Хората, които носят лещи, са най-предпазени от коронавируса

Те са свикнали да си мият ръцете по-често
6 апр 2020 21:39,
11
Хората, които носят лещи, са най-предпазени от коронавируса
Снимка: Pixabay

С развитието на пандемията, всички специалисти предупреждават да се пазят очите, защото, заедно с ръцете и устата, очите са един от пътищата за заразяване и разпространение на инфекцията, пише БНР.

Още по темата

“Коронавирусната инфекция се предава по въздушно-капков път. До момента няма 100-процентови доказателства, че този вирус може да проникне през конюнктивата, но все пак като една лигавица, се предполага, че и от там вирусът може да навлезе в организма. По тази причина така, както използваме защитна маска при прегледа на пациентите, задължително очните лекари в изключително близък контакт с пациента, трябва да използваме и предпазен шлем”, казва д-р Алек Топов - началник на отделението по Офталмология в болница “Токуда”.

По думите му пациентите, които носят лещи са най-предпазени от коронавируса, защото те са свикнали, преди да пипат очите си, да взимат изключителни хигиенни мерки. “Всеки от тези пациенти знае, че когато не е направил това нещо, често попада инфекция в окото”, казва той.

Според него няма и 100-процентова сигурност, че очилата предпазват от вируса, но е задължение на всеки да предпазва себе си и хората, около себе си.

Д-р Топов успокои пациентите, които страдат от офталмологични заболявания, че от първия ден на извънредното положение, всички спешни прегледи и операции продължават да се правят, защото не търпят отлагане. Към момента няма и недостиг на лекарства за тези пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
do6 преди 4 години
не е само за твърдите, и за веките лещи се отнасялещите се сворят при инфекция , ако ти са мили очитеза навиците обаче е вяртосъщо и жени,които се поставят грим нямат обичай да си търкат очите и да си пихат лицето, но при инфекция -без грим е по- добре
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още глупости има ли да пишете? Писна ни вече от простотиите ви. Всеки ден ги бълвате, една след друга.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, миеме си ръцете, ама нали вируса остава и на земята и вирее няколко дни. Какво ще стане когато започне да се вдига прахоляк по улиците?
8
1
 
2
 
! Отговори
Офталмолог преди 4 години
Само така ще да е! Смешна статия!
7
2
 
6
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Потвърждавам! От 15 години нося лещи всеки божи ден и съм изградила навик никога, ама никога да не докосвам не само очите, но и лицето си с немити ръце! Вътрешната страна на ноктите почиствам често с клечка за уши, потопена в спирт. Толкова съм свикнала с тези дейности, че са ми втора природа.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с драскането на окото се отнася за твърдите контактни лещи.
5
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО !!!ТОЧНО ЛЕЩИТЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ НА КОРОНА ВИРУСА ЗАЩОТО ДРАСКАТ ОКОТО И ПРАВЯТ МАЛКИ РАНИЧКИ ПРЕЗ КОИТО ВИРУСИТЕ И ПАРИЗИТИТЕ ВЛИЗАТ С ЛЕКОТА!!В ПРЕДАВАНЕТО ЧУДОВИЩАТА В МЕН ПО ТЛС ДАВАХА КАК ТОЧНО ОТ НОСЕНЕТО НА ЛЕЩИ ЕДНА ПИПНА ТАКАВА ИНФЕКЦИЯ , ЧЕ ЕДВАМ И СПАСИХА ОКОТО!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носенето на Рей Бан да стане задължително! Няма как
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
велика групост и.. много опаснасменяемите контактни лещи създават микродраскотинки на очните ябълки-идеална входна врата за инфекцията
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заеми, чипове, лещи .. кой плаща?
1
0
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Българино,от утре с лещи иначе глоба!!!

Спонсорирани публикации