Лекар от Пиаченца: Отчитаме положителна промяна

Д-р Пау Матео е общопрактикуващ лекар в северния италиански град
5 апр 2020 15:47, Анисия Иванова
20

Лъч надежда в Италия. Броят на смъртните случаи намалява за пореден ден - за последното денонощие те са под 700. Страната е трета в света с най-много болни - близо 125 000, но първа по смъртни случаи. Специално за Bulgaria ON AIR лекар в Северна Италия разказа, че действително има положителна промяна.

Д-р Пау Матео е испанец, който работи като общопрактикуващ лекар в северния италиански град Пиаченца - едно от огнищата на заразата. На д-р Матео се налага всеки ден да работи с пациенти с COVID-19. В последните дни той обаче забелязва промяна.

Самият д-р Матео, който е и влогър, преди два месеца публикува успокояващо видео за коронавируса. Седмици по-късно се извинява и споделя, че е подценил болестта.

И още една положителна новина от Апенините - след две преживени световни войни 104-годишна италианка пребори коронавируса в област Пиемонте. Лечение обаче все още няма в страната, която изпревари Китай по заразени.

А жителите на област Ломбардия, в която беше първото огнище на заразата с коронавируса в Италия, вече ще трябва да излизат навън само с маски или шалове на лицето.

Мерките остават в сила до след Великден, засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влогър е поамериканчения вариант на българската дума вложител преди първата палатализация( к,г,х преминават в ч,ж,ш) . Идва от думата за женски полов орган, която дума в средновековието е означавала "пунгия" - нещо кожено в което се влагат работи и от там- влага-лище
15
0
 
0
 
! Отговори
!? преди 4 години
За да има най-много загинали е доста логично да има и най-много заразени, друг въпрос е че не ги изследват, защото сигурно вече няма достатъчно персонал.
14
1
 
0
 
! Отговори
ради преди 4 години
Гого, Гого.... да се покажеш много навътре и се изложи...Влогърът е човек който води видео блог.
13
4
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Вие от днес.бг сте много неграмотни ***. влогър?! Какво е точно това. Идва от Blog и се казва Блогър...
12
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТТЕ СПРЯХА МАСОВО ДА ИЗСЛЕДВАТ И СЕГА МНОГО ТРУПОВЕ НЕ СЕ ПИШАТ, ЧЕ СА ОТ КОРОНА ВИРУСИТАЛИЯ НЕ САМО, ЧЕ НЕ СЕ ПОДОБРЯВА А АПРИЛ ЩЕ БЪДЕ ПО-ЗЛЕ ОТ МАРТ!
11
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тишината преди бурята.
10
1
 
3
 
! Отговори
До 6 Забележкар преди 4 години
Да, има проблем с Р но липсва така модерният напоследък и адски дразнещ "Ъ" стил, " ... намираме се ъъъъъ на улица еди коя си ъъъъъъ гъдето ъъъъъ тази нощ се слъчи за пореден ъъъъъ път ..." В общи линии момичето е ОК и я предпочитам пред много други по-известни от нея.
9
1
 
1
 
! Отговори
дсфсфс преди 4 години
До забележкарМен пък ми харесва. Проблем с разбирането на информацията - нулев. Даже наобратно, запомнящо е.
8
3
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
От къде разбра, че са 2 милиона! Китай може още да е соц.страна, но тя е държава от по нов соц.строй! Няма такива ограничения каквито имаше при нас, така че няма начин да скрият толкова жертви. И защо да крият!
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де ,ами след 15.05 когато тръгнем по улиците,той вируса ще изчезне ли,какво ще правим ако се устреми пак нагоре,още 2месеца ли ще стоим в къщи?наистина какво ще правим?
6
2
 
10
 
! Отговори
забележкар преди 4 години
Това момиче, говорителката от репортажа има много секси глас, да, но има и сериозен логопедичен дефект. Не бих издребнявал, но в случаят гласът и правилната артикулация са основният и работен инструмент. Тези неща са поправими, оправете си ги
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "пак лъжи"Йовчо,в В Китай жертвите са около 2 милиона!Ако си умен има начини да го разбереш.Но не си.Безмозъчен ***!
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само лъжат капиталистите че Путин бил нисък а той е 187см
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пак лъжиЛъжа е и ,че Олимпиада няма да има. Нали?Що ли лъжат?
2
20
 
12
 
! Отговори
Пак лъжи преди 4 години
Омръзна ми с тези твърдения,че в Италия имало най много смърт. Една проста сметка...Китай с неговите два милиарда има по малко умрели от Италия? Просто Китай,типично за комунисти,Боко Тиквата,Тръмп да паталогични лъжци.
1
8
 
19
 
! Отговори
е как няма преди 4 години
Там са руснаците и дезинфекцията е безмилостна.:)

Спонсорирани публикации