Поставиха под карантина гръцки ферибот с 383 души

На него има най-малко 20 болни от COVID-19
1
Поставиха под карантина гръцки ферибот с 383 души
Снимка: БГНЕС

Фериботът "Елефтериос Венизелос" с 349 пътници и 34 души екипаж на борда е поставен под карантина край пристанището Пирея, след като на борда му бяха установени 20 случая на новия коронавирус, съобщи гръцката телевизия Скай.

Корабът е нает от малтийска компания и турски корабопритежател, за да откара до Испания 349 моряци от различни националности, сред които двама гръцки граждани, за да осигурят екипаж на друг кораб там.

Фериботът обаче не е успял да отплава за дестинацията си поради ограничителните мерки, наложени от испанските власти за ограничаване на разпространението на коронавируса. След това корабът е получил нареждане от компанията-наемател да откара екипажите в Турция, но турските власти са разрешили само на турските граждани на борда да слязат в Турция.

В резултат корабът е останал на рейда в Пирея в очакване на инструкции, без да може да акостира заради ограниченията, наложени на 21 март от гръцките власти.

От 20-те случая на борда 2 са в сериозно състояние - 72-годишен швейцарец и 34-годишен индонезиец. Те са хоспитализирани в атинска болница.

Екипажът на "Елефтериос Венизелос" и останалите моряци на борда ще останат под карантина поне 12 дни, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Да го торпелират най-добре

Спонсорирани публикации