Заради COVID-19: Край на наливната бира в Чехия

500 малки пивоварни са на ръба на фалита в страната
8
Заради COVID-19: Край на наливната бира в Чехия
Снимка: БГНЕС

Чешките пивоварни спряха да продават наливна бира в бурета и вместо това предлагат бутилки и кенове след затварянето на заведенията в страната, смятана за най-големия любител на пиво в света, предаде Франс прес.

Пандемията от коронавирус се отразява много тежко на сектора. За да издържат на натиска три от четирите големи групи чешки пивоварни напълно спряха да пълнят кеговете.

Търсенето на бира в бутилки и кенове е нараснало с 15 процента.

Всеки чех консумира средно по 141 литра бира годишн
о, което е най-голямото количество на човек в света.

Търсенето на наливна бира в кегове, която представлява 40 процента от общото производство, е спаднало до нула след затварянето на бирариите на 14 март. След затварянето на границите на 16 март беше засегнат и износът.

В този динамичен на времето сектор днес 500 минипивоварни са на ръба на катастрофата, отбелязват експерти. Средният спад на производството при тях е 80 на сто, тъй като те нямат мощности за бутилиране и нямат дистрибуторски мрежи извън бирариите, съобщава БТА.

Ако затварянето на заведенията продължи до края на април, 20 процента от тях може да фалират. А ако тов продължи месец повече, те ще бъдат 50 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
14
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
Стига с тия катастрофи и апокалипсиси.Гдини наред имат бизнес, печелят, ходят по екскурзии, купуват коли, апартаменти.Сега няколко месеца им били съсипали бизнеса.Чисто икономически това са пълни глупости, съжалявам
3
6
 
2
 
! Отговори
az преди 4 години
чехите са 10 млн населените и имат 20 млн посетители (официално), ние сме 7 млн и жулим 70 литра (два пъти по-малко). Айде сега смятайте за какво отиват туристите в чехия и откъде е тази стъкмистика на глава на населението...
2
6
 
19
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
"Всеки чех консумира средно по 141 литра бира годишно, което е най-голямото количество на човек в света."Да ви такова и в аматьорите! От както съм в карантина съм изпил 40 литра бира! За година ще направя тон и половина. Чак сега си давам сметка защо съм дежурен в ***, а вода не пия!
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при доктора:- И никакво пушене!-Ама аз не пуша.- Никакво пиене!- Ама аз и не пия.- Никакво преяждане и мазна храна!- Ами веган съм и не не прекалявам.-Добе де! Кажи какво обичаш за да го забраня?

Спонсорирани публикации