В Турция раздават безплатни маски – носенето им задължително

Дават се на хората на 20 - 65 г., за останалите забрана да излизат
6 апр 2020 12:33, Елка Василева
21
В Турция раздават безплатни маски – носенето им задължително
Снимка: архив, БГНЕС

В Турция започна раздаването безплатно на защитни маски на населението, след като бе въведено изискване за задължителното им носене на улицата, на обществени места, в градския транспорт, магазините и т.н. срещу разпространението на новия коронавирус.

Това бе договорено между здравното министерство и министерството на съобщенията и транспорта.

Защитните маски ще бъдат раздавани безплатно на хората между 20 и 65 години. По неофициални данни става дума за около 30-35 млн. души.

Още по темата

За младите хора под 20 години бе въведена забрана за излизане навън, както и за хората над 65 години, но се допусна изключение за работещите младежи, които ще могат да излизат, за да ходят на работа, но със защитни маски.

Всеки от групата на хората между 20 и 65 г. ще има право на 5 маски седмично, които ще им се доставят в пакети от куриери на Пощенската служба. Заявките ще се подават по електронен път. На сайта https://maske.epttavm.com се попълва име, ЕГН, адрес и членовете на семейството, които се нуждаят от маски. Защитните средства се доставят до дома от моторизирани пощенски куриери.

Редица магазини, главно в Истанбул, раздават маски безплатно на входовете си за хора, които нямат такива, и едва тогава ги пускат да влязат да пазаруват.

От здравното министерство показаха на интернет страницата си комплект от маските, които се раздават безплатно - в пакет от 5 броя, в различни цветове и със защитни функции.

Междувременно редица предприятия в страната преминаха към производство на защитни средства срещу коронавируса - облекла, маски, шлемове и т.н.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
12
 
! Отговори
Ганя преди 4 години
Турция конфискува така нужните на Испания респиратори, които направиха спирка от Китай, там. Респираторите бяха за над 3 милиона евро. Излишно е да кажа, че турците са *** и ИзвеРГи.Като са ти казали да се изолираш, ти си изолирал и мозъка си. Ако беше грамотен и четеше световни новини щеше да знаеш, че Турция изпрати самолет с помощи за Италия и Испания. Така, че бегай у лево.
16
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция конфискува така нужните на Испания респиратори, които направиха спирка от Китай, там. Респираторите бяха за над 3 милиона евро. Излишно е да кажа, че турците са *** и ИзвеРГи.
15
1
 
4
 
! Отговори
Евала комшу! преди 4 години
Евала! Така наречените "свръхразвити" така и не постигнаха съгласие за и против носенето на маски! Носете маски и не излизайте за щяло и нещяло!
14
1
 
18
 
! Отговори
Aiduci преди 4 години
A tuk koga????????Turciq 80 milona moje piklivoto bg s 5 ne moje
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли време някой от казионните експерти да информира до какви увреждания може да доведе продължителното носене на маска и дишането през механична преграда?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция са производител на маски както и на трислойния материал от който ги изработват. Който разчита на китайски материали и китайски маски няма да го бъде. В България вече има фирми които внасят от Турция плат за маски и тук ги шият за българския пазар но на цена минимум 1.2лв от производителя. Така че за безплатни маски по магазините у нас забравете.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tam kadeto ima darjava vse ne6to se pravi.horata hem si rabotqt hem sa si sas striktni merki
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягай във Варна - там ги раздават безплатно по улиците
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и самолети дезинфектират градовете където има повече заразени да не говорим за коридорите които са направени с цел дезинфекция на преминаващите
8
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра мярка. Но дявола винаги е в детайлите. Дано самите маски са стерилни или поне чисти от вируса, и правилно опаковани. Ако заразоносител кашля докато ги шие или разнася, сещате ли се какво става?
7
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за седмица над 500 починали има там, нещата много ескалират, Ердоганя разкарваше там едни мигранти на ляво на дясно преди 20-ина дни и ето го резултата сега
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път БРАВО НА ЕРДОГАН ! Истински държавник, а не като разБойко само гледа далавери, а дойде ли време за решения се ослушва какво ще кажат началниците, мишок! Цял живот мишок
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тук са безплатни, но само на депутати!
4
2
 
36
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Това кога ще го видим тук? Вместо маски, глоби в Абсурдистан.
3
1
 
12
 
! Отговори
Бандит преди 4 години
Какво ли не се случва по широкия свят...понякога и чудеса!
2
5
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Не знаех, че 4.50 са много пари.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия Бойко е излъгал и Ердоган за короната

Спонсорирани публикации