Лекар: На 10 дни има удвояване на случаите на COVID-19 у нас

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на болните
5 апр 2020 18:29, Анисия Иванова
82

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на случаите на коронавирус. Пикът никой не може да каже кога ще е. Това каза в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR д-р Александър Симидчиев.

"Има удвояване на случаите в рамките на всеки 10 дни, докато в държави като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни. Скоростта на нарастване на случаите в държави, в които нямат програма за БЦЖ ваксина, всъщност е много по-голяма, така че това може да се окаже плюс за нас", допълни той.

Според нея решението за мобилното приложение добро. "Не мога да кажа какъв би бил ефектът от него, но със сигурност ще помогне", обясни лекарят.

Целият разговор вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, щото крият случаи. Статистика! Популистът Борисов си каза - като на избори ще бори вируса :D
75
2
 
5
 
! Отговори
Колко да повтаряме, преди 4 години
нужно е военно положение в екзотичните махали и да не се разрешава да контактуват с когото и да било извън кварталите им. Да си плащат лечението, ако някой медик се съгласи да влезе в махалата им, за да ги лекува.Твърдите мерки се налагат изведнъж и във всички еднотипни проблемни зони едновременно.Без реверанси, толерантност и умоляване.Към тези проявихме повече от достатъчно толерантност. Морковите свършиха.Дойде време за другото. На карта е заложен животът ни - зависи от дисциплината на тези
74
0
 
6
 
! Отговори
бай х преди 4 години
много просто няма тестове няма бройкав дълбоката провинция още нямат тестове ... а тестове и тонове спирт вече се продават в базара ... краде се яко дано някое ченге да прочете
73
1
 
10
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Те тестват 500 човека на ден, Германия, Испания, Франция тестват 50000. Американците сигурно 100 000 тестват. Броя на доказаните, зависи само от броя на тестовете. Реално въпроса не е дали тестват, защото теста не лекува, а как и кога ще решат, че няма нужда от карантината. Как могат да преценят, че пикът е преминал, като нямат никаква реална информация.
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестовете не са за мониторинг на популацията, а за контрол на епидемията. Е толкоз дена го дъвчат по всевъзможни медии, това да отказва да го проумее човек...
71
3
 
10
 
! Отговори
Докторе преди 4 години
Кое се удвоява на 10 дни? Положителните ли? Ами грешката е функция на броя проби и групата на извадката. При малка извадка при различни групи изложени на риск можеш да имаш в пъти по-различен резултат. Зависи колко хора и кого проверяваш. Айде сега. За момента нищо не казвате.
70
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Брюксел непризнае вината си. Докато върха на Брюксел не бъде заменен от млади християни коронавирус ще гони КОРОНИТЕ ИМ.Няма да избягате. ЩЕ ВИДИТЕ.ВИЕ ЗАПЛАШИХТЕ ИИСУС И НЕГОВАТА СВ. ЦЪРКВА. СЕГА СЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ, ЗАЩОТО БОГ НАПАДА. Крийте се в дупките си. Колко? Вируса ще ви чака, ако трябва и 10 год. ХАЙДЕ НА БАС.ХВАЩАЙТЕ И СИ ОТИВАЙТЕ. ВРЕМЕ Е ДА ВИ ЗАМЕНИМ С ХРИСТИЯНИ, А НЕ ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА НА ГЕЙОВЕ, КИТАЙЦИ И БОЛНИ ОТ СПИН. ЕС - ЕДНА НОВА ИМПЕРИЯ БЕЗ САТАНИСТ
69
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се измъкнете. След месец пак ще има корона. След два месеца пак ще има.Когато от Брюксел осъзнаете, колко НАГЛИ сте били да се противопоставяте на Бог с вашите сатанински идеи ще бъде късно. Защо, ние християните да делим храната от ТРАПЕЗАТА с китайци, азиатци, будисти и тем подобни? Защо? Защо прехвърлите цялото производство в Китай? Защо не го облагате с високи и непосилни мита? Те не са християни. Точка!!!
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обратно, в Португалия нямат такава програма, защо при тях положението е много по-добро отколкото в съседна Испания?
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия имат същата програма с БЦЖ ваксина както у нас, защо при тях се удвоява на 5 дни?
66
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме от Брюксел да ни казват да замриляме гейовете болни от СПИН.Не искаме Брюксел да заменя УСТОИТЕ НА СВЕТАТА ХТИСТОВА ЦЪРКВА.Няма да позволим на върха на ЕС да седят хора-САТАНИСТИ, които си позволяват да хулят Бог чрез техните сценарии с гейове и лесбийки.Идва НОВАТА ИМПЕРИЯ. СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ. СМЪРТ НА САТАНИСТИТЕ. СЛАВА НА ИИСУС.Хайде няма ли да правите поредната помия-филм за правата на гей обществото, транс, педофили
65
11
 
10
 
! Отговори
глупости преди 4 години
Този Борисов съсипа хората и държавата. В турция дори вече правят ваксина и произвеждат лекарства. Само тук - о очила. Толкова му е нивото на Първия - самозабравил се нарцис. Много повече са случаите. Трябва масов скрининг. А не да карат5 хората сами да си правят тестове като тръгнат да умират. Ама нали бАРСЕЛОНСКИЯ Е СВИКНАЛ САМО ДА ВЗЕМА И сега свиди му се да отпусне няколко милиона за масов скрининг и мерки с епидемията. Ама 10 милирада си гласуваха рабойниците.
64
5
 
18
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Кое им е изпреварващото на мерките? Какво е свършил щаба освен да брои и да крие кирливите ризи на някой? Знаеш ли че в големите градове има по 3-4 аспиратора на 100 000. Знаеш ли че всяка година умират хиляди от усложнения. Птичи грип, Свински Грип.... Същите проблеми ги е имало всяка година. Защо са крили. Защо не са купили аспиратори, обучили медици. Какво става ако се явят 100 болни на седмица, от тях 30 за апарат. Ей това е станало в Бергамо. И сега излизат с номера за свръхестествен вирус.
63
2
 
12
 
! Отговори
SWAN преди 4 години
"Не мога да кажа какъв би бил ефектът от мобилното приложение, но със сигурност ще помогне" - ДА, ще помогне гойчетата да бъдат следени и стригани по-добре!Та да може после по-безболезнено да им се повдигнат ДАНЪЦИТЕ, поради нуждата да се изплащат новите дългове на държавата, изтеглени от артистите по телевизора, за да се раздадат на послушните изпълнителчета - голееемите бизнесмени, за да могат те да поддържат и строя заводите, където гойчетата да БАЧКАТ, за да мога да си плащат данъците!
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засета тестването не върви както трябва по простата причина, че е неточно. Накъде четох, че точността е 30%.Да се тестваш при този начин на тестване си е безсмислено
61
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си е в час доктора. Благодарение на извънредните и изпреварващи мерки, имаме малък ръст на новозаразени. Целевото използване на тестове, проявява и контролира огнищата.По данните от леталните случаи, дори при 1%, общото количество на "реалните" заразени е около 2000, т. е. около 4 пъти повече, от установените заразени. По допуска на модела на щаба 2 от 11, пак се движим по оптимистично.
60
5
 
23
 
! Отговори
Манолов преди 4 години
Д-р Симидчиев дано да е добър лекар, НО не от най-интелигентните. Щом у нас се правят малко тестове и така не се улавят мнозинството заразени, естествено, че няма да може да се каже и кога ще е пикът.Аналогично, "наблюденията" за удвояване на броя на заразените у нас на 10 дни, в Сърбия - на 5 дни, на други места - много по-скоро и пр. не са достоверни и меродавни за заключения. В развитите страни вече правят прогнози с някаква достоверност, но на базата на стотици хиляди и милиони тествани.
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синовете ми се родиха в Германия и нямат БЦЖ, проверих им картона. Като мине тази дандания ще ги посъветвам да се ваксинират, че искат да обикалят цял свят като всички германци.
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западните медии никога няма да признаят грешната си политика отпосно БЦЖ ваксината. Вече се появиха критики на хипотезата в американси медии. Аз гледам само резултатите, не се интересувам от политика.
57
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нека пуснат малко повече тестове и няма да са по 25 на ден.В момента в нета вървят слухове, че доказано болни не желаят да ги потвърдят, за да не увеличават бройката на болните.Една от основните причини смъртността при хоспитализираните да е толкова висока е понеже се реагира късно, болните се мотаят със седмици преди хоспитализация.В Германия смъртността е ниска, понеже болестта се хваща рано, а това благодарение на многото тестове.В worldmeters има статистика по държави за броя тестове.

Спонсорирани публикации