Австралийски учени: Лекарство за краста бори COVID-19

Скоро биолозите започват и тестове върху хора
Обновена: 6 апр 2020 23:35 | 6 апр 2020 23:11, Петя Славова
57
Австралийски учени: Лекарство за краста бори COVID-19
Снимка: БГНЕС


Нова надежда в борбата с коронавируса. Този път добрите новини идват от лаборатория в Австралия. Там успяха да преборят вируса с антипаразитно лекарство за краста, което се продава и у нас. Според пробите медикаментът унищожава заразата напълно за 48 часа. След успешния експеримент биолозите започват тестове и върху хора.

Още по темата

Със своя експеримент биолозите от университета „Монаш” в Мелбърн стигнаха най-далеч от всички учени по света, които опитват да открият лекарство срещу коронавируса. В лабораторни условия австралийските учените не само спряха размножаването на вируса, но и успяха да убият всички третирани клетки, заразени с COVID-19, при това само за часове.

"Открихме, че дори 1 доза може по същество да премахне цялата вирусна РНК за срок от 48 часа. Но дори след 24-я час има значително подобрение", обясни д-р Кайли Гастаф.

Широкоспектърното лекарство, което тестват, е на пазара от 30-ина години насам и добре познато във ветеринарната медицина, тъй като лекува краста, убива въшки и тении.

"То е лекарство против паразити. Паразитите са характерни както за животните, така и за човека. Човекът е животно де факто. Но има опит с него и в хуманната медицина, дори в педиатрията", обясни проф. д-р Иво Петров, медицински директор в "Аджибадем Сити Клиник".

В хуманната медицина се използва в борбата с различни вируси, включително ХИВ, обикновен грип и "Зика". Продава се под формата на хапчета, инжекционен разтвор, както и различни мехлеми. Биолозите от австралийския университет обявиха, че след успешните тестове, предстои експериментът да бъде повторен, но върху хора.

"Оптимист съм и мисля, че когато третираме COVID-19 и използваме лекарството много, много внимателно, можем да го направим. И, да, тогава ще знаем повече и тогава ще можем да кажем, че имаме нещо ново, различно", обясни проф. Дейвид Андрюс, цитиран от Нова тв.

Дотогава обаче прилагането му профилактично е забранено, тъй като не се знае какви странични ефекти има. Все още не е известна и точната доза, която може да се смята за безопасна за човек.

От университета в Мелбърн призоваха хората да не се самолекуват, а първо да изчакат тестовете върху хора. В стандартни условия подобни експерименти продължават до половин година и чак след това може да бъдат пуснати в производство. Иначе в момента учените от цял свят тестват различни видове вече познати медикаменти, за които смятат, че може да помогнат в борбата с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Стар виц преди 4 години
Сприхав дядо на преглед по настояване на бабата! Преглежда го доктора, разпитва го къде го боли, от кога, какво е ял, какво е пил... Дядото почва да мърмори: - Ветеринаря, като ми преглежда коня или овцата, нищо не ги пита - ти какав такъв доктор си?!?!Докторът - мълчаливо написъл рецепта и му я подал - Добре, три дена пий тия лекарства, ако не оздравееш щете застреляме или заколим и готово!
39
0
 
1
 
! Отговори
народна медицина преди 4 години
Aко видите зор-газ и мас за 2 -3 часа на гърдите и гърба.Проверено старо средство.Газта трябва да е пречистена светилна. При висока температура,някои препоръчват 2,3 капки на захар или в масло-захтин-вътрешно, но трябва да сте сигурни ,че е достатъчно чист продукт.От моя опит,следвайки съвет на Димков-апликацията на гърдите работи излкючително добре при много упорит ,продължаващ с месеци хроничен бронхит,проблема се рзреши за една нощ. Другото е-инхалации с прополис,компрес с прясна извара
38
1
 
1
 
! Отговори
Ветериар преди 4 години
С това лекарство ще лекувам първо КРУШОВСКАТА дърта кобила, щото е много болна от руски комунизъм.Прихвана го горката от ген. РЕШЕТНИКОВ!
37
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 4 години
Голяма глупост е по неспециализирани медии да се пишат недоказани експерименти, особено за лекарства. Сега всичко живо ще се юрне да купува препаратите за краста и да се самолекува.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и от България ще се предложи лекарство добито от растение което в миналото се е ползвало за артрит малария *** и хепатит кожни проблеми
35
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Петя, кажи все пак името на лекарството без да рекламираш Аджамиябадем клиник
34
5
 
6
 
! Отговори
Др. Ох Боли преди 4 години
Давай тука! Ще е идеално да се тества в българия. Дори да не излекува Ковид-19, поне може да излекува крастата от това краставо племе балканско!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Човекът е животно де факто"
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно който от каквото е болен, това лекарство си му действа и, ти да видиш, "превъзмогва" ковида.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти да видиш?А аз си мислех,че това дето го пия да вдигна самолета убива короната..
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пробваха, но никой не успя. Какво стана с хининчето, колко хора умори.
29
6
 
7
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Очилатия С всяка нова пандемия подготвена още 1987 г те създават и лекарството за преборване но хватката е дали са умрели бройката хора която изчакват и чак тогава ще извадят истинското лекарство. Кабалите играят много *** и коварна игра с населението на земята . Тази задача си я бяха написали на табела при зона 51...
28
7
 
7
 
! Отговори
Очилатия преди 4 години
Ще ме накарат да взема един микроскоп и за нула време да открия две-три лекарства и поне една ваксина.
27
1
 
8
 
! Отговори
Ши преди 4 години
Е, то и белината унищожава вируса. Да не би да е лекарство?!
26
3
 
5
 
! Отговори
бам преди 4 години
Ба, то до 1 месец няма да остане лекарство (от старите) което да се окаже, че не го 'лекува' тоя вирус бе. Колко лесно било, а? Шарани. Бягайте пак към аптеките и с такова да се запасите.
25
2
 
0
 
! Отговори
кит кат преди 4 години
До Анонимен к'во ще си играе на дребно направо всичкия организъм на куп
24
5
 
1
 
! Отговори
кит кат преди 4 години
това нищо не е аз чух, че и лек от трипер става :)))))
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Covid-19 ще даде огромен тласък в търсенето на противовирусни средства.
22
7
 
5
 
! Отговори
Лекарство за краста преди 4 години
Covid-19 бори австралийски учени!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДжоТова не работело вътреклетъчно. Унищожавало цялата заразена клетка заедно с вирусите в нея.

Спонсорирани публикации