ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика
1 апр 2020 13:32, Ния Христова
151
 ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация
Снимка: БГНЕС
Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 
 
Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.
 
Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.  
Още по темата
 
До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.
 
И Москва, и Пекин отричат тези обвинения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ще сложи ред и в Брюкселския бардак.
118
0
 
4
 
! Отговори
Татул преди 4 години
Това не е разпространение на фалшиви новини. Това си е самата истина и ситуациията го доказа. Неефективноста на либералните модели на поведение се доказа. Какво още трябва да се докаже. Живеем в една лъжа. Псевдодемокрацията и това доказа. На запада му трябват бели роби. Нямало кой да им прибира реколтите. В моменти като тези не може да се лигавим. Трябва твърда ръка и сериозна дисциплина. От нас зависи как ще излезем от тази ситуация, с отговорност пред нас самите, децата ни и обществото.
117
1
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
Жалки опити да се обясни собствният провал на ЕС Китай успя за норматив да изолира цяла провинция и да не допусне разпространението извън нея . Вместо да действат по същият начин държавите в ЕС чакаха докато епидемията избухна навсякъде да наложат мерки . Не дзинформацият това че Китай се справи далеч по-добре от ЕС
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германския проект за власт над Европа ще се провали. Пандемията ще отвори очите на много хора. Тя ще покаже че омесването на народите е вредно. В резултат на безпринципна общоевропейска политика сега в Европа ще умират по 10 000 човека на ден от коронавируса. Вместо държавите да затворят границите си и да наложат строг режим за справяне с вируса на национално ниво. Другото е без значение.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствените които лъжат както виждам са писачите на тази глупост по-горе.
114
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тия *** в Брюксел ПРЕКАЛЯВАТ ВЕЧЕ! Едва на 25 ден от кризата в Европа напомниха за себе си! Изпокриха се като дявол от тамян! Италия и Испания изгоряха! Русия помага в Италия? И в типично техен "стил" Пак критики към другите Но не и към самите себе си?! Браво на Англия! Имало е защо да напусне ЕС! Гърция я напълниха с пари за да Не напусне ЕС и остана! Англия Не можаха да задържат! Пита се коя ще е следващата " страна членка" на ЕС Желаеща да си тръгне?!!Ще има такава! Не се заблуждавайте!
113
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Георги Пантелеев: И за какво толкова си се загрижил за него?Да не говорим за това, че не е бил двойник.
112
5
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До 1 Рубла = 1 Стотинка: Ето пример за една фалшива новина с автор русофобски ***.А Италия наистина благодари на Русия за изпратената помощ. САШ също. Така че тази службица на ЕС обявява (между другото) и истински новини за фалшиви.
111
5
 
7
 
! Отговори
Георги Пантелеев преди 4 години
Какво стана с двойника на Путин който се разхождаше в една болница с оранжев костюм Made in America? Мъртъв ли е след като се ръкува с болния лекар или очкват да оздравее?
110
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Fox news,CNN,днес Русия прати самолет с защитни облекла,маски
109
11
 
6
 
! Отговори
1 Рубла = 1 Стотинка преди 4 години
В Русия става страшно. И Китай и Европа от около един месец са прекратили покупките на руски нефт. Китайците даже спряха да купуват и газ. Новия газопровод за Китай, Силата на Сибир, беше затворен неочаквано за "поддръжка" само 3 месеца след отварянето му. Официалната цена на нефта "Урал" е 15 долара на барел но реални сделки се сключват под 10 долара след отстъпките.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 114"те пак ще пият шампанско, ще подаряват на жените цветя, ще се кефят с рибешки яйца, крабове, пушени кета и горбуша"Какво ще пият? Какво ще подаряват?Какво ще ядат?Я пак.
107
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги от империята на Злото само Зло...по - зло и от Коронавируса.
106
14
 
8
 
! Отговори
НКВД преди 4 години
По входовете на руските градове са разположени военни с картечници за да съблюдават спазването на карантината. Хахахаха, е няма друга подобнаКочина в света. Безаналогово.
105
13
 
8
 
! Отговори
Ево преди 4 години
Ако се разболея от корона вирус предпочитам да ме лекуват в американска болница отколкото в някоя рускаКочина.
104
5
 
8
 
! Отговори
Йово преди 4 години
ЕС да си гледа съюза че както е тръгнало след британците нищо чудно и италианци и испанци да си спретнат по някой Итакзит и Испкзит, защото е смешно бедните държави от ШОС да изпращат лекари, мед. оборудване и защитни облекла на богатите ЕС и НАТО. Още по смушващо е че бедните държави от ШОС се мобилизираха по бързо и по ефикасно от богатите западни държави. ШОС е с население близо 4 милр. човека а има по малко смъртни случай на коронавирус от богатите с модерните болници и скъп мед. персонал.
103
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Китай: Има заболели от вируса в ЕС.ЕС: Дезинформация.*Русия: Помагаме на Италия.ЕС: Дезинформация.*Интересни факт, обвиненията в дезинформация са дезинформация
102
6
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Ааа не е ли така ? Европа пламна, Америка пламна ? И ще става все по лошо.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ибонатовците са се побъркали
100
14
 
7
 
! Отговори
No comment преди 4 години
100 български лева = 4 412 руски хартийки. Не, това не е първоаприлска шега.

Спонсорирани публикации