кинг преди 4 години
Абе пичове, в русията вече ги познават по лицата от уличните камери . в кореята ги виждат от разстояние на стотици метри наште тепълва приложение . апче с други думи, а с кви камери? с ква периферия друга? първокусник може да напише прога, но не може да съдваде инфра с разреителна способност за целта . стига евтин пр
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A има ли ейай, има ли ейай и дийп пърпъл, такова де, лърнинг, има ли ейай приложението?
3
0
 
9
 
! Отговори
Chcjcj преди 4 години
Ейййй много кандидати за лесни държавни пари беееее
2
0
 
8
 
! Отговори
Споко преди 4 години
В БАН са на стартова позиция, очакват кайсиевата реколта, за да пекат черупките на костилките и да предлагат продукта за направата на маски.Обаче кайсиевата реколта тази година била вече провалена заради аномалиите в климата.Затова учЕните ще пекат черупки догодина и ще доставят на бизнеса препечения продукт, за да произвежда маски. Е, дотогава вече от коронвирусът може и следа да няма, но важното е, че има важна научноизследователска задача (препичане на костилки), после - "напудрени" отчети.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Siri може ли да излезна да се разходя?Не не можеш.

Спонсорирани публикации