Заради COVID-19: Къде и кога може да бъдем глобявани, ако сме навън?

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там
2 апр 2020 07:00, Анисия Иванова
59

Близо 800 са издадените актове на хора, които се разхождат в паркове и градини в цялата страна. Всеки един е на стойност 5000 лв. От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете.

Някои актове обаче, може да се окажат незаконосъобразни.

Въпреки снежното време и малкото хора, излезли на улицата, полицейско присъствие не липсваше и вчера на бул. "Витоша". От 20 март преминаването през паркове, градски градини и спортни площадки е забранено.

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там. Въпросът е за какво?

"Има си заповед на министъра, с която той е ограничил събирането на повече от две лица. Тази заповед важи абсолютно навсякъде дали в парка, дали в градинката, пред блока – нямат право да се събират", коментира адвокатът Валентина Каменарска пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите заповедите са хаотични, а голяма част от актовете може да се окажат незаконосъобразни. Има значение кой и къде е установил нарушението. Не всички паркове и градини са с официален статут на такива.

Повечето граждани твърдят, че са наясно какви точно са забраните. Но не оправдават огромните глоби за тях.

От Здравното министерство обявиха, че санкциите за различните нарушения ще бъдат разгледани поотделно и определени наново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предсрочни избори и измитане на ГЕРБ от политическия живот на страната.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забраната за събиране е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА.Ограниченията за движение в паркове са БЕЗОСНОВАТЕЛНИ.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 000 000 лв. за няколко дни. Ето така се пълни хазната. Скоро вероятно ще ни взимат и бъбреците.А защо е забранено преминаването? Ако преминаване и струпване на повече от две лица са едно и също за отвярачите на врати на БКП лимузини, значи когнитивната дейност не е на ниво.
47
0
 
6
 
! Отговори
ех преди 4 години
До НаковМесечно в България средно умират 9000 души от всички фактори. Ако умират 100 от корона вирус допълнително това едва ли е някакъв апокалипсис или не си съгласен?
46
0
 
6
 
! Отговори
uf преди 4 години
Ако са само толкова заразените, колкото казват, значи в България няма епидемия. Такава се обявява при 200 заразени от 10000 души население. Тоест ако в България има 7 милиона, трябва да се заразят 140000, за да има истинска епидемия. Или вече имаме толкова, но не казват, защото сме тествали само 7000 души?
45
1
 
14
 
! Отговори
хтр преди 4 години
Демокрацията е мъртва. Тотален контрол и все по солени глоби за мнимални провинения това предстои за в бъдеще. Честита нова световна диктатура. Вируса е само удобен повод да ни сложат на повод.
44
3
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Ако без да искаме пpъцнeм на обществено място, може да ни глобят 5000 лева.Ако ни хванат че дишаме кислород и издишваме въглероден двуокис на обществено място - пак може да ни глобят 5000 лева, заради това, че не са ни разрешили да издишваме и така сеем зараза с патогенни микроорганизми.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросната забрана за събиране на повече от две лица е въведена със заповед РД 01-131/17.03.2020и е отменена със заповед РД 01-139/19.03.2020Нама към момента такова ограничение.Не казвам редно ли е да се съберат 20 или 20 000 човека пред Мимистерски съвет.А само, че не е незаконно.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мн е простоНаистина е много просто. Как го измисли толкова просто!?
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да живее истината 45Да ти кажа сега за истината. Във философията цели книги са посветени на истината. Сложна материя. В живота истината я обетивират живите. Тези които ще спазват сега стриктно предписанията на карантината. Умрелите, те са доказателство за погрешно поведение по време на карантина. Избери си от коя група искаш да бъдеш.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната работна заплата за 2020 г е 1349 лева, а глобата е 5000 лев Санкция трябва да има, но съобразена ли е глобата със заплатата на българина или е издевателство.
39
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина се проявява като нагло същество. Той /българина/ вместо да изпълнява се стреми да философства. Колко добре познавал законите. Това фактически е парк, но виждаш ли юридически не е парк. Да му паднела глобата. А това че разнася заразите си по улиците не иска да проумее. Виждаш ли той бил здрав, само другите болни. Ала-бала. Като "пламнем" като Италия и задръстиме гробищата, какви ще ги приказваме тогава. Борисов ще ни е виновен за глупостите ни!
38
3
 
26
 
! Отговори
Да живее истината преди 4 години
Ето какво се случва, когато ТВ камерите си тръгнат заедно с кризисните актьори:Хора не позволяявайте да ви правят на овце. Всички мас медии подлежат на наказателна и морална отговорност заради стреса, лъжите и пропагандата, която стоварват над вас ежедневно. Разпространявайте това видео, неко възможно най-много хора се събудят! Никой не е по-голям от истината!
37
10
 
14
 
! Отговори
0 преди 4 години
Като ви се работи толкоз много запишете се като доброволци!!!!!Не ви стиска да сте сега в болниците!!Всички искате децата на градина и да си лафим с кафенцата в службата, да има и некоя свалка с колегите?... Като не сте ходили в казарма, сега тия два месеца да си отслужите по диваните, малко карцер с жената и децата! Дай, Боже да ни се размине леко в България, че като гледам - подпалил се е светът!
36
20
 
6
 
! Отговори
мн е просто преди 4 години
Събирайте им егн и Никакво лечение на тях и техни роднини !Бърже ще им олекнат коленцата като се задущава ,а от болницата му кажат - Вън !
35
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобата не е направена да я плащаш... а да те накара да спазваш правилата. Нещо което българина така и не разбра за 30 години.
34
12
 
9
 
! Отговори
разярен преди 4 години
Лекарското съсловие трябва да си плати за тази диващина.Те отлично знаят че не могат да лекуват вирусни инфекции.Цялата суматоха е за да си повишат доходите.
33
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро очаквайте и забрана за дишане за да не се разпространява настинката! Щаба от гении е способен на всичко!
32
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
ХаХа, номер 36, се е произнесъл забележително. Изкефи ме! На всички ви хубав ден и да не ви пука от глобите. Ще вземат на босия цървулите!
31
3
 
4
 
! Отговори
Бесепар преди 4 години
След Шипка айде на Копринка.Вирус не ни лови.

Спонсорирани публикации