СЗО притеснена от скока на смъртните случаи от COVID-19

Във Франция има 509 нови смъртни случая за ден
2 апр 2020 07:40, Анисия Иванова
20
СЗО притеснена от скока на смъртните случаи от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация предупреди, че има почти експоненциална прогресия на пандемията, предизвикана от новия коронавирус, докато броят на смъртните случай е нараснал с двойно повече за една седмица в света, предаде Франс прес.

"Дълбоко съм обезпокоен от бързата ескалация и разпространението в света на случаите на зараза. Броят на починалите нарасна с над двойно повече през изминалата седмица. В идните дни, ние ще достигнем един милион потвърдени случаи и 50 000 смъртни случая", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеопресконференция в Женева.

Френските здравни власти съобщиха за 509 нови смъртни случая на заразени с коронавируса в страната. Общата бройка възлиза на 4032 починали, предаде Ройтерс.

Данните на правителството, съобщавани ежедневно, са тези на смъртните случаи в болници, но властите казаха, че много скоро ще могат да събират данни и за смъртните случаи в старчески домове, като това може да доведе до голямо увеличение на регистрираните смъртни случаи.

Броят на заразените във страната е 56 989, допълва ТАСС. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО е притеснена, че тази епидемия не е в Африка или в Азия, а в Европа и САЩ.
10
0
 
16
 
! Отговори
тия па преди 4 години
СЗО контстатира, а какво направи?! Престъпнци! Да се закрият! Това са едни лапачи и нищо повече.
9
10
 
2
 
! Отговори
Adil преди 4 години
Аз не бих вярвал на статистики и СЗО. Чакам *** да се събуди и сърдит на ситуацията да обясни как това е един най-*** грип и всичко е нагласено. Целият свят се наби така зверски, защото му беше скучно. Чакам.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно тези стоят зад създаването и разпространението на вируса.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО направиха всичко възможно да разпространят болестта в целия свят, в началото обясняваха, че е излишно и вредно да се спират полети от Китай, после, когато Италия и Иран и Корея избухнаха със хиляди заразени, СЗО обясняваха, че няма пандемия, сега твърдят, че носенето на маски е излишно, въпреки че опитът от Хонг Конг и Корея доказва, че е от огромна полза. СЗО са предатели и лъжци!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия на 1 март имаха 1701 починали от коронавируса, а на 1 април 13155. Колко ще са на 1 май? ,. 50 хиляди, 100 хиляди, 1 милион,. .. бъдещето ще покаже.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милион заразени ще има до довечера, а цели континенти все още са в началото - Африка, Латинска Америка, Австралия, голяма част от Азия. Само в Европа, в част от Азия и в последната седмица и в Северна Америка заразата има по-голямо разпространение
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Великобритания ги Холандия говореха за стаден имунитет и какво стана? Към момента във Великобритания 2352 починали и 135 възстановили се, а в Холандия 1173 починали и 250 възстановили се.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още днес броя на регистрираните заразени ще надхвърли милион въпреки взетите мерки по целия свят. Държавите, в които пробваха изграждането на стаден имунитет, много бързо съжалиха за това и също наложиха ограничителни мерки, но сега са едни от най-пострадалите. Един бог знае колко щяха да са починалите досега, ако светът беше оставил заразата да се развива безконтролно.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и в Германия до вчера пазеха тайна за тази болест
1
7
 
13
 
! Отговори
СЗО престъпници преди 4 години
СЗО не бяха толкова притеснени обаче като прикриваха акитата на Китай докато лъжеха света как това не е нищо особено и не се предава от човек на човек !

Спонсорирани публикации