Германия и Румъния със спад на новозаразените от COVID-19

Починалите в Швейцария са 559
Обновена: 5 апр 2020 16:02 | 5 апр 2020 16:02, Анисия Иванова
42
Германия и Румъния със спад на новозаразените от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Германия отчете трети пореден спад на новозаразените с коронавирус за ден, спад на новите случаи има и в Румъния през последното денонощие.

Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Германия са се увеличили с 5936 през последните 24
часа
до 91 714 днес. Броят на новозаразените спада за трети пореден ден, сочат данните на института "Роберт Кох", цитирани от Ройтерс.

Отчетените днес новозаразени са със 146 по-малко, отколкото вчера, когато бяха 6082. В петък броят на новозаразените бе 6174. Починалите от коронавирус са се увеличили със 184 до 1342.

Спад при заразените е регистриран и в Румъния през последното денонощие, съобщава в. "Адевърул".

През последните 24 часа са регистрирани 251 нови случаи на болестта, с което общият брой на заразените достигна 3864. Това е спад спрямо последните два дни, през които се регистрираха съответно по нови 430 и 445 случая на денонощие.

От потвърдените случаи 374 са обявени за излекувани и са изписани от болниците. Броят на жертвите на COVID-19 в Румъния е 148. В страната са направени до момента 38 623 теста за болестта.

Най-голям брой заразени има в северния окръг Сучава - 1215 души. В Букурещ потвърдените случаи са 552. Над 100 заразени има в окръзите Тимиш, Арад, Нямц, Клуж, Хунедоара, Констанца, Галац. Най-малко заболели са регистрирани в окръзите Харгита (един случай) и Тулча (шест).

Що се отнася до ситуацията с румънските граждани, намиращи се в чужбина, според информацията от дипломатическите и консулските служби на Румъния зад граница, до момента има 401 румънци с потвърдени тестове за Ковид-19. В Испания са 129, в Италия - 236, във Франция - 15, в Германия - 8, във Великобритания - 4, по двама в Намибия и Индонезия, и по един в Тунис, Ирландия, Люксембург, Белгия и САЩ.

От началото на епидемията извън страната са починали 27 румънски граждани в резултат на заболяването, информира "Адевърул".

Броят на починалите от коронавирус в Швейцария нарасна с 19 до 559, съобщи днес швейцарското
министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Потвърдените случаи на заразени с вируса вече са 21 100 спрямо 20 278 вчера, уточни ведомството.
Швейцария е тествала над 158 000 души за COVID-19. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, спад. Не е вярно. Я покажете хладилните камиони...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки уикенд е едно и също. Събота и неделя работят по-малко и тестват по-малко и изненада - от по-малко тествани по-малко заразени. И така всеки уикенд. Даже мисля и преди седмица имаше аналогична статия.
32
8
 
10
 
! Отговори
До щабчето преди 4 години
Щабчето,това за спада в Германия и Румъния,не го чух на брифинга.Може би така е по-удобно а?След като в петък гласувахте продължаване на диктатурата,изкочи един математик да обяснява , че смъртността е 96%.*** ние не сме го били разбрали.Един германец е казал - посредством медиите,може да доведеш цял един народ до състоянието на стадо ***!Който е чел история-знае кой е германеца.
31
0
 
8
 
! Отговори
бай преди 4 години
абе приятелю АНОНИМЕН-спри се бе братко само ти пишеш коментари всичко знаеш -остави малко и другите да изкажат мнение -който пише коментар ти веднага оспорваш -ВСЕЗНАЙКО
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апропо за мъртвите души. Цяла България знае , че статистически имаме около милион повече хора , отколкото сме. Иначе трябва да сме 7млн в България и 3 навън - 10 млн??? И се броят тези хора за европейски помощи, печелят се избори с тях и т.н. Мисля , че е най-адекватният момент сега да ги пишат умрели от Ковид 19. Направо ще взривим статистиката и ЕС ще ни даде голяма помощ за многото жертви. Иначе все някога ще изкочи проблем!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Никой не те държи вкъщи, ти ако можеш след изкарана двойна бронхопневмония да ходиш на работа дообрееее. Знаеш ли че след като искарваш такава болест ще качваш едно стълбище на почивки. По-добре,че го увеличиха на 28 дена,че на времето на мен ми дадоха 20 дена. Пък и нали за това са болничните. Живи здрави и да не ви се случва, нито корона, нито пневмония
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има само едно по-некадърно да управлява, от ГЕРБ в момента, и това е опозицията. Въобще политиката в България е една торба с черни топки и само с черни топки, и ние всеки път бъркаме из вътре дано да напипаме, ако не бяла, то поне сива топка. Ама йок! Няма! Не знам как ще се оправи тази работа - месии ли не бяха, царе ли...А ГЕРБ и БСП са най-ужсни заради подигравката с референдума и мъртвите души.
27
5
 
18
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Да попитам само герберастията... Когато и до Великден и до Гергьовден ден не достигнем тоя пусти ПИК , дето все го чакаме да дойде, а продължаване да изцеждаме по 20-40 заразени на ден, тогава дрОгаре какво ще обяснявате на озверялата безработна тълпа пляскач-терасаджии, които искат да ви тричат?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е защото ползват нашия модел! Но у нас що не сработва тоя хвален в целия свят модел???????
25
3
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Гербераст пролетариата е строен, инструктиран на готовност за люта битка. Особено номер две който ни обяснява, колко лошо било в Англия, а у нас било хубаво заради ГЕРБ и заради това, че тук сме нямали били кредити и ипотеки за жилищата си. Ти да видиш. КАмсАмолци вашата свърши. Ще ви изметем на следващите избори. Отивате на борсата, тва беше.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате, че Щабът не го интересуват тестовете? Според както им изнася един умрял могат да го запишат като инсулт, рак, ковид и каквото си искат. Нали не си мислите, че Главния прокурор ще тръгне да ги проверява и да ексхумира заровените...
23
0
 
3
 
! Отговори
Баце Бойко преди 4 години
"Държавата ще се погрижи за вас!"-както винаги :)
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано е да се радваме. В Германия още е по-скоро към началото на средата кривата на разпространение на вируса.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък ако не беше комунизъм, нямаше да се построи. Нито болници, нито язовири. Хайде холъм!
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Глупости. Най-модерните болници в България са построени след 89та. ПАВЕЦ Чаира е завършен 1995. Множество малки ВЕЦ са построени след 89та. като например Яденица, която е свързана с Чаира за реверсивно пълнене.
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спасяват ни само 45-те години социализъм. Всички болници, язовири и електроцентрали са построени тогава.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западната *** малко да си почисти, да измете, да напръска с хлорна вар. Много мирише на изгнило и западнало. Мизерия.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТрябва ли да си стоим вкъщи во веки веков, за да спасяваме човешки животи?*** пак ти ли се обаждаш от коневръза бе?
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и в Италия и Испания ще почнат да падат, защото таргет групата в един момент ще се изчерпи , а другите ще са го изкарали. Испанците от 355 000 теста имат 130 000 болни. Всеки 2.5 е болен. Смятайте каква е реалната картинка , ако има възможност да се тестват всички. Дефакто там ще мине през всички, забавят го с карантина, не защото мислят , че ще го спрат, а защото здравната система ще колабира.
15
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като сме в карантина най-вероятно имаме по-малко смъртни случаи на ден, отколкото нормално. По малко катастрофи , по-малко инциденти на работа, по-малко сбивания , по-малко нещастни случаи. Трябва ли да си стоим вкъщи во веки веков, за да спасяваме човешки животи?

Спонсорирани публикации